18.06.05, 21:40

" RegCleaner " pokazuje ,ze mam zainstalowane Poprawki Systemowe KB.....,
natomiast w systemowym Dodaj Usun Programy nie ma ich?Czy ich naprawde nie ma,
czy tylko sa niewidoczne?
i jeszcze jedno,tez w Dodaj Usun Programy mam program Adobe Acrobat 5.0
i Adobe Reader 6.0.1-czy tworza one jakas wspolna czesc,czy tez sa osobnymi
programami niezaleznymi?Ostatnio w serwisie mialem instalowana nagrywarke
i nie wiem czy Adobe Acrobat 5.0 jest z poprzedniej czy tez to juz nagrane
po zainstalowaniu wlasnie nowej?
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Poprawki 19.06.05, 18:00
      drops22 napisał:

> " RegCleaner " pokazuje ,ze mam zainstalowane Poprawki Systemowe KB.....,
      > natomiast w systemowym Dodaj Usun Programy nie ma ich?Czy ich naprawde nie ma,
      > czy tylko sa niewidoczne?

Na 90% są zainstalowane. Jeżeli masz XP SP2, zaznacz opcję pokazywania aktualizacji w aplecie Dodaj/usuń programy.
      Możesz również sprawdzić, czy w katalogu \WINDOWS istnieją ukryte foldery o nazwach $NtUninstallKB••••••$, zawierające informacje i pliki potrzebne do odinstalowania poprawek (KB•••••• to numer poprawki). Jeżeli jednoznacznie stwierdzisz istnienie takich katalogów, pozwoli Ci to na zweryfikowanie istnienia danej poprawki w systemie.

> i jeszcze jedno,tez w Dodaj Usun Programy mam program Adobe Acrobat 5.0
      > i Adobe Reader 6.0.1-czy tworza one jakas wspolna czesc,czy tez sa osobnymi
      > programami niezaleznymi?Ostatnio w serwisie mialem instalowana nagrywarke
      > i nie wiem czy Adobe Acrobat 5.0 jest z poprzedniej czy tez to juz nagrane
      > po zainstalowaniu wlasnie nowej?

Adobe Acrobat nie jest wymagany do poprawnego działania nagrywarki - być może serwisant zainstalował go "nadprogramowo"... AA jest komponentem pozwalającym tworzyć dokumenty w formacie PDF, natomiast Acrobat Reader umożliwia odczytywanie i drukowanie tychże, działa także jako plug-in w przeglądarkach internetowych. Rzecz sprowadza się do tego, że aplikacje AA i AR to dwie autonomiczne jednostki, które jednak mogą współpracować ze sobą - nie wiem jednak, czy odinstalowanie jednej z nich nie pociągnie za sobą automatycznej deinstalacji drugiej, ale wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka