Dodaj do ulubionych

ODZYWSKIWANIE MP3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:37
MAM NASTEPUJACY PROBLEM..JESTEM NA KONCIE Z OGRANICZONYM DOSTEPEM I MAM
ZAMIAR ROBIC FORMAT.. ALE NA KONCIE ADMINISTRATORA MAM SWOJE M3P DO KTORYCH
NIE MOGE SIE DOSTAC PROSZE O POMOC...

POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: ODZYWSKIWANIE MP3 16.04.05, 21:40
      Knoppix, zamontować partycję ntfs, skopiować pliki na partycję fat32, inny
      komputer w sieci, lub wypalić na płytkę.
      • Gość: MP3 Re: ODZYWSKIWANIE MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:43
        SLUCHAJ ZNAM SIE TROCHE NA KOMPACH ALE JAK KTOS MOGLBY MI TO W PROSTSZY SPOSOB
        WYTLUMACZYC TO BYLBYM WDZIECZNY..:):)
      • Gość: MP3 Re: ODZYWSKIWANIE MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:45
        WLASNIE POCZYTALEM O TYM KNOPPIXIE TROCHE I CO MIALBYM ZAONSTALOWAC NOWY SYSTEM
        ZEBY TO ZROBIC O CO CHODZI DOKLADNIE??
        • user0001 Nie krzycz. 16.04.05, 21:52
          Nic instalować, knoppixa uruchamiasz z płyty, nic nie instalując na dysku, na
          tym polega piękno tego systemu.

Wkładasz płytę, i uruchamiasz z niej system, on nic nie instaluje.
          Montujesz dysk ntfs (przez kliknięcie, lub z terminala, nie wiem jak zadziała).
          Knoppix nie dba o windowsowe uprawnienia, masz dostęp do konta admina. Teraz
          możesz zamontować do zapisu dysk fat32 i skopiować na niego dane, wypalić płytę
          z tymi mp3 lub zamontować inny dysk ntfs korzystając z trybu captive (do zapisu)
          i tam przegrać.
          • Gość: mp3 Re: Nie krzycz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:21
            ok zaczolem sciagac wypale plytke i zobacze co da sie zrobic..:):) sorry moze
            jakis dokladniejszy opis tego co mam zrobic krok po kroku ale i tak dzieki za
            fatyge..:)

pozdrawiam
            • user0001 Re: Nie krzycz. 16.04.05, 22:33
              Musisz się obejść bez dokładnego opisu, gdyż nie mam żadnej partycji ntfs pod
              ręką. Tu znajdziesz coś o montowaniu partycji windowsowej:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15430&w=22421153
              Płytę włóż do czytnika DVD, wtedy będziesz mógł w CD-RW nagrywać (programem
              k3b); oczywiście o ile masz dwa odrębne napędy.

/dev/hda - primary master
              /dev/hdb - primary slave
              /dev/hdc - secondary master
              /dev/hdd - secondary slave
              numerek po nazwie dysku i masz partycję. C: to zwykle /dev/hda1, a D: to
              /dev/hda2 lub /dev/hda5. To tyle na szybko.
    • Gość: Cornolio Re: ODZYWSKIWANIE MP3 IP: *.provider.pl / *.provider.pl 16.04.05, 21:51
      A co na to administrator? Pewnie się zdziwi jak zrobisz format, hehe?

Ja bym tam wykręcił dysk i "władował" go do innego kompa jako slave'a. Następnie
      zabootowałbym system z dysku "master" tego "innego" komputera i skopiował co
      trzeba na partycję/dysk którą(y) chcesz.

Tylko co na to administrator?
      • Gość: mp3 Re: ODZYWSKIWANIE MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:16
        spoko to moj komp tylko cos mi sie z moim kontem i haslem zwalilo i nie moge
        sie dostac..no chyba ze znacie sposob na zlamanie hasla to windowsa dla konta
        admisnistratora..:):)??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka