Gość: odiff IP: 217.153.134.* 13.01.05, 22:28 Temp2 - płyta, temp3- procek a temp1? Spadła mi do 3 stopni i trochę się zaniepokoiłem (normalnie wynosiła około 30) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: odiff Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: 217.153.134.* 13.01.05, 22:59 czy to moze byc temp zasilacza? Dzisiaj wymienilem w kompie zasilacz i tak sobie mysle ze ta nagla zmiana temp1 (z ok 30 na ok 3 stopnie) jest związana z wymiana zasilacza. Jesli tak jest to dlaczego temp tamtego zasilacza wynosiła 30 (Codegen) a tego 3 (Mode com)??????? Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: *.toya.net.pl 13.01.05, 23:31 Temp1 - temperatura na płycie Temp2 - temperatura na procesorze Temp3 - temparatura zasilacza tak podają na tym forum i z 2 i 3 to ja sie zgadzam a sam mam temp płyty z 5 stopni nie wiem czemu!!!!! Link Zgłoś
Gość: odiff Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: 217.153.134.* 13.01.05, 23:46 u mnie 2 to na pewno płyta i 3 to na pewno zasilacz - sprawdzone w innych programach (np Aida32), tak wiec 1 musi być zasilacz Link Zgłoś
kosmos_b Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan 13.01.05, 23:49 > Temp2 - płyta, temp3- procek a temp1? Spadła mi do 3 stopni i trochę się zaniep > okoiłem (normalnie wynosiła około 30) Nie no bądźmy poważni. Po pierwsze - Żeden element w komputerze nie może mieć temp. 3 stopni. chyba że trzymasz komputer na balkonie :) Tak więc prawdopodobnie brak czujnika. Po drugie - nie jest powiedziane że na wszystkich płytach temperatury 1,2,3 będą dotyczyły tych samych czujników. U mnie Temp1 - płyta, temp2 - procesor, temp3 - nie używany (pokazuje w tej chwili -47 stopni). być może miałeś odczyt temperatury z zasilacza podłączony do tego czujnika (miałeś?). Wymieniłeś zasilacz - nie podłączyłeś czujnika (podłączyłeś?) więc pokazuje byle co. Wskazywało by na to że woja temp1 to nieużywany czujnik? Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: *.toya.net.pl 14.01.05, 00:01 u mnei 2 to procek a pozotałe cięko powiedzieć, jedna chyba grafika Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: *.toya.net.pl 14.01.05, 00:02 a co do niemożności MSI 875 P Neo FISR 2(PCB2.0) czujniki (motherbard monitor, everest podają że płyta ma 4 stopnie??? co wy na to?? bład odczytu to wiem, ale czemu???? Link Zgłoś
kosmos_b Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan 14.01.05, 00:10 A tak w ogóle to skąd niby jest ta temperatura zasilacza? Podajecie obaj że macie 3 temperatury. 2 z nich to procek i płyta, ale ta trzecia? O ile nie ma z zasilacza jakiegoś wyprowadzenia czujnika temperatury (a nie spotkałem się osobiście z czymś takim, a już na pewno nie w codegenie - a teraz doczytałem że odiff miał wcześniej Codegena). Skąd więc jest ten pomiar, hę? Według mnie te odczyty typu 3 stopnie albo 5 stopni, to nieużywany czujnik, do którego można sobie podłączyć dopiero jakiś dodatkowy czujnik. Link Zgłoś
Gość: odiff Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: 217.153.134.* 14.01.05, 10:37 No ale przy Codegenie Temp1 wskazywala 30 stopni a teraz wskazuje 3. Wiec co moze jeszcze wskazywac temp1 jesli nie zasilacz, procek i plyte? No i dlaczego po zmianie zasilacza zmienila sie tak znaczaco temp1? Link Zgłoś
kosmos_b Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan 14.01.05, 11:01 > No ale przy Codegenie Temp1 wskazywala 30 stopni a teraz wskazuje 3. Bardzo ciekawe. Wejdź najlepiej do setupu i zobacz co mierzy twoja płyta główna. Powinno być to ponazywane. Być może masz jakis pomiar PWM (obwody zasilające) czy inne cuda. Link Zgłoś
mini999 Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan 14.01.05, 11:17 W opisie płyty głównej są pokazane miejsca (i wtyki do dołącznia wentylatorów) gdzie znajdują sie punkty pomiaru temperatury ! Uwaga ! Niektóre wtyki są tak blisko siebie że można omyłkowo dopiąć np złącze wentylatora chłodzenia procesora - do złącza wentylatora (temp) płyty głównej ! Tragedii nie będzie, ale zamieszanie przy odczytach gwarantowane ! Link Zgłoś
Gość: Darek007 Re: Co oznacza Temp1 w Speedfan IP: *.crowley.pl 14.01.05, 13:23 U MNIE Temp1-tem.w obudowie Temp2-tem.procesora Temp3-tem.na płycie gł. Link Zgłoś