Dodaj do ulubionych

Aktywacja XP

IP: *.piotrkow.pilicka.pl 25.12.04, 15:20
Mam taki problem.
Zainstalowalam Win Xp. Ale pokazalo mi sie takie cos ze mam Aktywowac Produkt
albo co stakiego. MOzna to zrobic telefonicznie albo przez internet.
Czy trzeba sie tego bac? Nie bardzo mam ochote komukolwiek gdziekolwiek
podawac swoje dane dotyczace czegokoliwek a Tym z MS to juz nie ufam w ogole.
Na razei temat aktywacji sobie odpuscialam zatem. Ponoc jest na to 30 dni
wiec jeszce poczekam.
Chyba ze sa sposoby (bardziej lub mniej legalne, ale interesuje mnie te
bardziej) zeby odpuscic sobie aktywacje.
Tym ktorzy chca doradzac mi zmiane systemu odpowiadam ze ja MUSZE MIEC XP.
Takie zycie brutalne.
Pozdrawiam i ...... help me.

PC Blondynka
Obserwuj wątek
    • gray Re: Aktywacja XP 25.12.04, 15:22

aby nie ustracić funkcjonalności systemu windows xp należy go aktywować w
      przeciągu 30 dni od momentu zainstalowania. najprostszą metodą aktuwacji jest
      aktywacja przez internet.
      • Gość: piecyk gazowy Re: Aktywacja XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.12.04, 15:26
        Dodam, że są dwie opcje:
        1. aktywacja,
        2. aktywacja + rejestracja.

Pierwsza jest prostsza; z drugiej nigdy nie korzystałem. ;-)
    • maciejpoczta Re: Aktywacja XP 25.12.04, 15:26
      Jeżeli nie ufasz "wogóle" MS, to po kiego instalujesz windows? Sporo w tym
      niekonsekwencji.
      Jeżeli nie aktywujesz systemu to po 30 dniach aktywny będzie tylko moduł
      rejestracji. Jeżeli aktywujesz przez internet, to jakieś tam dane z komputera na
      pewno są wysyłane, a jakie, to wie tylko MS. Przez telefon podajesz jedynie
      wygenerowany numer.
    • Gość: PC Blondynka Re: Aktywacja XP IP: *.piotrkow.pilicka.pl 25.12.04, 15:37
      Fajnie. Ale mozecie powiedziec mi cos czego jeszcze nie wiem?

maciejpoczta a ty sie nie czepiaj bo jak czlowiek musi to musi i nie mam
      zamiaru tlumaczyc dlaczego musi. Jet potrzebny i juz, chociaz wole cos innego.
      • maciejpoczta Re: Aktywacja XP 25.12.04, 15:42
        Coś ty, ja się nie czepiam. W końcu są święta.
        Chętnie powiedziałbym Ci coś czego jeszcze nie wiesz, tyle, że jeszcze nie wiem
        co to jest. W każdym razie w samej aktywacji żadnych podtekstów nie ma. Przez
        internet jest prościej, ale jak cierpisz na manie prześladowczą to wybierz
        wariant telefoniczny. Aktywując przez internet pomiń rejestrację, nie jest
        niezbędna, a wymaga podania danych personalnych.
      • Gość: PC Blondynka Re: Aktywacja XP IP: *.piotrkow.pilicka.pl 26.12.04, 09:35
        Hej:)
        NIe chce zadnych krakow, ani krakusow. Z Centrali jestem:) Wersje mam legal
        tylko chce ominac Aktywacje. Keya ma oryginalnego i innego nie potrzebuje. Co z
        ta %^$%^* aktywacja. Chce tego nie robic chociaz ponoc trzeba.
        • kalinowski11 Re: Aktywacja XP 26.12.04, 09:41
          Jak wszystko jest legal o czemu nie aktywujesz ? Aktywacja nie gryzie :)
    • tessg Re: Aktywacja XP 26.12.04, 02:21
      Nie rób tego.Masz kopie to należy wgrać nie wiem czy dobrze pisze ale
      kraka i wszystko bedzie ok.Miałam to samo
    • Gość: 3505 [...] IP: *.devs.futuro.pl 26.12.04, 08:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: PC Blondynka Re: Aktywacja XP IP: *.piotrkow.pilicka.pl 26.12.04, 09:40
      Ups... to jeszcze raz ja. NIe tam chcialam napisac tylo tutaj. Sorki:)
      No to jeszcze raz

Hej:)
      NIe chce zadnych krakow, ani krakusow. Z Centrali jestem:) Wersje mam legal
      tylko chce ominac Aktywacje. Keya ma oryginalnego i innego nie potrzebuje. Co z
      ta %^$%^* aktywacja. Chce tego nie robic chociaz ponoc trzeba.
      • userid Re: Aktywacja XP 26.12.04, 10:35
        Gość portalu: PC Blondynka napisał(a):

> ... Wersje mam legal tylko chce ominac Aktywacje...

nie jestem blondynem ale zgłupiałem jak to przeczytałem

:)
      • Gość: piecyk gazowy Re: Aktywacja XP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.12.04, 10:36
        xp-AntiSpy chyba to potrafi, ale nie miałem okazji przetestować.

xp-antispy.org/index.php?option=com_remository&func=sellang&iso=pl
      • Gość: mk Re: Aktywacja XP IP: 195.117.23.* 26.12.04, 10:41
        skoro masz legal to nie widze powodu aby nie aktywować :) to jest
        własnie po to zeby nie kożystać z pirata i w tym wypadku Twoje
        pytanie by miało sens. Najspokojnie w świećie aktywuj xp
        zrób wszystkie aktualizacje i nie urudniaj sobie życia
      • Gość: Zacho Legalne ominięcie aktywacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:58
        Zrób sobie obraz dysku i odtwarzaj co 30 dni, ale po co? Obraz tak, ale
        aktywacja też.
        • mariuszr_77 Re: Legalne ominięcie aktywacji 26.12.04, 16:29
          Nie do końca chyab tak, tzn, można odtwarzać z obrazu co 30 dni ale tez trzba było by chyba cofać date na kompie.
          • swissman Re: Legalne ominięcie aktywacji 26.12.04, 19:52
            "Nie do końca chyab tak, tzn, można odtwarzać z obrazu co 30 dni ale tez trzba
            było by chyba cofać date na kompie."

a komp jak sie rozbuja po pierwszym starcie polaczy sie z serwerem zegara,
            pobierze aktualny czas i doopa blada...

aktywowac jak to legal i juz.... oni i tak juz maja nas wszystkich pod kontrola...

;)
      • mariuszr_77 Re: Aktywacja XP 26.12.04, 16:28
        Aktywacja nie gryzie:) Wybierasz opcje że chcesz przez internet i trwa to kilka sekund, nei wiem co jest dokłądnie wysyałne ale pewnei tylko ten sam klucz który wyświetla ci się po wyborze aktywacji przez telefon. Dodam tylko że przez telefon jest bardziej upierdliwa ta procedura bo pracownicy Microsoftu poprosza cię o twoje dane aby sobie zapisac w bazie że jesteś ich klientem, dostaniesz swój nr a po kilku dniach list z informacją że Microsoft przechowuje twoje dane osobowe.
        • m.gregor Re: Aktywacja XP 26.12.04, 21:21
          > Cię o twoje dane aby sobie zapisac w bazie że jesteś ich klientem, dostaniesz sw
          > ój nr a po kilku dniach list z informacją że Microsoft przechowuje twoje dane o
          > sobowe.
          Bzdura. Nie prosza. Pani prosi tylko o podanie klucza wygenerowanego podczas
          instalacji i podaje nam inny klucz ktory aktywuje nam system. Klucz podczas
          instalacji jest tworzony na podstawie np. modelu plyty, nr. procesora, itp.
          Zreszta: podczas instalacji w polu "Dla kogo jest zarejestrowany system" mozna
          wpisac "Pan Kazio" i Microsoft nic na to nie powie. Aktywacja nie sluzy
          przechowywaniu danych osobowych ale blokowaniu uzytego juz raz klucza
          instalacyjnego.
          • mariuszr_77 Re: Aktywacja XP 27.12.04, 00:03
            Hmmm, w sprawie aktywacji nigdy nie dzwonilem bo zawsze robei to rpzez net, ale dzwoilem ostatnio z jakims blachym pytaniem na infolinie i zostalem poproszony o kompletne dane aby osobo aktora ze man rozmawiala mogla sobei odchaczyc ze przeprowadzila taka to a taka rozmowe, po 3 dniach na adresa moajgo miejsca rpacy przyszedl do mnei list z microsoftu z informacja ze przechowywuja moje dane osobowe, nei sadze aby przy aktywacji bylo inaczej.
            • m.gregor Re: Aktywacja XP 27.12.04, 11:53
              Pomoc techniczna i aktywacja systemu to co innego. Kiedy prosisz o pomoc,
              rejestruja Cie w swojej bazie, dostajesz nr. klienta i nastepnym razem
              poslugujesz sie juz numerem. Poza tym tworza Ci konto wraz z historia Twoich
              problemow, ich rozwiazan itp. Przy aktywacji nie prosza. Zapewniam. Robilem to
              przez tel. wiele razy.
        • utopia7 Re: Aktywacja XP 28.12.04, 00:44
          Rejestracja telefoniczna jest pewna,tyle ze laczysz sie z MS,podajesz
          numer ktory wyswietla ci sie na komp i oni podaja ci od razu nowy numer
          ktory wpisujesz.W czym jest problem?.Ze nawet pelna wersje od nich mozesz
          wgrac 1 raz.Za drugim razem musisz juz miec od nich numer,czyli jest to
          upierdliwe,poniewaz bulisz za pelna wersje i jak instalujesz ponownie
          bo np.padl ci hd,lub masz wirusa to za kazdym razem musisz sie laczyc
          a to napedza nie twoja kase.Innymi slowy niemozesz sobie kupic cos co jest
          twoje,ale beda cie odsysac z programem,upgrade,ect,ect
          Doskonale malzenstwo,bez szans na rozwod.To jest jak lot samolotem
          szerokie horyzonty,rzygac sie chce,a wysiasc nie mozna.To jest wolnosc na smyczy
    • Gość: j-23 Re: Aktywacja XP IP: 213.17.223.* 27.12.04, 08:56
      jest to najgłubsze pytane w tym roku,
      jak można być takim idiotą.
      • Gość: gość Re: Aktywacja XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:06
        Korztstając z google można znaleźc komendę którą wpisuje się z "uruchom" podaje
        się klucz dostarczony i koniec z aktywacją
      • Gość: PC Blondynka Re: Aktywacja XP IP: *.piotrkow.pilicka.pl 27.12.04, 21:57
        Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi. Np. Twoja jest glupia bo nie
        zawiera zadnej tresci. Zeby sypnac jeszcze jednym moralem to napisze ze mowa
        jest srebrem, milczenie zlotem.
        Coz, braklo u ciebie tego zlota.
        • m.gregor Re: Aktywacja XP 27.12.04, 22:11
          Podobno nie ma glupich pytan sa tylko glupi ludzie jak twierdzi Cartman. Ale
          takimi glupkowatymi podszywaczami sie nie przejmuj...Pryszczate gowniarstwo
          ktore skonczylo odrabiac lekcje i nie wie jak korzystac z internetu...
          • Gość: dfg Re: Aktywacja XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:02
            kupując winXP zgodziłaś się na warunki umowy z MS, a zgodnie z nimi trzeba
            aktywować system, żeby go używać.
            Po co Ci legalny system, jeśli i tak chcesz ominąć zapisy umowy.
            A na pytanie "po co mi ta aktywacja" jest trochę za późno. Trzeba było pomyśleć
            przed kupnem płytki MS. Zwłaszcza, jeśli masz zbyt imtymne podejście do swoich
            danych osobowych. Może wybrałabyś inny system?? Kto wie.
            PS. A propos: przy aktywacji podajesz tylko sekwencję cyfr. To Twoje dane
            osobowe? Jesteś cyborgiem?
            • Gość: jezyk Re: Aktywacja XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:12
              nowięc tak: sa trzy drogi-
              1- crackujesz winXP (nie powiem jak :/)
              2- aktywujesz np przez net ,wysylajac dane o swojej plycie i procesorze M$.
              3- aktywujesz przez telefon nie wysylasz danych
              • Gość: avi Re: Aktywacja XP IP: *.com.pl 28.12.04, 11:53
                Witam - wczoraj wygasła mi aktywacja ( nie mogę sie zalogować )- jak xp
                reaktywować - oczywiście nie mam klucza - gdzieś zgubiłem ;-) - pomocy - z góry
                dziękuję
                • maciejpoczta Re: Aktywacja XP 28.12.04, 11:57
                  Wygasła aktywacja? Współczuję. Teraz to już chyba tylko pozostaje Ci kupić
                  legalny system operacyjny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka