Dodaj do ulubionych

Instalacja karty TV problem

23.01.05, 20:56
Witam wszystkich. Może ktoś mi podpowie co jest nie tak.
Przy próbie zainstalowania karty TV Kworld 7134 wywala mi komunikat:"Setup
failed to initialize. Please reinstall driver first". Nie mam pojęcia o co
chodzi. Komputer sterownika który mu podsyłam nie widzi.
Dodam jeszcze ze za pierwszym razem zainstalowala sie bez problemu, a teraz
po przeinstalowaniu windows XP są kłopoty.
Pozdrawiam Paweł
Obserwuj wątek
    • p.smerf Re: Instalacja karty TV problem 23.01.05, 21:28
      Czy instalowałeś tylko system od nowa, czy też grzebałeś coś przy komputerze lub
      kablach?
      Jeśli tak, to sprawdź czy karta siedzi porządnie w slocie.
      • pawlo3 Re: Instalacja karty TV problem 23.01.05, 22:13
        Nie nic poza przeinstalowaniem nie robiłem a karte sprawdzałem we wszystkich
        slotach. Komputer wykrywa ją jako kontroler multimediów ale później podaje ze
        nie mógł znalesc sterownika choc mu go podaje na tacy.Sterowniki tez juz różne
        sprawdzalem. I z dołączonego CD i z internetu.
        • m.gregor Re: Instalacja karty TV problem 23.01.05, 22:46
          A czy w paczce ze sterownikami nie ma przypadkiem pliku Setup.exe?
          • Gość: pawlo3 Re: Instalacja karty TV problem IP: *.crowley.pl 24.01.05, 18:05
            Wlaśnie nie ma setup exe
    • Gość: konik Re: Instalacja karty TV problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:50
      Witam. Mam ta sama karte. Zainstalowac ja potrafie ale mam inny problem,
      ostatnio cos sie wysypalo i nie mam dzwieku na kanalach ktore nie sa stereo
      nicam - wszystko co w mono to tylko szum - co ciekawe kiedy program do tunera
      nie jest wlaczony a line in nie jest sciszone to slysze cichy dzwiek z kanalow
      (nawet mono). Co do twojej instalacji to w xpeku jest ona lekko
      mowiac "powalona" w menadzerze jak klikniesz aktualizuj sterownik->nie tym
      razem->zainstaluj z listy....->nie wyszukuj...->odznaczasz "pokaz zgodny sprze
      (o ile to okno wyskoczy)->z dysku->podajesz lokalizacje sterownika->kontynuacja
      mimo to powinno ruszyc.Jesly by sie ciebie zapytal o plik tsbyuv.dll to jest
      on w system32 a jesli sie wcale nie zapyta tylko wyskoczy ze czegos brakuje to
      i tak chodzi o ten plik. Pozdrawiam - milego kombinowania
    • Gość: FIoLO Re: Instalacja karty TV problem IP: *.brzesko.net.pl 25.01.05, 14:33
      Witam!
      widze ze nie tylko ja mam problem z ta karta tv - chociarz gosc w salonie
      zapewnial mnie ze to bardzo dobra karta :/ . Mam podobny problem nie moglem
      zainstalowac sterownika do tej karty tez go nie widzial nawet jak podalem mu
      lokalizacje recznie. Wywalal mi konmunikat o niezgodnosci i braku cyfrowego
      podpisu przez Microsoft :/ choc to z oryginalnej plyty cd. Nie bylo problemu
      gdy instalowalem tv na systemie w2k ale teraz postawilem XPka i po ciezkich
      bolach sterownik sie zainstalowal.......ale! teraz jest problem z odpalemniem
      tv! Przy wyborze COUNTRY (kraj w ktorym uzywam tv)i TV SYSTEM ( system pal
      secam bg i dk ...)wywala mi komunikat NIEUDANE ZAINICJOWANIE H/W i nie wiem o
      co chodzi, robilem juz wszystko i nic. Na w2k nie bylo tego problemu a tu! nic
      nie robi jesli ktos mial tego typu proble ale na XPku to prosze o msg na
      fiolo@wp.pl lub gg #1758021 z gory dzieki i narta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka