Dodaj do ulubionych

Problem z gg- pomóżcie

IP: 217.153.134.* 24.02.05, 11:07
Jak chce z kims pogadac i otwieram okno danej osoby to pojawia sie takie okno:
Błąd skryptu programu Internet Explorer
!Wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie
Wiersz 3
Znak 1
Błąd Błąd Składni
Kod 0
URL file://C:\Documents and Settings\My\Gadu-Gadu\_cache_\cos tam (w zaleznosci od osoby).htm
Czy chcesz kontynuować uruchamianie skryptów na tej stronie?

O co chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: m@n Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.tele2.pl 24.02.05, 11:17
      Zainstaluj najnowszą wersję Internet Explorera i odwiedz stronę windows update.
      • Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 11:19
        a jest nowsza od 6.0? update robiłem wczoraj (mam automatyczne akltualizacje włączone)
        • Gość: m@n Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.tele2.pl 24.02.05, 11:21
          Nie wiem jak ci pomóc, możesz jeszcze zainstalować najnowszą wersję GG - o ile
          jej jeszcze nie masz. Pzdr
          • Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 11:23
            niestety mam, zresztą gg reinstalowalem i nie pomogło
            • nyterk_70 Re: Problem z gg- pomóżcie 24.02.05, 12:37
              To zainstaluj Tlena albo Mirandę - obsługują serwery gadulca.
    • madzia.a Re: Problem z gg- pomóżcie 24.02.05, 11:23
      No rzeczywiście mam identyczny problem. Czy masz może jeszcze jakies inne
      problemy? bo u mnie da się jeszcze e-maila z załącznikiem wysłac, pisze że w
      kompuetrze jest jakis program ainstalowany który to uniemozliwia?
      • Gość: m@n Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.tele2.pl 24.02.05, 11:25
        Macie zainstalowany program antywirusowy ?
        • Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 11:28
          maile wysylam z onetu i jest ok
          mam zainstalowanego avasta, kerio, pod tym względem jest ok. Jedyne co mi przychodzi do glowy to nowa java ktorą wczoraj instalowałem i od tej chwili zaczęły się te problemy z gg. ale jest jakis związek?
    • madzia.a Re: Problem z gg- pomóżcie 24.02.05, 11:28
      tak! Ja wczoraj jeszcze sparwdzałam i napewno nie mam wirusów!
    • Gość: tomekk1 Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 12:32
      Czy to może mieć coś wspólnego z avastem? Jak zatrzymuję ochronę dostępową to nie wyświetlają się te okna w gg
    • Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 12:36
      jeszcze jedno co wskazuje na związek z avastem. Jak otwieram osobę do rozmowy w gg (przy włączonej ochornie dostępowej avasta) to oprócz tego okna o którym piszę na samym początku, u góry zamiast reklamy wyskakuje mi białe pole z napisem : 502 : : X-Antivirus: avast! 4 X-Antivirus-Status: Clean . Ten numer na początku jest za każdym razem inny
    • Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 12:45
      u góry na tym białym polu wyskoczyło teraz coś takiego:
      avast! Web Proxy
      The proxy server did not receive a correct response from the upstream server specified by URI or the response was not understood by proxy.

Winsock: (997) Pokrywaj¹ca siê operacja We/Wy jest w toku.

GET adserver.gadu-gadu.pl/getbanner.asp?m=1&uid=2137706&adid=

• Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 12:52
      sorry, raczej coś takiego (nie wszytsko skopiowałem):
      The page cannot be displayed
      There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later.
      Open the Web site home page, and then look for links to the information you want.
      If you believe you should be able to view this directory or page, please contact the Web site administrator by using the e-mail address or phone number listed on the Web site home page.
      HTTP 502 - Gateway timeout

avast! Web Proxy

--------------------------------------------------------------------------------
      The proxy server did not receive a correct response from the upstream server specified by URI or the response was not understood by proxy.

GET adserver.gadu-gadu.pl/getbanner.asp?m=1&uid=2137706&adid=Winsock: (997) Pokrywaj¹ca siê operacja We/Wy jest w toku.

• Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 16:38
      Jest rozwiązanie tego problemu!!!
      Winny jest avast a dokłądnie jego nowa wersja 6.1 która nie jest do końca kompatybilna z gg. Trzeba zrobić tak:
      -na pasku prawym przyciskiem myszy na ikonke avasta i wybrać kontrola ochrony dostępowej
      -w otwartym oknie po lewej stronie trzeba wybrać osłona WWW i kliknąć zakończ
      i gotowe!!!
      • Gość: tomekk Re: Problem z gg- pomóżcie IP: 217.153.134.* 24.02.05, 16:42
        wersja nie 6.1 tylko 4.6 sorry
      • m.gregor Re: Problem z gg- pomóżcie 24.02.05, 16:55
        Nie warto dla jednego durnego progrmiku (ktorym dla mnie jest oryginalny klient
        sieci GG) pozbawiac sie ochrony antywirusowej. Wystarczy w czesci:
        Osłona WWW -> Blokowanie URL dodac adres:
        adserver.gadu-gadu.pl/* i nie dosc ze pozbedziemy sie debilnych reklam to
        jeszcze zachowamy ochrone.
        • netsec Re: Problem z gg- pomóżcie 24.02.05, 17:15
          Jest to ewidentny błąd Avast'a w module „Web Shield” . Jeśli Avast blokuje
          dodatki ad’s z serwera adserver.gadu-gadu.pl to powinien umieścić w to miejsce
          informacje o zablokowaniu dodatku, tak jak to robią firewall’e a nie pluć
          błędami. Już to zgłosiłem to do Alwil.
          • m.gregor Re: Problem z gg- pomóżcie 24.02.05, 22:58
            Ale Avast niczego nie blokuje. To GG wywala jakies dziwne bledy. Durny
            oryginalny klient GG czegos nie potrafi zinterpretowac na stronie filtrowanej
            przez Avast'a i wywala blad. Po zablokowaniu strony Avast wstawia zamiast niej
            informacje ze strona jest zablokowana i wszystko dziala jak powinno.
    • Gość: Madzia Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:21
      Dzieki bardzo! GG już mi dobrze chodzi! Jednak nadal nie da się wysłać
      załącznika w e-mailu! Mam e-maila na o2.pl
    • Gość: Madzia Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:27
      Pojawia mi sie taki komunikat:

The page cannot be displayed
      There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be
      displayed.

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later.
      Open the Web site home page, and then look for links to the information you
      want.
      If you believe you should be able to view this directory or page, please
      contact the Web site administrator by using the e-mail address or phone number
      listed on the Web site home page.
      HTTP 504 - Gateway timeout

avast! Web Proxy
      When the server, while acting as a gateway or proxy, contacted the upstream
      content server, it did not receive a timely response.

Winsock: (10053) Nawązane połączenie zostało przerwane przez oprogramowanie
      zainstalowane w komputerze-hoœcie.
      POST poczta06.o2.pl/index.php

• Gość: irkm Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.toya.net.pl 24.02.05, 22:20
        Tez wlasnie mialem ten problem z GG i dziki postowi powyzej rozwiazalem, Dzieki.
        Ale sprawdzilem specjalnie o2(specjalnie zalozylem konto) i ok, nie ma takiego problemu jak z GG, zalacznnik wyslany. tez mam avast 4.6 i Kerio.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Madzia Re: Problem z gg- pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:39
          Niestety u mnie nie da się wysłać załącznika e-mailem. Jek wyłącze avasta, to
          wszystko gra!
    • nofink_pl Re: Problem z gg- pomóżcie 25.02.05, 11:30
      zainstaluj konnekta. jest to najlepszy komunikator..ma wielkie mozliwosci...
      obsluguje jabbera, gg, tlena....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka