Dodaj do ulubionych

Norton Internet Security 2005

IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 01:36
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem norton internet security (dziś
dostałem paczkę od firmy symantec). Zainstalowałem program i chciałem
podzielić się z Wami drodzy userzy wrażeniami jakie na mnie wywołał.
Powszechnie mówi się że norton zamula kompa ale nie tym razem. Ta wersja jest
niezamulająca i rezydentna. Wiele potrafi (blokuje hakerów, robale, informuje
o każdym ruchu w przepływie danych użytkownika (nawet że windows łączy się ze
swoją bazą update) i pozwala skonfigurować opcjonalnie poszczególne programy,
z których korzystamy na codzień. Jestem użytkownikiem obiektywnym
przetestowałem trialowe wersje wielu antywirów i żaden nie sprawdził mi się
jak norton internet security. Mój ranking jest taki:
1. Norton Internet Security 2005
2. Mks Vir 2005
3. Kaspersky Antivirus
Pozostałe jak panda, avast to badziewie jakich mało. Nikogo nie namawiam ale
jeśli ktos chce być pewny bezpieczeństwa w sieci to naprawdę polecam tą
wersję ( i wcale nie jest to reklama )Pozdrawiam....
Obserwuj wątek
    • Gość: AX Re: Norton Internet Security 2005 IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.07.05, 01:45
      To zamulanie przez Nortona dotyczy zabytkowych komputerów.
      Przy odpowiednich parametrach kompa Norton jest b. dobrym programem.

> Pozostałe jak panda, avast to badziewie jakich mało.
      Zgadzam się!!!!
    • Gość: mmx Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:07
      > Wiele potrafi (blokuje hakerów, robale, informuje o każdym ruchu
      > w przepływie danych użytkownika (nawet że windows łączy się ze swoją bazą
      > update)

Smiech mnie ogarnia kiedy czytam, ze "blokuje hakerow". I nawet, ze Win laczy
      sie z WindowsUpdate potrafi pokazac! Toz to rewelacja!

> Jestem użytkownikiem obiektywnym przetestowałem trialowe wersje wielu
      > antywirów i żaden nie sprawdził mi się jak norton internet security.

A jakie stosowales kryteria testow?

> Pozostałe jak panda, avast to badziewie jakich mało.

Jakies konkretne argumenty masz? Czy tak tylko piszesz?

> Nikogo nie namawiam ale jeśli ktos chce być pewny bezpieczeństwa
      > w sieci to naprawdę polecam tą wersję (i wcale nie jest to reklama)

Alez skadze!

Podsumowujac - marketing gora! Ladnie zapakowac, dac odpowiednia cene, bajery,
      kreatory i ... uzytkownik sam uwierzy w to, ze to co kupil za ciezkie pieniadze
      jest swietne. To, ze sa lepsze - darmowe narzedzia to juz inna kwestia.
    • mbucz Re: Norton Internet Security 2005 24.07.05, 12:31
      Cały twój post:
      LOL
      • m.gregor Toż to jakaś marna prowokacja ;-) 24.07.05, 12:35
        Szczegolnie ten tekst o Avascie i MKS-VIR na drugim miejscu ;-D
    • neder Re: Norton Internet Security 2005 24.07.05, 12:48
      > Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem norton internet security (dziś
      > dostałem paczkę od firmy symantec). Zainstalowałem program i chciałem
      > podzielić się z Wami drodzy userzy wrażeniami jakie na mnie wywołał.

Jestem użytkownikiem obiektywnym
      > przetestowałem trialowe wersje wielu antywirów i żaden nie sprawdził mi się
      > jak norton internet security.

wow! ten program musi być świetny skoro przez jeden dzien zdążyłeś stwierdzić,
      że jest najlepszy...
    • Gość: dade2005 Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:15
      Witam ponownie! Minęło kilka dni od instalacji Nortona na moim komputerze.
      Muszę stwierdzić, że wcale nie było szkoda wydawać kasy (ok. 250 PLN za
      angielskojęzyczną wersję////za polską wołają ponad 300!). Wielu z Was drodzy
      internauci na pewno słyszało opinię, że produkty nortona zamulają kompa.
      Niestety w przypadku tej wersji to nieprawda. Jest jednak jeden pikuś żeby
      norton nie mulił na słabszych kompach (ja mam Pentium 4 3,0 Ghz. Po
      zainstalowaniu windowsa i sterowników do karty graficznej i innych rzeczy
      nalezy właśnie zainstalować Nortona. Wtedy nie ma mowy o muleniu. Ewentualnie
      można użyć msconfig i powyłączać zbędne funkcje (co z pewnością przyspieszy
      naszego peceta).O defragmentacji dysku robionej raz na tydzień nie wspomnę
      oczywiście.
      Powracając to tematu tego programu. Muszę powiedzieć Wam drodzy internauci, że
      do tej pory sprawuje się bdb.Między innymi blokuje nieautoryzowany dostęp do
      komputera robalom internetowym, które atakują przy okazji korzystania z
      programów p2p. Wykrył mi miedzy innymi robala, przez którego utraciłem
      wszystkie dane na dysku (dobrze że miałem powypalane je na cdikach). W momencie
      gdy robal dokonywał zniszczenia na moim komputerze był zainstalowany program
      mks vir 2005 i kaspersky. Niestety nie uchroniło to moich danych przed tym
      obleśnym podłym robalem.
      Polecam bardzo gorąco tą wersję ( przypominam że dla słabych kompów trzeba
      zainstalować windowsa i natychmiast nortona - wtedy nie bedzie mulenia.
      Sprawdziłem na starym komputerze swojego szwagra (celeron 1,2 Ghz - zauważa się
      niewielkie mulenie, praktycznie nieodczuwalne).
      Jeśli zainstalujecie Norton Internet Security 2005 to takie operacje jak:
      bezpieczne używanie konta bankowego on-line, bezpieczne ściąganie plików z
      internetu, blokowanie reklam i spamów będą gościły na Waszych pecetach
      codziennie. Wszystkie te funkcje można dowolnie ustawiać w panelu głównym
      programu.
      Moim zdaniem każdy kto ma kompa z procesorem powyżej 1 Ghz może z powodzeniem
      zainstalować testową wersję i popatrzyć co i jak.
      Aktualnie posiadam 2 antywiry na kompie, ten i mks vir 2005 (dlatego że
      monituruje ważne klucze rejestru).Z powodu dynamicznego rozwoju wirusów
      komputerowych standardem jest juz instalowanie minimum dwóch dobrych programów
      antywirusowych...
      Pozdrawiam
      • Gość: mmx Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:05
        Ty tak powaznie czy zartujesz? Chyba jednak to drugie ...
        A przy okazji:
        > Aktualnie posiadam 2 antywiry na kompie, ten i mks vir 2005 (dlatego że
        > monituruje ważne klucze rejestru).

Wazne tzn ktore konkretnie?
      • m.gregor Stek bzdur 27.07.05, 23:45
        > Z powodu dynamicznego rozwoju wirusów
        > komputerowych standardem jest juz instalowanie minimum dwóch dobrych programów
        > antywirusowych...
        ...4 firewalli, 6 antyspyware, 3 pakietow biurowych, 10 programow graficznych (4 do wektorowki + 6 do bitmap). Do tego nie nalezy zapominac o 4 programach do defragmentacji dysku (trzeba koniecznie uzywac ich jednoczesnie!!), programach do undelete, 7 klientow bittorrent, 5 klientow sieci IM, 4 przegladarek internetowych, 8 odtwarzaczy mp3 i video, 4 programow do odtwarzania DVD, 3 do nagrywania plytek. I ch... wie co jeszcze...

A teraz na powaznie: w zyciu nie slyszalem wiekszej bzdury! Nie dosc ze wersja polska i angielska kosztuja tyle samo (300 PLN - ceny oparte na najpopularniejszym sklepie internetowym) to jeszcze zamulaja internet i komputer w stopniu takim ze praca traci wszelkie znamiona pracy wygodnej.
        Oczywiscie nie ma znaczenia kiedy zainstalujemy Nortona: czy tuz po instalacji systemu czy po 2 dniach jak juz wszystko inne sobie powgrywamy.

> Powracając to tematu tego programu. Muszę powiedzieć Wam drodzy internauci, że
        > do tej pory sprawuje się bdb.Między innymi blokuje nieautoryzowany dostęp do
        > komputera robalom internetowym, które atakują przy okazji korzystania z
        > programów p2p
        Buahahahaaaa...Nieautoryzowany dostep do komputera robalom internetowym :-D To moze byc autoryzowany taki dostep? :-D ROTFL. Jak korzystasz z oryginalnej Kazaa to sie nie dziwie ze cos Ci ciagle stuka do komputera z zewnatrz skoro sam na wlasne zyczenie zainstalowales sobie tone spyware...

> Wykrył mi miedzy innymi robala, przez którego utraciłem
        > wszystkie dane na dysku
        A jakiz to podly robal zniszczyl Ci dane na dysku? Podasz jego nazwe? A moze to nie on tylko Ty sam nie wiedzac ze trzeba zrobic backup sformatowales sobie bidoku dysk?

> Jeśli zainstalujecie Norton Internet Security 2005 to takie operacje jak:
        > bezpieczne używanie konta bankowego on-line, bezpieczne ściąganie plików z
        > internetu, blokowanie reklam i spamów będą gościły na Waszych pecetach
        Nawet nie wiesz ze mowi sie spamu a nie spamów. Tak jak RAMU a nie ramów. Nie wiem co ma bezpieczne uzywanie konta bankowego on-line do NIS. Wszystko i tak zalezy od sposobu szyfrowania transmisji MY<->BANK a nie od tego jakiego antywirusa masz w komputerze zainstalowanego.

Reasumujac: stek bzdur i gadania o czyms o czym autor watku nie ma zielonego (ani czerwonego) pojecia. Bron Boze sie go nie sluchac.
      • mbucz Re: Norton Internet Security 2005 27.07.05, 23:56
        Sympatyczna gawenda, szkoda tylko, że bełkot.
        • Gość: caroll Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 00:29
          Miałbym coś jeszcze od siebie, ale byłoby to już znęcanie się nad biedakiem.
      • gray Re: Norton Internet Security 2005 28.07.05, 10:19

gratuluję, mój darmowy avast w połączeniu z outpostem robi dokładnie to samo. co
        by tu zrobić z 250pln...
        • Gość: jamisio Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.radom.pilicka.pl 28.07.05, 11:06
          jak nie wiesz, to prześlij mnie, mam sporo pomysłów...
    • Gość: Reader Do Admina! Reklama. Kasowac watek!!! IP: *.ericsson.net 28.07.05, 10:22
      • gray Od kasowania 28.07.05, 10:59

naginających prawdę wątków lepsze jest merytoryczne zglebowanie kłamczucha -
        sądzę, że tutaj się to udało :)
        • Gość: dade 2005 Re: Od kasowania IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:29
          Widzę że afera się zrobiła na całego (nawet redakcja się wkręciła no no nie
          wiedziałem że ta prowokacja aż tak was wkurzy ludzie...). Poza tym pisze pracę
          magisterską na temat histerii na forum i myślę, że będę miał bardzo ciekawy
          załącznik...
          • neder Re: Od kasowania 28.07.05, 13:41
            > Poza tym pisze pracę
            > magisterską na temat histerii na forum i myślę, że będę miał bardzo ciekawy
            > załącznik...

no to ja myślę, że tę pracę oblejesz (sorry :?) jeśli nie wiesz co to jest histeria.
            • mbucz Re: Od kasowania 28.07.05, 14:42
              A ja bym chętnie zobaczył siebie w roli obiektu eksperymentu naukowo-badawczego,
              hehe..
              • Gość: dade2005 Re: Od kasowania IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:00
                Mówisz i masz, jeśli naprawdę chcesz zostać królikiem eksperymentalnym to
                zapraszam. A tak powracając do nortona to największa pomyłka jaką kiedykolwiek
                miałem na kompie. Padlina jak nic. Wiedziałem, że norton to zawsze na forach
                był drażliwy temat więc postanowiłem zarzucić przynętę i sprawdzić podatność
                ludzi na tego typu rzeczy gdyż jest to integralnym tematem mojej pracy
                magisterskiej. Pozdrawiam i czekajcie na następna prowokację za jakis czas. Bez
                odbioru...
          • gray Re: Od kasowania 28.07.05, 16:15
            Gość portalu: dade 2005 napisał(a):

> Widzę że afera się zrobiła na całego (nawet redakcja się wkręciła

ta? gdzie?

> Poza tym pisze pracę magisterską na temat histerii na forum i myślę, że będę
            > miał bardzo ciekawy załącznik...

jaki temat pracy? charakterystyka trolla na przykładzie własnym?
            • Gość: dade 2005 Re: Od kasowania IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:47
              Oto temat pracy magisterskiej " Wpływ forum internetowego na psychikę
              człowieka oraz zagrożenia paranoidalne schizofrenii pierwszego stopnia
              wynikające z poczucia silnej dominacji internauty nad standardowym modelem
              człowieka "
              Pewnie szanowny Pan Gray i tak nie zrozumiał buahahahahahhahahah
              Tymczasem.....
              Rozpocząłem kolejny rozdział swojeju pracy he he he .....
              • gray Re: Od kasowania 29.07.05, 07:30
                Gość portalu: dade 2005 napisał(a):

> Oto temat pracy magisterskiej " Wpływ forum internetowego na psychikę
                > człowieka oraz zagrożenia paranoidalne schizofrenii pierwszego stopnia
                > wynikające z poczucia silnej dominacji internauty nad standardowym modelem
                > człowieka "

jaka uczelnia?

> Pewnie szanowny Pan Gray i tak nie zrozumiał buahahahahahhahahah
                > Tymczasem.....
                > Rozpocząłem kolejny rozdział swojeju pracy he he he .....

w którym zapewne napiszesz o tym, że kiedy ktoś w internecie chce się od kogoś
                zdystansować i wyglądać na mądrego i ważnego to idzie mu na per 'pan'.
              • Gość: Reader Buahaha... IP: *.ericsson.net 29.07.05, 07:45
                co za belkot. Taki sam jak odnosnie Norton 2005.Coz...wydaje mi sie, ze ten
                wykret o pracy tez Ci sie nie udal ;)

Jak chcesz prowokowac to idz na forum Kobiety.Tak przyjdzie Ci duzzzo latwiej
                wnioski wyciagac. Bo nazwanie kilkunastu postow prostujacych ten belkot o Nortonie
                histeri to przesadza. Tak jak i bezsensowne tlumaczenie sie "tez uwazam ze norton
                to..bla bla".

Psycholog/psychiatra he he...

• Gość: Reader Btw. IP: *.ericsson.net 28.07.05, 10:31
      jak juz robisz za "trendstyler'a" to wez moze zabierz sie za to porzadnie.
      Poczytaj troche o social engineering, o antywirusach, o robakach. Sprawdz w necie
      testy programow antywirusowych itp itd

I pozniej probuj.
    • b00g13 :D 28.07.05, 11:29
      zrobiłbyś karierę na joemonster.org
      • Gość: a Re: :D IP: *.bb.online.no 28.07.05, 13:28
        dlaczego rozmawiacie ze skryptem?
    • Gość: T-800 Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.07.05, 14:16
      Program antywirusowy to zbędna aplikacja, niepotrzebnie obciążająca system.
      Oczywiście firewall jest niezbędny (ja korzystam z zapory systemowej).
      • Gość: dominik666 Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:03
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Program antywirusowy to zbędna aplikacja, niepotrzebnie obciążająca system.
        > Oczywiście firewall jest niezbędny (ja korzystam z zapory systemowej).

święte słowa :)

zapora wystarcza - uzywam tylko FW wbudowanego w windows - nic więcej nie jest
        potrzebne - do tego najnowsze patche (servera apache) i nie ma się czego
        obawiać

dominik666.no-ip.info/
    • Gość: glucek Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:10
      jak masz ochote to poszukaj w google jakiegoś wykresy z danymi na temat
      antyvirusów i przekonaj się że avast ma bardzo dużo zwolenników i są oni z niego
      bardzo zadowoleni.....
      • Gość: Bus Re: Norton Internet Security 2005 IP: *.chello.pl 29.07.05, 07:50
        Ma dużo zwolenników bo jest darmowy, ale trochę niedopracowany.
        Co i raz wywalał mi informację że nie może czegoś przeskanować np. pliki
        programu Ad-Aware. Pewnego razu z niewyjaśnionych przyczyn przestał działać i go
        wywaliłem.
        Teraz mam Nortona i jestem bardziej zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka