Dodaj do ulubionych

NAPISY BEZ TŁA POD IKONĄ NA PULPICIE

06.02.05, 22:44
Cześć wszystkim,
nie mogę zwalczyć kolorowego tła, na który są napisy pod ikonami na pulpicie.
W pomocy jest wszystko ale nie to, jak zrobić aby te napisy pod ikoną były
bezpośrednio na tle mojej tapety.
Jeżeli wiecie i możecie to podpowiedzcie mi.
Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • mar_nn Re: NAPISY BEZ TŁA POD IKONĄ NA PULPICIE 06.02.05, 23:23
      W Windows XP należy zrobić tak: otworz Panel Sterowania --> otworz folder System
      --> zakladka Zaawansowane --> pierwsze Ustawienia --> zaznacz opcje "Użyj cieni
      dla etykiet ikon pulpitu" i gotowwe
      • mar_nn Aha, w Windowsie innym niz XP chyba sie nie da!!! 06.02.05, 23:26

• Gość: KT05 Re: Aha, w Windowsie innym niz XP chyba sie nie d IP: *.pronet.lublin.pl 07.02.05, 08:52
          Da się. W 2000 i 2003. Czyli ogólnie się nei uda w Windowsach starszych od NT 5.0.
      • sepus Re: NAPISY BEZ TŁA POD IKONĄ NA PULPICIE 08.02.05, 23:47
        mar_nn napisał:

> W Windows XP należy zrobić tak: otworz Panel Sterowania --> otworz folder S
        > ystem
        > --> zakladka Zaawansowane --> pierwsze Ustawienia --> zaznacz opcje
        > "Użyj cieni
        > dla etykiet ikon pulpitu" i gotowwe

wielkie dzięki, też tak sądziłem ale przy optymalnych ustawieniach dla kompa
        (Win XP) niestety powinno tak być jak piszesz ale... no właśnie nie jest a ta
        opcja jest zaznaczona. Coś mi się wysypało tyle ze nie wiem co, bo logując się
        pod innym użytkownikiem ustawienia są te same a napisy są bezpośrednio na tapecie.
        A wszystko zaczęło się od zgrania na pulpit fajnego obrazka z gadu .....
        mimo wszystko dzięki za bardzo dokładną ścieżke i próbe pomocy.
        Powalcze z tym, choć przyznaje, że braknie mi pomysłów, bo próbowałem już
        różnych cudów,
        pzd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka