07.02.05, 00:51
Który jest najbardziej optymalny? jakość ( odzwierciedlone kolory, kontrast )
i szybkość diody ( smużenie w szybkich grach ). Ja mam jeszcze starsza juz 10
17 41, świetna jakość, gorzej z wydajnością( choc nie złą jak na swoją klasą
szybkości )
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: LCD IP: *.toya.net.pl 07.02.05, 00:56
      MAG (polecam)
      SAMSUNG
      jak SZUKASZ jakosci to te 2 FIRMY
      jak szukasz taniochy to IYAMA, LG (ja LG nie polecam)
      • Gość: Obserwator Do niktabc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.02.05, 08:44
        Czy jesteś tak głupi, czy tylko udajesz? Każda twoja wypowiedź to zawsze
        kompletne bzdury.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Do niktabc IP: *.toya.net.pl 07.02.05, 18:51
          facet ty piszesz co widzisz na testach, ja niestey stykam sie z tym sprzętem
          codziennie, i wiem co ile razy wraca na serwis!!!!

Sorry MAG i SAMSUNG należą do najlepszych monitorów

a LG nie raz padało ( nawet jeszcze nie wydane klientowi na wystawce leciały)
      • Gość: Lcd Re: LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:21
        Gość portalu: niktabc@vp.pl napisał(a):

> MAG (polecam)
        > SAMSUNG
        > jak SZUKASZ jakosci to te 2 FIRMY
        > jak szukasz taniochy to IYAMA, LG (ja LG nie polecam)

Ja nie polecam twoich bzdur będzwale.
      • Gość: Znawca. Re: LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:24

> MAG (polecam)

A co to za gó.. ten cudowny "MAG" że tak go polecasz,gdzie to można kupić?
        Nie spotkałem się z tym żeby ktoś tym chandlował a sprowadzam z Niemiec dośc
        sporo nowych monitorów LCD.
      • bejrutek Re: LCD 07.02.05, 18:08

> MAG (polecam)
        > SAMSUNG
        > jak SZUKASZ jakosci to te 2 FIRMY
        > jak szukasz taniochy to IYAMA, LG (ja LG nie polecam)

Znalazłem tego MAG, jakiś Innovision, jest do kupienia w komputroniku (
        www.komputronik.pl ), parametry na papierze wyglądają nie żle... co dosłownie
        nic nie znaczy. Rozumie , że niktabc masz takiego i go już przetestowałęś i
        porównałęś z innymi
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: LCD IP: *.toya.net.pl 07.02.05, 18:55
          tak, miałem okazje pracować na MAG, LG, YOIAMA,

sam mam akurat CRT ale MAG 786 PF i jestem w 100% zadowolony w jego pracy

MAG jeszcze kilka lat temu produkował tylko monitory dla grafików itp
          zaczynające się od 3000-4000 PLN

36 MIESIĘCY GWARANCJi DOOR-TO-DOOR ( nie że musisz jeździć jak z LG)

KLIENT który OBRABIA FILMY ZAWODOWO, szukając czegoś do domu żeby zajmowało mało
          miejsca i miało dobry obraz wybrał MAG i jest zadowolony
          Znajomy wbrew moim radom kupił LG (po miesiącu musiał oddać na serwis)

www.infoglob.pl
          TU znajdziesz ceny monitorów MAG w sklepie w Łodzi i nie tylko
          • jamisio Re: LCD 07.02.05, 19:41

> KLIENT który OBRABIA FILMY ZAWODOWO, szukając czegoś do domu żeby zajmowało mał
            > o
            > miejsca i miało dobry obraz wybrał MAG i jest zadowolony
            > Znajomy wbrew moim radom kupił LG (po miesiącu musiał oddać na serwis)

jakby żywcem wyjęte z łańcuszka szczęścia...
          • Gość: soft Re: LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:20
            > MAG jeszcze kilka lat temu produkował tylko monitory dla grafików itp
            > zaczynające się od 3000-4000 PLN

Debilu MAG to Chińska badziewna firma i takiemu LG to może buty lizać a co do
            cen monitorów to kilka lat temu wszystkie LCD tak kosztowały.Nie kompromituj
            się "znawco"
            • Gość: Poll Re: LCD IP: .48.242.* / 80.51.176.* 13.02.05, 18:03
              W firmie od kilku lat są momitory MAG crt (kikadziesiąt sztuk) i są super a
              mamy monitory różnych firm z regóły markowych. Monitory MAG są to jedne z
              najlepszych monitorów.Jeżeli chodzi o LCD MAG to niestety niemam doświadczenia.

Paweł
            • Gość: niktabc@vp.pl Re: LCD IP: *.toya.net.pl 13.02.05, 19:50
              facet wiesz co to MAG - kedyś najlepsze monitory tylko dla grafików, dziś robią
              normalne ale wysokiej klasy, a LG sorry ale przekonałem sie nie raz o ich "klasie"

uszkodzony sprzęt wraca z seriwsu z dopiskiem (sprawdzono sprawny) , dopiero po
              telefonie do warszawy i awanturze panowie zechcieli wymienić na nowy!!!!
              (naped DVD płyte kopiował plik na dysk (każdą) z szybkością max 300kb/s -
              sprawdzone na nie jednym komputerze.
      • filu667 Re: LCD 14.02.05, 20:49
        zgadzam sie z nikitabc@vp.pl też nie polecam monitorów LG tak samo jak
        nagrywarek . dla mnie NEC , Samsung są ok
    • Gość: Pablo Re: LCD IP: *.pronet.lublin.pl 13.02.05, 21:42
      Jesli chodzi o MAG'a, to kiedyś (nie wiem jak jest teraz) w ich monitorach CRT
      były bebechy Sony, z kineskopami włącznie, a to chyba nieźle.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: LCD IP: *.toya.net.pl 13.02.05, 22:49
        nie w każdym modelu był sony ale zgadza się!!!! teraz są soly lub PF (Samsungi)
    • Gość: roro Re: LCD IP: 220.110.194.* 14.02.05, 02:44
      No weż trzy wartosci popatrz an nie w sklepie czyli

Jasność, Kontrast oraz reakcja piksela

->Kontrast musi być minimum jeden do pięćset a super jeden do tysiąca by był
      ->Jasność minimum to 250 a 300 to super
      reakca piksela było by dobrze jak 12 ale reakcja piksela nie była by najwazniejsza lecz ten kontrast i jasność najważniejszy by był te wartosci co podano
      jak monitor ma jasność np 180 to lepiej sobie dać znim spokój chocby była niska cena bardzo.
      • bejrutek Re: LCD 14.02.05, 10:53
        Gość portalu: roro napisał(a):

> No weż trzy wartosci popatrz an nie w sklepie czyli
        >
        > Jasność, Kontrast oraz reakcja piksela
        >
        > ->Kontrast musi być minimum jeden do pięćset a super jeden do tysiąca by by
        > ł
        > ->Jasność minimum to 250 a 300 to super
        > reakca piksela było by dobrze jak 12 ale reakcja piksela nie była by
        najwazniej
        > sza lecz ten kontrast i jasność najważniejszy by był te wartosci co podano
        > jak monitor ma jasność np 180 to lepiej sobie dać znim spokój chocby była
        nisk
        > a cena bardzo.

Dzięki za uwagi. Chciałbym jeszcze dorzcić kwestię reakcji piksela. Ważny
        wydaję sie rozkład czasu zapalania sie diody i jej wygasania( zawsze jest
        problem z wygasaniem ). Skąd wżiąść taką informację. Eizo podaje np. 16ms(
        typical). Co to znaczy typical? Chciałbym zaproponować kilka modeli różnych
        marek, które wydają mi się najlepszym kompromisem między szybkością a jakością
        obrazu:
        Eizo L550
        MAG PS776D
        Sony HS574PS UltraBright
        Sony SDM HS75
        Belinea 10 17 10
        Problem teraz polega na tym, że wszystkie one maja zbliżone parametry i
        wydawałoby się, że będą pracowac tak samo. Ale wg benchmark.pl Belinea dostała
        przeciętne noty jeśli chodzi o kolor i ocenę jasności i kontrastu. Znowu Sony
        SDM przeciętnie wypadł pod względem kolorów i czcionki. Najlepiej wygląda Eizo.
        MAG i Sony H574PS nie były testowane. Nie patrzałem na iiyamy. Niby to samo, a
        jednak... co wy na to... jak to wygląda z punktu normalnego zjadacza chleba,
        takie różniece są istotne dla niego?
    • bystryy Re: LCD 14.02.05, 10:54
      Ja osobiscie posiadam samsunga 710N i jestem bardzo , bardzo zadowolony.Obecnie
      jest to jedna z najlepszych firm produkujacych monitory LCD i jest swiatowym
      gigantem w tej produkcji.Oczywiscie iiyama pewnie jest lepsza firmą ale i cena
      odstrasza - 6 miesiecy temu zastanawialem sie nad kupnem ale te same parametry
      to jakies 600 zl wiecej.LG - nie polecam.
    • Gość: geek Re: LCD IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.02.05, 21:14
      Ale sie porobilo.. jeszcze pare lat temu chyba nikomu z moich znajomych (graficy, prepress, desktop publishing itp) nie przyszloby do glowy wymieniac monitorow Mag w jednym szeregu z domowymi markami takimi jak Samsung czy LG.
      Kiedys Mag, Formac, Apple, Barco, Miro itp to byla ekstraklasa, bardzo drogi sprzet o dobrych patametrach,z przystawkami do kalibracji kolorow itp-ze wzgledu na koszty chyba nikt nie kupilby tego do jakiegos smiecianego peceta z supermaketu. Barco kosztowaly po kilka,jesli nie kiladziesiat tysiecy zlociszy.
      A ostatnio widzialem calkiem tanie Miro w MegaAvansie.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: LCD IP: *.toya.net.pl 14.02.05, 21:32
        sam o tym pamiętam jeszcze w 2000/1 roku MAG to była extraklasa monitor 800PLN
        -a MAG - 1900 PLN
        dzis są tanie ale i tak w porównaniu a LG itp to jest to EXTRAKLASA:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka