Dodaj do ulubionych

Telnet....

IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 05.06.05, 18:06
Czemu w moim kompie nie ma połączenia z telnetem? -Jak i gdzie ( ścieżka!)
mogę sprawdzić czy mam połączenie w portach 110 i 25 ? Nie działa mi Outlook
Express a także nie mogę "wejść" do swojego banku, brak połaczenia z e-
mulami -czy tu tkwi błąd? Czy to sprawka mojego kompa czy admina? Kto mi
odpowie na te pytania! Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • innymacuser Re: Telnet.... 05.06.05, 19:56
      www.grc.com i poszukaj tam Shields-up - to bezplatna usluga skanujaca jaki jest
      status pootwieranych/pozamykanych portow twojego komputera.
      • Gość: m Re: Telnet.... IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.06.05, 09:14
        Jemu to chyba narazie potrzebne nie jest ("usługa skanująca"). Pytania
        wyglądają na bardzo nieudolnie zadane, ale wygląda że to on ma problem z
        połączeniem się z innymi hostami.
    • Gość: m Re: Telnet.... IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.06.05, 09:11
      Bardzo chaotyczne te Twoje pytania.
      1. Czy wcześniej działało, zmieniałeś coś i nagle przestało?
      2. Masz skonfigurowane "połączenie sieciowe"?
      • Gość: cinosan Re: Telnet.... IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.06.05, 21:39
        Dzięki za zainteresowanie tematem! Połączenie mam skonfigurowane w porzo!
        Outlooka "wywaliło" po reinstalacji Windowsa (98)Zadźwigałam kompa do pracy i
        tam podłączony do sieci -działał! Pytałam dzisiaj admina ,powidziała,że oni nic
        nie zmieniali, moga przyjechać ze swoim kompem i po podłączeniu pokazać ,że
        wszystko jest ok!(?) To raczej u mnie jest pozmieniane!(ale gdzie? wszystko
        zgodnie z ich danymi do konfiguracji!)Mam stałe połączenie i
        dzisiaj "widziałam" jak po wpisaniu: winipcfg zamiast skierowania na moją kartę
        połączenie"przełaziło" na jakiś serwer DHCP zmieniajac wszystko na PPP i inne
        gosty jak juz się wkurzyłam ,porządnie pogrzebałam, na siłepoustawiałam to
        inaternet zadziałał ,ale Outlooka nadal nie mam a ze strony www wchodzę ! gzdie
        to naprawić? nikt mi na forum nie pomoże?
        • Gość: m Re: Telnet.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:49
          Hm, kto Cię uczył tak mętnie pisać? ;)

Ok, cośtam niby działa, jak rozumiem, połączenie z siecią jest. Teraz - co
          oznacza 'outlooka nie mam'? Pisz precyzyjnie, bo istnieje naprawdę wiele powodów
          przez które może coś nie działać, stąd trudno jeszcze ciągnąć Cię za język
          pytając o objawy.

1. Masz go niezainstalowanego?
          2. Chodzi o MS Outlook Express czy MS Outlook (są to różne programy)?
          3. Jeśli jest zainstalowany, a nie działa, czy wyskakuje jakiś komunikat (jeśli
          wyskakuje to jaki)?
          • Gość: Cinosan Re: Telnet.... IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.06.05, 22:02
            ok..widzę,że chyba chciałbyś mi pomóc... miło ,tylko nie krzycz ,nie znam się
            aż tak dobrze na kompach, ale myslę,że i tak sobie nieźle radzę! Mam
            zainstalowanego MS OE.i przy wyslij/odbierz pojawia sie "wezwanie o podanie
            nazwy uzytkowanika i hasła(są w porzo!)i trwa w nieskończoność uwierzytelnianie
            a potem ukazują sie później błędy "Wystąpił problem przy logowaniu się do
            Twojego serwera pocztowego. Twoja nazwa użytkownika została odrzucona.
            Konto: 'bleble', Serwer: '127.0.0.1', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR
            Cannot connect to POP server pop3.poczta.onet.pl (255.255.255.255:110),
            gethostbyname error 11001', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera:
            0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC91" O! i tak juz z miesiąć! Wytrzymąłbyś?!
            • Gość: m Re: Telnet.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:10
              Miałaś/masz jakiś program antywirusowy, który skanował pocztę?
            • neder Re: Telnet.... 06.06.05, 22:11
              www.grasshoppernet.com/technicalsupport/outlook/0x800ccc91.html
              • Gość: cinosan Re: Telnet.... IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.06.05, 22:38
                maiałam Pandę a teraz mam Avast
                • Gość: m Re: Telnet.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:21
                  MSOE potrafi czasem najróżniejsze cuda wyprawiać, stąd nigdy nie ma jednej
                  recepty na daną bolączkę. W pierwszej kolejności sprawdź ustawienia adresów
                  serwerów poczty 'wychodzącej' i 'przychodzącej'. Następnie ustawienia programu
                  antywirusowego, wyłącz go do testów itp. Jeśli dalej nie działa, spróbuj się
                  jednak telnetnąć do tego onetu i zobacz czy jesteś w stanie czytać wiadomości.
                  • neder Re: Telnet.... 07.06.05, 22:29
                    a zacznij od programu antywirusowego bo ten błąd własnie na niego wskazuje
                    (patrz link podany przeze mnie wcześniej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka