Dodaj do ulubionych

Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.07.05, 23:45
Czy to cos da? Mam mozliwosc kupienia takiego voodoo za 10 zl i wlasnie nie
wiem czy to sie w ogole oplaca w to bawic.
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 00:32
      zalezy pod win98 masz szanse wykożystać , widziałem jak było efektywne i
      widziałem toalny brak efektów - cieżko przewidzieć ale ja bym brał - dla
      wartości HISTORYCZNEJ:)
      • Gość: Konrad Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.07.05, 01:18
        Chyba wezme i przetestuje bo ponoc q2 na p266 (albo 233 nie pamietam) z grafika
        8mb i voodoo1 chodzi lepiej niz na moi kompie czyli AMD Athlon 900 i ta krafika
        geforca.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.toya.net.pl 18.07.05, 01:32
          mógl bo Voodoo to super moc kiedyś dzis gry nie do końca są przystosowane
          ale 3dfx to była kiedys największa z potęg graficznych
    • Gość: MICHU Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: 213.199.221.* 18.07.05, 14:50
      To zestawienie nie ma żadnego sensu spowolnisz sobie wyświetlanie grafy.. albo
      pogorszy sie jakość wyświetlanego obrazu w grach 3D. Bo po co do akceleratora
      chcesz dokładać następny, takie Akceleratory stosuje sie tylko do katr bez
      kaceleratora wbudowanego...
    • Gość: akodo Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.crowley.pl 18.07.05, 22:33
      karta na PCI? Napewno duzo pomoze... A moze na AGP?Masz 2 porty AGP w płycie?
      • konrad-85 Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB 18.07.05, 22:54
        Geforce jest na AGP x4 a voodoo na PCI. Mowicie ze spowolni? Ale przeciez ten
        Geeforce na akceleraror ale tylko programowy czyli tak jakby go nie mial a
        voodoo jest akcelerarorem sprzetowym wiec chyba powinien troche polepszyc
        sytuacje.
        • Gość: akodo Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.crowley.pl 18.07.05, 23:56
          przepustowosc PCI jest niewystarczająca do przesyłania takiej ilości danych jak
          grafika. Nie rozumiem o jakim akceleratorze programowym mówisz. Voodoo tylko w
          celach kolekcjonerskich
        • diabel-tasmanski Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB 25.07.05, 07:19
          > Ale przeciez ten
          > Geeforce na akceleraror ale tylko programowy
          To nieprawda. Akceleraror na pewno jest sprzetowy.
          Akceleraror programowy to sie nazywa directX :)
    • Gość: Cwaniak Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.05, 00:51
      Tak, to ma sens! Są starsze gry, które wymagają sterowników Glide albo lepiej
      działają właśnie z nimi, np. GLQuake I. Jeśli chcesz pograć w tą grę na Linuksie
      z akceleracją, najlepszym rozwiązaniem jest właśnie Voodoo. GL Quake'a stworzono
      z myślą o 3Dfx (zresztą wtedy nie było innych akceleratorów ;) ). Mi się jak
      dotąd nie udało odpalić akceleracji tej gry.
      • k_michu Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB 20.07.05, 04:05
        To nie ma zadnego sensu... jak chcesz sobie zbierac złom komputerowy to kup...
        Ale wzrostu wydajności nie będziesz miał żadnej...
        • Gość: Konrad Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.07.05, 04:42
          Dziekuje. Z Waszych wypowiedzi wnioskuje, ze nie ma sensu tego kupowac.
          PS. Widze, ze pan m_michu to ranny ptaszek, ja jeszcze nie poszedlem spac a on
          juz wstal :)
          • k_michu Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB 25.07.05, 00:54
            Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Dziekuje. Z Waszych wypowiedzi wnioskuje, ze nie ma sensu tego kupowac.
            > PS. Widze, ze pan k_michu to ranny ptaszek, ja jeszcze nie poszedlem spac a
            on
            > juz wstal :)

Ta poranny ptaszek... :P Jasne <lol2> Ja też nie spałem tej nocy:p
            -------------------------------------------------------------------------------
            Nic nie jest idealne...
            • Gość: Luki Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 25.07.05, 16:30
              To jest bez sensu, ja mialem voodoo2 z 6-7 lat temu, polaczone z 200mmx, kiedy
              PCI @66mgz byla szczytem marzen ;)

voodoo2 jest tylko samym akceleratorem(w odoroznieniu od rush'a), tzn nie daje
              obrazu 2d i jak chcesz mozesz podlaczyc tylko po co?? voodoo2 bylo na rowni
              szybkie co riva TNT, a po TNT bylo: TNT2, Geforce 256, GF2,3,4..etc

Czyli generalnie mowiac jest to karta pewnie kilkadziesiat(a moze i set) razy
              wolniejsza z mniejsza iloscia dostepnych bibliotek i obslugujaca niejsza ilosc
              aplikacji. Nie mowiac juz o efektach, kolorach i jakosci obrazu. I tylko Quake
              na Glide'a jest wyjatkiem. Wiec jesli masz Windows to lepiej wyrzuc karte do
              kosza;))

Pozdrawiam
              • rysiek.muller Re: Geforce 2 MX 32MB + voodoo2 12 MB 25.07.05, 17:15
                A tam zaraz do kosza ;) Może sobie z chipsetu breloczek zrobić :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka