23.08.02, 18:37
Mam pytanie.

Chciałbym zostać hackerem (a przynajmniej posiadać wiedzę na to
pozwalającą). Nie wiem tylko co mam w tym celu zrobić (oprócz studiów).
Czego się uczyć i z czego lub od kogo.

Z góry dziękuję za poważne potraktowanie mojego pytania.

chrooper@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • vladip Re: hacker 23.08.02, 18:50
      zacznij od www.google.com.pl
      pzdr
      vladip
    • alfalfa Re: hacker 23.08.02, 19:34
      Może jest jakaś gra co to w niej hackerem sie zostaje?:)))))) Swoją drogą,
      dałeś niesamowity post, spróbuj raczej szczęscia w szołbiznesie, masz
      predyspozycje:)))))))
      • Gość: vladip jest gra :) IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 21:11
        jest jakaś.. serio .. kiedyś gdzieś widziałem..:)
        jak sobie przyponę to dam znać
        pzdr
        vladip
        • alfalfa Re: jest gra :) 23.08.02, 21:21
          Daj, daj - niech koles bluesa poczuje:)
        • Gość: R@fal Re: jest gra :) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 23.08.02, 21:56
          slyszalem ze grierka "uplink" jest czyms w zabawe w hackera, nie mialem okazji
          zagrac wiec glowy nie dam...
    • jacek19 Re: hacker 23.08.02, 21:15
      Po 1:
      Nie zadawac lamerskich pytan w stylu jak zostac hackierem i czy mnei nauczysz hackowac:PPP
      Po 2
      Musisz uczyc sie samemu i samemu starac sie zdobywac wiedze, ktora bedzie Ci potrzebna:PP
      Po 3
      walnac sobei dobrego Linuxa i "ruchac" go ile wlezie
      Po 4
      dużo rzeczy przyjdzie sam z czasem tylko sie nie zniechęcaj:PP
      Po 5
      niechwal sie nikomu co cwiczysz
      Po 6 cwicz ile wlezie na podstawie wielu FAQ na grupach dyskusyjnych, ircu i innych forach:))
      Powodzenia:)))
      • Gość: inez4 Re: hacker IP: *.arcor-ip.net 23.08.02, 23:07
        Mili Panowie, moze zamiast robic sobie jaja,wytlumaczylby
        ktos mlodemu ,kto to to jest "Hacker".
        Osobiscie polecalabym Erica Raymonda i www.tuxedo.org

greetz inez
        • jacek19 Re: hacker 24.08.02, 09:05
          a czy ja żartowałem??? NIE!!!!! lol
    • da.killa Re: hacker 23.08.02, 23:49
      najpierw musisz zminic ksywke na cos bardziej
      haxorskiego, np: ChRooPeR, to juz pol drogi do zostania
      prawdziwym mastahaka
      • alfalfa :))))))))))))))))) n/txt 24.08.02, 00:30
    • Gość: pollak Re: ________________hacker___________________ IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.02, 09:41
      chrooper napisał:

> Mam pytanie.
      >
      > Chciałbym zostać hackerem (a przynajmniej posiadać wiedzę na to
      > pozwalającą). Nie wiem tylko co mam w tym celu zrobić (oprócz studiów).
      > Czego się uczyć i z czego lub od kogo.
      >
      > Z góry dziękuję za poważne potraktowanie mojego pytania.

Na początek przeczytaj to:

www.tuxedo.org/~esr/faqs/hacker-howto.html
      • Gość: pollak Re: ________________hacker___________________ IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.02, 09:45
        The basic difference is this: hackers build things, crackers break them.
      • jacek19 Re: ________________hacker___________________ 24.08.02, 11:15
        :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D
        • Gość: pollak Re: ________________hacker___________________ IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.02, 12:48
          jacek19 napisał:

> :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D

Co w tym takiego śmiesznego?
          • jacek19 Re: ________________hacker___________________ 24.08.02, 13:47
            ano to, że to dziwne czytac instrukcje jak zostać hackerem:PPPPP To komiczne. Tego nie można opisac tak sobie w instrukcji zadając pytania czy musisz lubiec firme Microsoft żeby zostać hackerem:PPP To chore jak to FAQ!!!
            • Gość: pollak Re: ________________hacker___________________ IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.02, 19:18
              jacek19 napisał:

> ano to, że to dziwne czytac instrukcje jak zostać hackerem:PPPPP To komiczne. T
              > ego nie można opisac tak sobie w instrukcji zadając pytania czy musisz lubiec f
              > irme Microsoft żeby zostać hackerem:PPP To chore jak to FAQ!!!

Przecież tam jest napisane kto to WOGÓLE jest haker. FAQ jest dopiero na końcu tego dokumentu. Czytałeś to?
            • Gość: pollak Re: ________________hacker___________________ IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.02, 19:27
              jacek19 napisał:

> ano to, że to dziwne czytac instrukcje jak zostać hackerem:PPPPP To komiczne. T
              > ego nie można opisac tak sobie w instrukcji zadając pytania czy musisz lubiec f

Czytałeś to u licha?

Twoje słowa:

Po 1:
              Nie zadawac lamerskich pytan w stylu jak zostac hackierem i czy mnei nauczysz hackowac:PPP
              Po 2
              Musisz uczyc sie samemu i samemu starac sie zdobywac wiedze, ktora bedzie Ci potrzebna:PP
              Po 3
              walnac sobei dobrego Linuxa i "ruchac" go ile wlezie
              Po 4
              dużo rzeczy przyjdzie sam z czasem tylko sie nie zniechęcaj:PP
              Po 5
              niechwal sie nikomu co cwiczysz
              Po 6 cwicz ile wlezie na podstawie wielu FAQ na grupach dyskusyjnych, ircu i innych forach:))
              Powodzenia:)))
              -----------------------------------------------

Sam coś wcześniej radzisz (to powyżej)... czym w takim razie według Ciebie jest haking? I czy porada typu:
              - naucz się pisać programy
              - wynajduj w nich błędy
              - naucz sie języka angielskiego
              - ucz się
              - rozwiązuj problemy
              - nie psuj a twórz coś
              itp. są według Ciebie głupie?

Człowiek się spytał, więc podałem dokument, który w jak najbardziej poważny sposób o tym traktuje. Co najważniejsze nie podaje rad w stylu:
              'musisz mieć I-I4x0r5k13g0 nicka' itp.
              Pytam się jeszcze raz, czytałeś ten dokument? Czy tak tylko się przypieprzasz?
            • Gość: pollak Re: _________i jeszcze jedno IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.02, 19:29
              jacek19 napisał:

I jeszcze jedno. Zobacz co napisał inez4, tu w tym wątku.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=34&w=2773042&a=2775270
              Dlaczego go nie wyśmiejesz, co?
              • jacek19 Re: _________i jeszcze jedno 24.08.02, 22:10
                Kurcze kolego ależ się rzuciłeś!!!! Przeciez to co napisałem to było z przymróżeniem oka patrz "języczki-:P". Następna rzecz, to czytałem to How to become a Hacker i rowalają mnie i innych pytania w stylu; "czy musze nie nawiedziec Microsoft..." co to ma wspólnego z tym, żeby być hackerem??? Jasne, żę reszta pytań jest dobra o uczeniu sie języków programowania itd Nie mam nic przeciwko tym radom bo ktoś sam mi kiedyś je dał i korzystam z nich. Po zatym ten gośc co to pisał na pewno zna sie na rzeczy. Nic do Ciebie nie mam i nie naśmiewam się z Ciebie ani do nikgo na tym forum równiez nie mam nic do tego FAQ a Ty nie potrzebnie się unosisz.

> Dlaczego go nie wyśmiejesz, co?
                Dlatego, że nie mam zamiaru nikogo wyśmiewac ani Ciebie ani tego gostka, ani nikogo na forum, nie na tym rzecz polega. Jeśli czymś Cię obraziłem to przepraszam bo naprawde nie miałem takiego zamiaru. pozdrawiam i dobranoc.
                jacek19
    • Gość: chrooper Re: hacker IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 23:21
      Dzięki wszystkim za odpowiedzi (te poważne i te z przymrużeniem oka).

Sorki za wywołanie małej "wojny" i za "lamerskie" pytania.

Pozdrawiam
      • Gość: VisualC Re: hacker IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 00:50
        A tak a'propos studiow to co chcesz lub co juz studiujesz?
        Bo jesli myslisz ze studia informatyczne zrobia Cie Hakerem to sie grubo
        mylisz. Sam studiuje informatyke i wiem jak to jest. Sa goscie na pierwszym
        roku studiow dla kotrych Linux - teoria i praktyka nie ma zadnych tajemnic. Z
        drugiej strony wypuszcza sie lamerow z tytulem mgr. inz.
        Ucz sie sam. Czytaj madre ksiazki (niestety drogie), sciagaj anglojezyczne
        ksiazki z Internetu, przegladaj stronny hakerskie do tego 15 godzin praktyki z
        kompem i jak dobrze pojdzie to za 4, moze 5 lat bedziesz cosik kumal :))
        • Gość: ... Re: hacker IP: 134.100.103.* 27.08.02, 09:42
          ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka