Dodaj do ulubionych

Skad pliki mp3

IP: 217.197.165.* 27.05.02, 18:42
Sciagam przez AudioGalaxy, ale nie wszystko tam znajduje. Moze sa jeszcze
jakies tego typu strony/programy godne polecenia. Slyszalem o Kaazie i
Morpheusu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel Re: Skad pliki mp3 IP: *.cableinet.co.uk 27.05.02, 21:50
      Polecam WinMX bardzo prosty i niezawodny
    • Gość: Yogurth Re: Skad pliki mp3 IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 12:54
      Gość portalu: Niech napisał(a):

> Sciagam przez AudioGalaxy, ale nie wszystko tam znajduje. Moze sa jeszcze
      > jakies tego typu strony/programy godne polecenia. Slyszalem o Kaazie i
      > Morpheusu.

Zobacz na mp3.dlakazdego.pl - mozna sciaga cale dyskografie z Usenetu -
      ja zasysam srednio 3 cale plyty dziennie, super jakosc (glownie EAC/Lame preset
      extreme 192) a nie taki skladankowy, pourywany badziew jak w Kazaa i AG

• Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: 217.197.165.* 28.05.02, 17:00
        Bylem na tej stronie i nadal mam dwie uwagi:
        1. szukam rzeczy dosc rzadkich, plyt sprzed 20 lat, nie wznawianych od tamtego
        czasu - w AG takie sa.
        2. AG daje mi mozliwosc przejrzenia listy dostepnych utworow na ich stronie -
        jak zaznacze wszystkie utwory z danej plyty to tez sciagne cala plyte - nie
        wiem czy inne strony maja taka mozliwosc - bylem na stronie Kaazy i czegos tam
        jeszcze i poza zacheta do zaistalowania odpowiedniego programu nic innego tam
        nie bylo.
        Tak wiec ponawiam moje pytanie.
        • Gość: Franz Re: Skad pliki mp3 IP: *.impakt.pl 28.05.02, 17:59

> Tak wiec ponawiam moje pytanie.

W usenecie masz hierarchie: alt.binaries.sounds.mp3.1970s,
          alt.binaries.sounds.mp3.1960s - wczesniejsze i pozniejsze tez tam sa - cale plyty
          leca codziennie - nic tylko sciagac :)

• Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: 217.197.165.* 29.05.02, 16:19
            Nigdy nie korzystalem z Usenetu. Teraz wszedlem do jakis gruo za pomoca jakiejs
            starej Netszkapy, ale bylem tylko w grupach pl. Przejrzalem tez jakies strony
            na ten temat i wswzyscy chca ode mnie jakas kase. Tak wiec nie wiem zupelnie
            jak to sie je. Nadal sciagam pliki przez AudioG i nadal potrzebuje czegos
            jeszcze.
            • Gość: Franz Re: Skad pliki mp3 IP: *.impakt.pl 31.05.02, 12:54

> Nigdy nie korzystalem z Usenetu. Teraz wszedlem do jakis gruo za pomoca jakiejs
              > starej Netszkapy, ale bylem tylko w grupach pl.
              Moze pora sie nauczyc :)?

> Przejrzalem tez jakies strony
              > na ten temat i wswzyscy chca ode mnie jakas kase. Tak wiec nie wiem zupelnie

Ja place ok 60-70 zlotych na miesiac za dostep do komercyjnego serwera news -
              mam co tylko sobie wymysle - jak mnie wezmie na lata 60 to sciagam po pare plyt
              dziennie... nastepnego dnia techno... jakis film... usenet jest pod tym wzgledem
              the best - kazaa to programik dla leniwych lamerow :)
              • Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 13:42
                Dzieki za rade, ale szesc dych miesiecznie to sporo (dla mnie), zwlaszcza, ze
                nie mam pewnosci, czy znajde co chce. Zainstalowalem Kaaze i Beara - mozecie
                sobie darowac. Dostepnych przez nie jest duzo mniej plikow niz przez AudioG.
                Jedyny feler z AudioG jest taki, ze zamykaja dostep do niektorych plikow z
                powodow prawnych - niektore z nich mozna sprobowac sciasgac przez Kaaze, ale
                jest ich tam bardzo malo. Sa sposoby na ominiecie zabezpieczen, ale AudioG tez
                je sledzi i eliminuje. Niewatpliwie, jak juz ktos ma taki plik i go chce
                udostepnic to zrobi to inaczej - wlasnie o to chodzi, jak i gdzie.
                Pytanie do Franza: szukam plyty, ktorej nigdzie nie ma (1979, niewznawiana).
                Czy mozesz sprawdzic czy jest w Usenecie? Jesli jest, to chyba sie skusze.
                • franzmaurer Re: Skad pliki mp3 31.05.02, 21:58

> Pytanie do Franza: szukam plyty, ktorej nigdzie nie ma (1979, niewznawiana).
                  > Czy mozesz sprawdzic czy jest w Usenecie? Jesli jest, to chyba sie skusze.

Jaka plyta?
                  Popytam - sa tacy goscie co maja tyle Elton John i John Peel razem wzieci :)
                  Spisik tego czego szukasz mozesz mi wyslac na maila.
                  • Gość: Niech Re: Skad pliki mp3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 10:22
                    Chodzi mi tylko o jeden tytol: jesli bedzie w Usenecie, to sie na niego
                    nawroce: Red Crayola (uzywa tez nazwy Red Krayola), plyta "Soldier Talk" z 1979
                    roku, wytwornia Radar. Plyta ma swoich fanow, sa o niej liczne glosy w sieci,
                    ale zadnego z utworow nie znalazlem w mp3 - dla zainteresowanych dodam, ze
                    chetnie bym to sobie kupil, ale nikt tego nie wznowil - i od tego siec wlasnie
                    powinna byc, zeby takie rzeczy tam wisialy.
                    PS. W AudioG coraz czesciej trafiam na pliki zablokowane - szkoda.
                    PS2. Dosc wazna roznica miedzy AudioG a np. Kazaa jest taka, ze AudioG pokazuje
                    zindeksowane pliki nawet wtedy, gdy komputer z nimi jest wylaczony. Inne
                    programy szukaja plikow w komputerach udostepnionych w sieci - w przypadku Kazy
                    jest to srednio 1,5 miliona - za malo, zeby mialo to jakis sens. AudioG wstawia
                    utwor do kolejki i jak gosc podlaczy sie do sieci to zacznie go sciagac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka