Dodaj do ulubionych

eMule eMule eMule---------------

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:33
o co chodzi z wymienianiem sie "hashem" w eMulu ??
czy to jest jakby bramka bezposrednio do mojego kompa dla kogoś ???
czyli tak jakby bezposrednie poloczenie miedzy dwoma uzytkownikami??
bo mój kuzyn chcial sie tak niby ze mną połączyć ale ja nie wiem jak :/
jak moge to zrobić ?? trzeba szuakc jakiś numerów czy po IP czy jak ??
pomózcie :)
aa czy mozna udosteppnić całą predkośc wysyłania tylko jednemu uzytkownikowi??
bo normalnie to chyba jeden przypada na 2 kBs czy jakoś tak nie ??
oki dzieki z góry za wskazówki
Obserwuj wątek
    • Gość: newguy Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:53
      Nikt nie wiem nic o tym ??
      to dlaczego w co drugim komentarzu do pliku w eMulu jest:
      wymienie sie hashem czy tez slotem ???
      mam nadzieje ze ktoś mi podpowie :)
      • Gość: mmx Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 00:00
        www.osiol.com/faq.htm
        • Gość: newguy Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 00:27
          ok dzieki za tamto ae jak to jest z tymi slotami??
          jesli cos wiecie to dajcie znać :)
          pzdr
          • Gość: triss Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.chello.pl 14.08.05, 02:12
            Twój kuzyn powinien wybrać nick, po którym będziesz mogła go rozpoznać wśród osób czekających w kolejce. Jak go już znajdziez klikasz prawym klawiszem i dodajesz go do znajomych. Znajomi mają potem przy swojej nazwie serduszko. W zakładce "wiadomości" po lewej stronie pokażą Ci się użytkownicy dodani do listy znajomych. Klikasz prawym klawiszem i wybierasz opcję "ustanów slot dla znajomych". Można ustanowić jednorazowo tylko jeden slot. Kiedy użytkownik się rozłączy slot trzeba ustanowić na nowo.
            • Gość: newguy Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 21:56
              wszysytko niby sie zgadza ale w zakładce "wiadomości" czyli u mnie ""rozmowy"
              jak klikam to nie ma "ustanów slot dla znajomych" tylko jednyne co jest to dodaj
              znajomego i prośba o port IP i nick no i oczywiscie jakieś dane "znajomego" ani
              slowa o slocie :/
              używam eMule chyba 0.44 to moze nieaktualny ?? czy jak
              dzieki za dotychczasowe wskazówki :)
              i jestem męski rodzaj a nie żeński :D
              pzdr
              • Gość: triss Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.chello.pl 14.08.05, 22:33
                Sorry, za zmianę rodzaju. Ja używam wersji 0.44d. To też nie jest wersja najmłodsza (trzeba patrzeć jeszcze na literki wersji). Musisz zrobić w ten sposób: Twój kuzyn musi być aktualnie podłączony do sieci i stać w kolejce do Ciebie po plik, który Ty udostępniasz. W oknie Transfery na dole masz okienko z listą użytkowników, którzy aktualnie od Ciebie ściągają. Prawdopodobnie twojego kuzyna tam nie będzie. Będzie stał w kolejce. Żeby zobaczyć listę kolejki kliknij w wysyłanie u góry tego okienka i zobaczysz listę kolejki. Jak już napisałam wcześniej, Twój kuzyn musi mieć łatwo rozpozwawalny nick. Standartowo jest to emule-project.net. Musi go zmienić na łatwo rozpoznawalny i Ty musisz też go znać. Jak go odszukasz klikasz prawym klawiszem myszy i dodajesz go do znajomych przy jego nicku pojawi się serduszko, a jednocześnie będzie on widoczny w zakładce wiadomości, po lewej stronie. Klikasz na nim znowu prawym klawiszem. Otwiera się okienko, na dole pisze ustanów slot dla znajomych. To co jest po prawej stronie okienka w zakładce wiadomości służy jedynie wysyłaniu wiadomości. Tym sobie nie zawracaj głowy. To co Cię interesuje jest po LEWEJ stronie. Tak wygląda u mnie. Od początku korzystam z tej wersji eMule i nie wiem jak jest w innych. Może i jest inaczej. Niech się wypowiedzą inni.
                • Gość: newguy Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:41
                  niestety :/
                  u mnie jest tylko:
                  pokaż szczególy
                  dodaj znajomego
                  usuń znajomego
                  wyślij wiadomośc
                  pokaż udostepnoine pliki i tyle
                  musze poszukać chyba innej wersji i powinno być lepiej :)
                  dzieki za pomoc bo już wiem niej wiecej czego szukać
                  inni sienie wypowiedzieli puki co :)
                  pzdr
                  • Gość: triss Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.chello.pl 15.08.05, 21:28
                    www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=20894
                    komputery.katalogi.pl/temat12079/
                    To są linki do opisów konfiguracji eMule. Przeczytaj sobie dokładnie, albo jeszcze lepiej - wydrukuj. Ja na początku z mułem miałam duże kłopoty i chciałam go odinstalować. Ale postanowiłam dać mu jesze szansę. A potem przyjrzyj się dobrze swojemu mułowi. Jak będziesz czytał, zwróc uwagę, w jaki sposób aktualizuje się eMule. Nad tym programem trzeba popracować, ale potem jest świetny. Powodzenia.
                    • Gość: newguy Re: eMule eMule eMule--------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:52
                      wielkie dzieki za pomaganie mi ale ściągnąłem wersje 0.46c i wszystko jest tak
                      jak mówiłeś poprzednio i nie ma problemu :]
                      a ja mialem "eMule Plus v1m"
                      wilkie dzieki jeszcze raz szczególnie ze nikt inny sie nie kwapił :) no mmoze
                      oprócz "mmx" :)
                      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka