Gość: max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:06 Witam, jak odnależć w Windowsach 98 folder rejestrów ? Pomocy, "przyczepiło" mi się coś do kompa i otwiera się nieproszone :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: neder Re: REJESTRY Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:10 może zanim będziesz szperał w rejestrach spróbuj "mniej inwazyjnych" metod:) ściągnij HijackThis www.spychecker.com/program/hijackthis.html uruchamiasz, zaznaczasz "do a system scan and save a log file", i zawartość loga pokazujesz na forum Wirusy. PS. do rejestru w 98 dostaniesz się poprzez Start>uruchom>regedit i tam opcja wyszukaj- jeśli o to Ci chodziło - ale chyba nie ma potrzeby. pzdr. Link Zgłoś
Gość: max Re: REJESTRY Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:28 Dzięki, ale nie za bardzo znam angielski...W którym folderze są te rejestry? Oczywiście, jeśli możesz podpowiedzieć :) Link Zgłoś
Gość: JJ Re: REJESTRY Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:33 Rejestr edytuje sie tak jak napisala neder. Edytorem rejestru regedit albo jakims zewnetrznym. A nie w folderach. Ale jesli nawet nie wiesz jak sie to robi to efekty takiej dlubaniny moga byc zalosne. Zrob sobie kopie rejestru zanim sie za to wezmiesz. Link Zgłoś
doomboy Re: REJESTRY Windows 18.03.05, 20:36 Do edycji rejestru służy tak zwany edytor rejestru wbudowany w Windows regedit.exe (Nie szukaj żadnego katalogu z "rejestrem" bo go nie znajdziesz, to działa trochę inaczej). Aby go uruchomić kliknij Start, wybierz Uruchom, wpisz regedit i wciśnij OK. Teraz możesz już operować bezpośrednio na rejestrze - zalecam dużą ostrożność, zwłaszcza że dopiero chcesz rozpocząć zabawę z rejestrem. Link Zgłoś
Gość: max Re: REJESTRY Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:30 Dzięki, już wiem :), niepotrzebnie pisałem drugiego posta ;) Pozdrawiam Link Zgłoś