Gość: Niech IP: 217.197.165.* 27.05.02, 18:42 Sciagam przez AudioGalaxy, ale nie wszystko tam znajduje. Moze sa jeszcze jakies tego typu strony/programy godne polecenia. Slyszalem o Kaazie i Morpheusu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pawel Re: Skad pliki mp3 IP: *.cableinet.co.uk 27.05.02, 21:50 Polecam WinMX bardzo prosty i niezawodny Link Zgłoś
Gość: Yogurth Re: Skad pliki mp3 IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 12:54 Gość portalu: Niech napisał(a): > Sciagam przez AudioGalaxy, ale nie wszystko tam znajduje. Moze sa jeszcze > jakies tego typu strony/programy godne polecenia. Slyszalem o Kaazie i > Morpheusu. Zobacz na mp3.dlakazdego.pl - mozna sciaga cale dyskografie z Usenetu - ja zasysam srednio 3 cale plyty dziennie, super jakosc (glownie EAC/Lame preset extreme 192) a nie taki skladankowy, pourywany badziew jak w Kazaa i AG Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: 217.197.165.* 28.05.02, 17:00 Bylem na tej stronie i nadal mam dwie uwagi: 1. szukam rzeczy dosc rzadkich, plyt sprzed 20 lat, nie wznawianych od tamtego czasu - w AG takie sa. 2. AG daje mi mozliwosc przejrzenia listy dostepnych utworow na ich stronie - jak zaznacze wszystkie utwory z danej plyty to tez sciagne cala plyte - nie wiem czy inne strony maja taka mozliwosc - bylem na stronie Kaazy i czegos tam jeszcze i poza zacheta do zaistalowania odpowiedniego programu nic innego tam nie bylo. Tak wiec ponawiam moje pytanie. Link Zgłoś
Gość: Franz Re: Skad pliki mp3 IP: *.impakt.pl 28.05.02, 17:59 Gość portalu: Niech napisał(a): > Tak wiec ponawiam moje pytanie. W usenecie masz hierarchie: alt.binaries.sounds.mp3.1970s, alt.binaries.sounds.mp3.1960s - wczesniejsze i pozniejsze tez tam sa - cale plyty leca codziennie - nic tylko sciagac :) Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: 217.197.165.* 29.05.02, 16:19 Nigdy nie korzystalem z Usenetu. Teraz wszedlem do jakis gruo za pomoca jakiejs starej Netszkapy, ale bylem tylko w grupach pl. Przejrzalem tez jakies strony na ten temat i wswzyscy chca ode mnie jakas kase. Tak wiec nie wiem zupelnie jak to sie je. Nadal sciagam pliki przez AudioG i nadal potrzebuje czegos jeszcze. Link Zgłoś
Gość: Franz Re: Skad pliki mp3 IP: *.impakt.pl 31.05.02, 12:54 Gość portalu: Niech napisał(a): > Nigdy nie korzystalem z Usenetu. Teraz wszedlem do jakis gruo za pomoca jakiejs > starej Netszkapy, ale bylem tylko w grupach pl. Moze pora sie nauczyc :)? > Przejrzalem tez jakies strony > na ten temat i wswzyscy chca ode mnie jakas kase. Tak wiec nie wiem zupelnie Ja place ok 60-70 zlotych na miesiac za dostep do komercyjnego serwera news - mam co tylko sobie wymysle - jak mnie wezmie na lata 60 to sciagam po pare plyt dziennie... nastepnego dnia techno... jakis film... usenet jest pod tym wzgledem the best - kazaa to programik dla leniwych lamerow :) Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 13:42 Dzieki za rade, ale szesc dych miesiecznie to sporo (dla mnie), zwlaszcza, ze nie mam pewnosci, czy znajde co chce. Zainstalowalem Kaaze i Beara - mozecie sobie darowac. Dostepnych przez nie jest duzo mniej plikow niz przez AudioG. Jedyny feler z AudioG jest taki, ze zamykaja dostep do niektorych plikow z powodow prawnych - niektore z nich mozna sprobowac sciasgac przez Kaaze, ale jest ich tam bardzo malo. Sa sposoby na ominiecie zabezpieczen, ale AudioG tez je sledzi i eliminuje. Niewatpliwie, jak juz ktos ma taki plik i go chce udostepnic to zrobi to inaczej - wlasnie o to chodzi, jak i gdzie. Pytanie do Franza: szukam plyty, ktorej nigdzie nie ma (1979, niewznawiana). Czy mozesz sprawdzic czy jest w Usenecie? Jesli jest, to chyba sie skusze. Link Zgłoś
franzmaurer Re: Skad pliki mp3 31.05.02, 21:58 Gość portalu: Niech napisał(a): > Pytanie do Franza: szukam plyty, ktorej nigdzie nie ma (1979, niewznawiana). > Czy mozesz sprawdzic czy jest w Usenecie? Jesli jest, to chyba sie skusze. Jaka plyta? Popytam - sa tacy goscie co maja tyle Elton John i John Peel razem wzieci :) Spisik tego czego szukasz mozesz mi wyslac na maila. Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 10:22 Chodzi mi tylko o jeden tytol: jesli bedzie w Usenecie, to sie na niego nawroce: Red Crayola (uzywa tez nazwy Red Krayola), plyta "Soldier Talk" z 1979 roku, wytwornia Radar. Plyta ma swoich fanow, sa o niej liczne glosy w sieci, ale zadnego z utworow nie znalazlem w mp3 - dla zainteresowanych dodam, ze chetnie bym to sobie kupil, ale nikt tego nie wznowil - i od tego siec wlasnie powinna byc, zeby takie rzeczy tam wisialy. PS. W AudioG coraz czesciej trafiam na pliki zablokowane - szkoda. PS2. Dosc wazna roznica miedzy AudioG a np. Kazaa jest taka, ze AudioG pokazuje zindeksowane pliki nawet wtedy, gdy komputer z nimi jest wylaczony. Inne programy szukaja plikow w komputerach udostepnionych w sieci - w przypadku Kazy jest to srednio 1,5 miliona - za malo, zeby mialo to jakis sens. AudioG wstawia utwor do kolejki i jak gosc podlaczy sie do sieci to zacznie go sciagac. Link Zgłoś