Dodaj do ulubionych

Diablo II i co dalej....

IP: *.telnet / *.stanet.pl 27.12.04, 18:24
Witam,

kilka razy już przeszedłem Diablo II z wątkiem Lord of Destruction.
Chciałby rozpocząć nowy etap w swoim życiu i nie wiem na jaką grę się
zdecydować. Nie kręci mnie kłejk i podobne ani też strategiczne. Coś w "stylu"
Diablo bym spróbował - pomocy nie wiem co wybrać
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: Diablo II i co dalej.... 27.12.04, 18:28
      Nowy etap w życiu? To może się ożeń? A tak na poważnie, to ostatnio z ciekawości
      kupiłem Morrowinda (bo była tania) i jestem mile zaskoczony.
    • Gość: Kapiszon Re: Diablo II i co dalej.... IP: 80.51.233.* 27.12.04, 20:01
      Wszystkie inne "diablo-podobne" są o dwie klasy niżej.
      Jakimś wyjściem jest gra "Sacred", ale lepiej pograj jeszcze w Diablo. Są nowe
      słowa runiczne, a z pewnością nie miałeś przyjemności grać wieloma przedmiotami
      i postaciami. Są dziesiątki bulidów, a każdy ma swój smaczek ...
      • Gość: Red Re: Diablo II i co dalej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 20:09
        Diablo II jest naprawde super. Mowicie, ze nic lepszego w tym stylu jeszcze nie
        wymyslili? Dziwne, ostatecznie premiera byla pare lat temu.
        • b00g13 Re: Diablo II i co dalej.... 28.12.04, 02:15
          Ale gry rogue like przeżywają ciężkie czasy.

;)

A na serio, jeżeli szukasz RPG na komputerze (nie żeby DII było specjalnie
          RPGowate) to jesteś 10lat do tyłu za branżą. Takich rzeczy się już nie robi.
          Jednak z komputerowych erpegów nadających się do grania nadal mogę ci polecić.
          "Fallout" (1&2), "Baldurs Gate" (1&2+dodatki) i "Planescape: Torment". Jeżeli od
          cRPG wymagasz właśnie R, to po przejściu tych gier będziesz wiedział co dalej.
          • Gość: FigoFago Re: Diablo II i co dalej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:36
            b00g13 napisał:
            > Jednak z komputerowych erpegów nadających się do grania nadal mogę ci polecić.
            > "Fallout" (1&2), "Baldurs Gate" (1&2+dodatki) i "Planescape: Torment".

To są fajne gierki, mające wyśmienity klimat.
            Jednak jeśli autor lubi gry w rodzaju Diablo, to musi wiedzieć, że są dwie duże
            różnice (mi przeszkadzające):
            1. turowość
            2. dużo czytania, przez co mniej walki
    • Gość: to znowu ja Re: Diablo II i co dalej.... IP: *.telnet / *.stanet.pl 27.12.04, 20:32
      no cóż, może zmęczenie materiału...musze przeczekać i ...znowu zaczne grać w
      diablo jakąś megawypasioną postacią.
      Dzięki,
      • mariuszr_77 Re: Diablo II i co dalej.... 27.12.04, 20:55
        Hmm, może Neverwinter Nights:]
    • Gość: KT05 Re: Diablo II i co dalej.... IP: *.pronet.lublin.pl 28.12.04, 10:22
      A w jedynkę grałeś? Diablo I + Hellfire i znów zabawa długa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka