Dodaj do ulubionych

Oszustwa internetowe

22.08.05, 13:51
Mam podejrzenia, że ktoś wykorzystuje moje dane osobowe do oszustw w
Internecie. Gdzie oprócz policji można zgłaszać takie przypadki? Kto np.
zajmuje się poszukiwaniem sprawcy na podstawie tylko nagłówka maila?

Pozdrawiam, Fugazzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: cz Re: Oszustwa internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:27
      Detektyw Rutkowski !!!
    • maverick14 Re: Oszustwa internetowe 22.08.05, 15:41
      Na moje konto na allegro też się ktoś zalogował.Ciekawe jak to możliwe?
      Nikomu nie podawałem hasła!
      • Gość: mareck Re: Oszustwa internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:04
        maverick14 napisała:

> Na moje konto na allegro też się ktoś zalogował.Ciekawe jak to możliwe?
        > Nikomu nie podawałem hasła!

A może tak (miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2879843.html):
        cyt:
        Poszukiwanie oszusta trwało od początku sierpnia br. Pomoc w "namierzeniu"
        podejrzanego zaoferował Dział Bezpieczeństwa portalu Allegro. - Serwis nie pyta
        o takie dane, ponieważ jest w ich posiadaniu - wyjaśnia Bartłomiej Szambelan,
        rzecznik prasowy Allegro. - Hasło do konta powinno być tak samo strzeżone jak
        PIN do karty płatniczej. koniec cyt.

Zwracam uwagę na frazę: Serwis (Allegro) nie pyta o takie dane (hasła), ponieważ
        jest w ich posiadaniu.
        Zastrzegam, że ja się na tym nie znam, ale to co przeczytałem, trochę mnie zmroziło.
    • gray Re: Oszustwa internetowe 22.08.05, 16:38

wersja tania - policja, prokuratura
      wersja droga - rutkowski
      • Gość: T-800 Re: Oszustwa internetowe IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.08.05, 18:10
        Rutkowski to pajac, który łamie prawo, ale nie wiadomo dlaczego organy państwa
        na to przymykają oko. Takich detektywów w Polsce jest na pęczki, z tym że oni
        nie łamią prawa i nie pokazują ich w TV.
        • Gość: cz Re: Oszustwa internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 19:33
          Dlaczego? Dlatego, ze jest skuteczny. Ktos, kto przezywa tragedzie, chce sie od
          tego wyzwolic i chrzani czy Rutkowski zrobi to jak elegancki angielski
          gentelmen czy po swojemu.
          • Gość: T-800 Re: Oszustwa internetowe IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.08.05, 19:51
            Myślisz, że nie ma innych skutecznych prywatnych detektywów tylko Rutkowski? Na
            pierwszej lepszej komendzie policji lepsi pracują.

Rutkowski to pajac, który na za wiele sobie pozwala. No i lubi występować w TV
            z krótkofalówką w ręku i przyciemnianych okularach.

Tu artykuł. Trochę śmieszne źródło, ale więcej nie chce mi się googlać:
            www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004072101
            • Gość: cz Re: Oszustwa internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:59
              Hej kolego, przeciez ja nie pisze, ze inni sa nieskuteczni. Nie porownuje tez
              Rutkowskiego z innymi. Pisze tylko, ze gosc robi szum, ale jest skuteczny.
              Gdzie tu jest jakies porównanie????????Coz, nadinterpretacja. Z polskiego to
              pewnie miales lufe.
              • Gość: dominik666 zomowiec z samobrony IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.08.05, 00:13
                www.rmf.fm/wiadomosci/?id=33245
                Gość portalu: cz napisał(a):

> Hej kolego, przeciez ja nie pisze, ze inni sa nieskuteczni. Nie porownuje tez
                > Rutkowskiego z innymi. Pisze tylko, ze gosc robi szum, ale jest skuteczny.
                > Gdzie tu jest jakies porównanie????????Coz, nadinterpretacja. Z polskiego to
                > pewnie miales lufe.

go*** skuteczny ! były zomowiec i tyle - nic dodać nic ująć.W cywilizowanych
                krajach nie rządzonych przez czerwoną zaraze siedział by za kratkami za takie
                wybryki kropka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka