Gość: Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:53 Witam, Zastanawiam się nad kupnem takiego modemu do Neo ponieważ nie chcę dziurawić ścian. Ciekawy jestem waszych opinii. Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Zacho Re: modem WiFi do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:04 1.To nie jest modem, ale modem-router, więc już na dzień dobry można podpiąć 3 kompy. 2.Kabel jest znacznie pewniejszy, jak ten router będzie stał za grubą ścianą to łączność może być kiepska, ale nie jest żle, sprawdzałem, pingi chodzą nawet w takich warunkach w 95%. A z odległości 10m przy otwartych drzwiach chodzi lux. 3.No i jeszcze zabezpieczenie sieci, tu nie tylko mogą się włamać z netu, ale amatorzy darmowego netu, jeżdżą z laptopami i znakują. Choć brak rozgłasznia SSID, filtrowanie mac i 128-bit WEP, 99% z nich odstraszy, szczególnie że większość sieci nie ma żadnych zabezpieczeń i tam się udadzą. 4.Wspomnę też o zaawansowanym i łatwym w konfiguracji firewallu. Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: modem WiFi do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:08 Dzięki za odpowiedź. Mieszkam w domu jednorodzinnym (na sporej działce)więc problem z podsłuchem raczej mi nie grozi:) Na razie używam jednego PC i nie myślę póki co o rozbudowie. Pozostaja tylko ściany; komp jest oddzielony od gniazdka tel. 2 ścianami (między moim pokojem a tel jest łazienka) dlatego też zabawa z kablem to trochę kłopot. Jaki modem ewentualnie polecasz? Link Zgłoś