Dodaj do ulubionych

numer seryjny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:31
witajcie!
znalazlem w szpargalach oryginalna plytke z win 98 numer seryjny ktos napisal
flamastrem na pudelku i niestety! w jednym z wierszy zmazaly sie dwa znaki i
nie moge dojsc co tam bylo napisane. czy istnieje jakas mozliwosc wsadzenia
tej plytki do jakiegos kompa i sprawdzenie jaki jest kompletny numer seryjny?
jak to zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: galilleo Re: numer seryjny IP: *.west.biz.rr.com 17.01.05, 20:48
      maniek napisał(a):

> witajcie!
      > znalazlem w szpargalach oryginalna plytke z win 98 numer seryjny ktos napisal
      > flamastrem na pudelku i niestety! w jednym z wierszy zmazaly sie dwa znaki i
      > nie moge dojsc co tam bylo napisane. czy istnieje jakas mozliwosc wsadzenia
      > tej plytki do jakiegos kompa i sprawdzenie jaki jest kompletny numer seryjny?
      > jak to zrobic?

NIE!

musisz bootlegowac ....
      • Gość: maniek Re: numer seryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:06
        hmmm a jak to zrobic?? tzn moze wiem jak to zrobic ale nie wiem ze ta operacja
        tak sie nazywa :) prosze o wyjasnienia
        • Gość: oryginalny kolo Re: numer seryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:17
          hehe,dobre...
          Orginalna mówisz ? I zmazał sie numer ?Hehe...
          • Gość: maniek Re: numer seryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:15
            oryginalny oryginalny:) a widziales kiedys zeby na samej plycie byl napisany
            numer seryjny?pewnie gdzies w byl w papierach ktorych juz dawno nie ma:)
        • kell99 Re: numer seryjny 17.01.05, 22:17
          niestety, nie mozesz oczekiwac pomocy technicznej od microsoftu. poszukaj na
          sieci innego numeru seryjnego i bedzie dzialac ok.
    • Gość: DFFTR Re: numer seryjny IP: *.crowley.pl 18.01.05, 09:14
      Spróbuj odpalić edytor rejestru,
      w kluczu HKLM/microsoft/windows/currentV ersion będzie product key czyli numer
      seryjny :-) może w czymś to pomoże.

• tswiercz Re: numer seryjny 18.01.05, 11:36
        A to nie jest tak, że wpisany numer seryjny nie musi być zgodny z rzeczywistym? Ostatnio instalowałem Wina XP - mam swój klucz, ale nie z mojej płytki i przeszło. Natomiast potem bawiłem się tym troche i zmieniłem jedną literke w haśle i nie zostało przyjęte. Czyli on sprawdza prawdziwość hasła za pomocą jakiegoś wzoru, coś jak suma kontrolna, spróbuj poszukać jaki to jest wzór i może się uda. Ale pewny nie jestem, więc jakby ktoś mógł potwierdzić lub zaprzeczyć.
        • Gość: jap Re: numer seryjny IP: 195.136.36.* 18.01.05, 13:55
          tswiercz napisał:

> Czyli on sprawdza prawdziwość hasła za pomocą jakiegoś wzoru, coś jak suma
          > kontrolna, spróbuj poszukać jaki to jest wzór i może się uda
          > Ale pewny nie jestem, więc jakby ktoś mógł potwierdzić lub zaprzeczyć.

Dowcipy to twoja specjalność. Masz rację, że hasło jest sprawdzane według
          algorytmu, ale żeby proponować komuś odtworzenie tego algorytmu, to chyba
          przesada. To już szybciej będzie sprawdzić wszystkie kombinacje tych 3 znaków,
          które się zamazały.
          Instalacyjne CD są zwykle jednakowe, hasła mogą być różne. W dodatku inne hasło
          może uruchomić inny sposób instalacji. Np. tylko upgrade do nowej wersji albo
          tylko instalacja na czystym dysku. Czyli np. kupujesz upgrade - płacisz mniej.
          Dostajesz hasło do upgradu. Można by to zainstalować jako nową instalację, ale
          do tego już jest inne hasło. Czyli jeden produkt - wiele możliwości.
          • mini999 Re: numer seryjny& & #35; 62;& & #35; 62;& & # 18.01.05, 14:05
            Wejdż na stronę, program po uruchomieniu pokaże
            na jakich numerach masz zinstalowane
            Windows 95, 98, ME, NT4, 2000, XP, Server 2003, Office 97, and Office XP

strona
            www.magicaljellybean.com/keyfinder.shtml
            program
            www.hootch.nl/software/kf141.zip
            • helge3 Re: numer seryjny& & & #35; 35; 62;& & 18.01.05, 14:29
              k7j6q-gr4ck-v2pk7-fq888-4c7qt
              p4jmh-6hwtw-hdwjw-xdygf-9f7qy
              • Gość: dd Re: numer seryjny& & & & #35; 35; 35; 62; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 18:15
                nie męcz się, bo niestety i tak będziesz miał nielegalny system. Do
                potwierdzenia legalności musisz mieć przynajmniej dwie z trzech rzeczy: płytę,
                licencję i rachunek.
                • kell99 Re: numer seryjny& & & & & #35; 35 18.01.05, 18:52
                  problem w tym, ze microsoft negatywnie odnosi sie do odsprzedawania licencji, a
                  windows98 jest juz nie wspierany i nie kupi orginalnego systemu.
                  w tym przypadku crack nic wg mnie nie zmieni, dalej bedzie posiadaczem legalnego
                  systemu, z nielagalnym kluczem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka