Dodaj do ulubionych

PROBLEM Z MONITOREM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:39
Mam taki problem:
Od jakiegoś czasu, gdy włączam kompa, chodzi sobie kilka minut i nagle mi się
sama zmienia rozdzielczość (mam ustawione 1024x768). Obraz staje się
większy, "nie mieści się w monitorze", kolory są bardziej "zdechłe", mniej
żywe, ikony się robią wielkie. Wtedy muszę zmienić rozdzielczość na 1152x864)
i wszystko jest OK. Po jakimś czasie, gdy z powrotem ustawiam na 1024x768,
wszystko jest w porządku. Jednak czasami obraz długo nie powraca do
odpowiedniego wyglądu. Aha przy każdej takiej zmianie słychać takie "cyk"
wydobywające się z monitora. Czy ktoś wie, co to może być? Czy psuje mi się
monitor? Z góry dzięki za odp :)
Obserwuj wątek
    • Gość: hummer80 Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.athome222.wau.nl 12.05.05, 21:48
      Dziwny problem. Moze to byc jakis problem z karta. Sprobuj sciagnac ze strony
      producenta karty nowe sterowniki i je zainstaluj
      • dakow1 Re: PROBLEM Z MONITOREM 12.05.05, 21:55
        też uwazam ,że to problem z kartą
        • Gość: bartek Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:01
          scignalem ale dalej :(
          • Gość: bartek Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:05
            i jesszcze jest tak, że gdy np. zmienie na rozdzielczość 800x600 to przy
            przejściu wyskakuje to okienko że za ileś tam sekund jeżeli nie potwierdzę
            obraz wróci do poprzedniej rozdzielczości, a gdy zmieniam z tej 1024 na 1152 to
            tego okienka nie ma.
            • Gość: spec Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: 212.244.54.* 12.05.05, 22:06
              To może być bąba
              • Gość: bartek Do speca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:13
                Gość portalu: spec napisał(a):

> To może być bąba

TO ZNACZY??? (obawiam się najgorszego)
    • Gość: bartek Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:25
      nie ma nikt innego pomyslu?
      • Gość: normaly chyba Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.astral.lodz.pl 13.05.05, 12:58
        U mnie stary monitor też "cykał" i pewnego dnia zgasł ekran. Podłączyłem go pod
        laptopa i to samo było więc to nie karta.
        Jak masz stary monitor to kup nowy ceny lecą w dół bo zepsuje się napewno w
        najgorszej chwili.
        • Gość: bartek Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:12
          on byl kupiony 11.09.2001. (tak! właśnie wtedy!) to po niecałych 4 latach kurde
          się psuje?
          A cykał i "zmieniał" rozdzielczość czy tylko cykał?
          • Gość: normalny chyba Re: PROBLEM Z MONITOREM IP: *.astral.lodz.pl 13.05.05, 13:34
            rozdzielczości nie zmieniał, tylko cykał i wtedy prawie przygasał ale wzbudzał
            się z tą samą rozdzielczoiścią.
            może w jakims serwisie RTV będą wiedzieli co jest. ja jeszcze swojego nie
            zawiozłem ale planuję jak będzie tania naprawa. Mo był już stary ok 7 lat i 15''
            więc miałem pretekst do wymiany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka