Gość: Jontek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 30.06.02, 15:54 Mam pytanko:Czy wszystkie Gforsy powinny miec wiatraczek na układzie? Bo moja nie ma i coś mi sie zdaje że za bardzo się grzeje. Może dlatego że to lipny GForce 2 MX. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: R@fal Re: Karty graficzne IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.06.02, 16:20 niektore gef2mx nie mialy wiatraczka, np. klasyczne gef2mx firmy msi, czy tez czesto wersje mx200 Link Zgłoś
stratoos Re: Karty graficzne 30.06.02, 16:23 dokladnie, np. GeForce2 MX200 firmy Gainward standartowo nie ma wiatraczka na radiatorze i dziala bezproblemowo. Oczywiscie mozna zalozyc wiatraczek we wlasnym zakresie i podciagnac troche czestotliwosci taktowania karty Link Zgłoś
Gość: Jontek Re: Karty graficzne IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 30.06.02, 16:30 Oczywiscie mozna zalozyc wiatraczek we wlasnym zakresie i > > podciagnac troche czestotliwosci taktowania karty Co musze zrobić żeby podciągnąć częstotliwość? Link Zgłoś
stratoos Re: Karty graficzne 01.07.02, 01:38 czasem odpowiedni programik dolaczany jest razem z plyta. Jesli go nie ma znajdz na necie cos do tweak'owania kart geforce. Jest tego sporo ale jak na zlosc nie pamietam teraz zadnej nazwy. Przypuszczam, ze pod adresem www.tweak.pl cos znajdziesz. Ogolnie przy podkrecaniu podwyzszasz czestotliwosc taktowanai rdzenia i pamieci. Tylko nie przesadzaj od razu z czestotliwosciami ;-) Link Zgłoś
Gość: Jontek Re: Karty graficzne IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 01.07.02, 23:41 OK.Zaraz zaczne poszukiwania. Dzięki. Link Zgłoś
Gość: eMKa Re: Karty graficzne IP: 2.3.STABLE* / 10.10.12.* 01.07.02, 23:49 Gość portalu: Jontek napisał(a): > OK.Zaraz zaczne poszukiwania. > Dzięki. Nie wiem jak starsze wersje. ALe ostatnio w samych detonatorach jest możliwośc ustawienia taktowania rdzenia i pamięci. Sprawdź właściwości ekranu - zaawansowane. Link Zgłoś