Gość: katana IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 12:28 Czy ktos wie lub zna jakis link gdzie moglbym znalezc informacje na temat konfiguracji tego firewalla? Mam wersje 2002 (angielska). Czy znacie jakas stronke z polskim tlumaczeniem? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Scan Re: Norton Internet Seciurity 2002???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 17:40 Czy to Norton Security Pro czy Personal? To pierwsze to kobyła, zabierająca pamięc i spowalniająca pracę, absolutnie niepotrzebne do zastosowań domowych. Polecam Personala. Jedno i drugie skonfigurujesz sam - program Cię spyta, co chcesz wypuścić do Sieci. Link Zgłoś
Gość: Meras Re: Norton Internet Seciurity 2002???? IP: *.bankhipoteczny.pl 24.05.02, 13:38 Wszystko zalezy od tego co chcesz zblokowac o co nie ?? Link Zgłoś
Gość: narval Re: Norton i Symantec IP: *.abo.wanadoo.fr 30.05.02, 21:50 Pytanko w zwiazku z Nortonem! Otoz przy kupnie mojego kompa byl on, juz zainstalowany; od kilku dni dostaje ostrzezenie iz 30 czerwca konczy sie dzialalnosc i ladowanie Symantec; niewiele z tego rozumie, ale mimo kilku prob wirusowych zawsze bylam uprzedzona; co nalezy robic zebym nadal posiadala Nortona Antivirus 2002 ( tegoz posiadam jeszcze przez kilka dni!!) z gory dzieki za pomoc Link Zgłoś
Gość: roman_ Re: Norton i Symantec IP: 212.160.129.* 30.05.02, 22:02 Najprawdopodobnie dostalas wersje Trial wraz z jakims podzespolem komp. np. plyta glowna. Tak bylo w moim przypadku. Trial to pelna wersja programu ktora dzial w okreslonym czasie w celu zapoznania sie z jego mozliwosciami. Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak kupic ten program lub go odinstalowac.Czasmi mozna na to znalesc lekarstwo na:astalavista.box.sk/ Uwaga na wyskakujace okienka ! Link Zgłoś
Gość: narval Re: Norton i Symantec IP: *.abo.wanadoo.fr 30.05.02, 22:05 Roman, dzieki za blyskawiczna odpowiedz!!:) Czy warto kupowac tego Norton Antivirus 2002?; czy moze jest inne zabezpieczenie, o podobnych wlasciwosciach?? Link Zgłoś
roman_ Re: Norton i Symantec 30.05.02, 22:24 W pismach komp. jest oceniany b. dobrze. Wiec pewnie warto. Kosztuje okolo 150- 200 pln Sa tez darmowe programy np. dzialajacy z pod Dos F-prot o ilemasz dostep do dos. Warto zajrzec: antivirus2.w.interia.pl/index.html Link Zgłoś
Gość: narval Re: Norton i Symantec IP: *.abo.wanadoo.fr 31.05.02, 20:48 Roman, dzieki za wczorajsza pomoc; chyba kupie tego Norton Antivirus 2002, bo juz go w sumie wyprobowalam:) Pytanie laika, jak ja, w sprawach informatycznych; Jesli kupie tego Nortona, jaka jest zywotnosc tego programu? Moze rok? a moze krocej? Link Zgłoś
Gość: roman_ Re: Norton i Symantec IP: 212.160.129.* 31.05.02, 23:17 Wszystkie programy antywirusowe trzeba regularnir uaktualniac tzn nalezy uaktualniac baze wirusow bo ciagle pojawiaja sie nowe:( NA posiada odpowiednia opcje do uaktualniania przez internet i o ile wiem jest to bezplatne.Oczywiscie producent dostarcza nam co jakis czas nowe wersje samego programu jednak wiaze sie to z ponownym zakupem. Nie podejme sie tutaj oceny sensownosci zakupu zawsze najnowszej wersji. Trzeba to samemu ocenic lub korzystac z fachowych publikacji w czasopismach lub na stronach intrnetoych pism: www.chip.pl/ www.pcworld.pl/index.html Mozna tez przegladac listy dyskusyjne i zadawac pytania:) Link Zgłoś
Gość: narval Re: Norton i Symantec IP: *.abo.wanadoo.fr 02.06.02, 22:13 Roman dzieki za wskazowki:) az ciezko mi pisac, gdyz mam metlik spowodowany tym Nortonem! jest tyle tego wszystkiego! a ja chcialabym cos takiego, co zainstalowalabym w moim laptopie i 'tocos' dzialaloby bez mojej interwencji! obejrzalam strony zaproponowane przez Ciebie i.......ojejkuuu!! troszki sie zagubilam:))) Link Zgłoś
lima2000 Re: Norton Internet Seciurity 2002???? 10.06.02, 21:48 Na stronie symanteca.pl masz pelna instrukcje po polsku Link Zgłoś