euna 20.03.05, 01:52 Wiem że istniejąmetody zablokowania "widoczności" adresu IP. Jak to zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
b00g13 Re: Jak zablokować adres IP 20.03.05, 02:01 Zależy od tego co chcesz zrobić. Podejrzewam jednak że chodzi ci o serwer <a href="www.google.pl">Proxy</a> . Link Zgłoś
euna Re: Jak zablokować adres IP 20.03.05, 02:06 wiesz, ja jestem zupełnie niezaawansowana technicznie (a i to delikatnie rzecz ujmując...) chodzi mi o to, że jak używam internetu nie chciałabym żeby ktokolwiek widział mój adres IP b00g13 - niestety nie rozumiem co mam zrobic... :-( wiem, ze to irytujce tlumaczyc jakims pendrakom co i jak ae bede niezwykle wdzieczna za kilka slow wyjasnienia. nota bene szukalam na google "IP block" ale znalazlam prawie wylacznie platne programy, ktore majajakies wyrafinowane funkcje ktorych dzialania nie pojmuje. tak, tak - wiem - najlepiej zebym przy garach zostala. no ale zeby znalezc przepis kulinarny tez uzyc internetu musze :-) Link Zgłoś
b00g13 Re: Jak zablokować adres IP 20.03.05, 02:14 Zawsze będzie ktoś, kto będzie widział twoje IP. Możesz je tylko zmienić poprzez zalogowanie sie przez 'serwer proxy'. Nie jest to niestety metoda, którą wyeliminujesz całkowicie możliwość poznania swojego ip. Więcej mogę ci pomóc jak sprecyzujesz gdzie (przed kim) chcesz ten adres ukryć. Link Zgłoś
b00g13 Re: Jak zablokować adres IP 20.03.05, 02:18 więcej o serwerach proxy www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial&q=serwer+proxy&btnG=Szukaj&lr= Link Zgłoś
euna Re: Jak zablokować adres IP 20.03.05, 02:43 ne chciałabym na przykład i między innymi: - żeby właściciel strony internetowej nie widział kiedy odwiedzam jego strone (kolega zna mój IP i wie dokładnie którego dnia o której godzinie, minucie i sekundzie odwiedzam jego stronę) - żeby mój IP nie wyświetlał sie przy moim nicku na róznych forach internetowych - żeby nikt nie mógł sprawdzic jakie strony internetowe odwiedzam Link Zgłoś
szuira Re: Jak zablokować adres IP 20.03.05, 10:32 czyli chesz coś takiego jak mam ja zobacz tu ochrona.bajo.pl/anonim.php www.intol.info/forum/index.php?s=0d4a7fbc82389bc7d12c24f794172b94&showtopic=268&pid=1757&st=0& ustawienia uzależione od przegladarki polecam Opere F12 umozliwia szybką zmiane na proxy. Uzywaj elite proxy tu masz liste proxy samair.ru/proxy/ nie wszytkie działaja a tu zobaczysz ip jak zobaczy kolega ip.boo.pl/ip.php Link Zgłoś
Gość: mk Re: Jak zablokować adres IP IP: *.block.alestra.net.mx 20.03.05, 10:36 ups nie zwróciłem uwagi ze jestem zalogowany > czyli chesz coś takiego jak mam ja mialem na mysli takie IP jak teraz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak zablokować adres IP IP: *.block.alestra.net.mx 21.03.05, 09:04 Dobor serwera jest bardzo wazny i zalezy od twojego uslugodawcy jakie on ma polaczenia ze swiatem. Jesli chodzi o meksyk to dziala dosc dobrze do ok 15h Link Zgłoś
Gość: Powiedz jedno ... Re: Jak zablokować adres IP IP: 212.122.214.* 21.03.05, 09:53 Napisz jakiego serwisu Twoj kolega uzywa, czy jest to jakic CMS, script. Pamietaj jezeli Twoj kolega jest bezposrednim administratorem serwera na ktorym znajduje sie jego serwis to Uwaga!: Jak posiada sprytne oprogramowanie na tym serwerze to zadne proxy Tobie nie pomoze. Najlepiej nie ukrywac sie, bo nie ma takiej potrzeby. Podam Tobie jeden z setek przykladow: Jeden znajomek tak sie ukryl ze swoim IP, ze powoli zapominal sie i w koncu naduzyl w pewnym serwisie zaufanie i w tej ze chwili pewna firma procesuje sie z nim o naduzycia itp. Takze Warto zastanowic sie co sie robi i co chce sie zrobic. Serdeczne Ciepłe Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: autor Re: Jak zablokować adres IP IP: *.4-200-24.mc.videotron.ca 20.03.05, 17:15 tak jak tutaj Link Zgłoś