Dodaj do ulubionych

Do użytkowników DC++

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 17:13
Mam do Was pytanie. Od niedawna mam ten program i przyznam szczerze że nie
jestem w 100% zadowolona. Raz jedyny udało mi się ściągnać film w 2 godziny,
a kolejne po kilka dni i nocy. Napiszcie czy jest jakaś możliwość
zorientowania się od którego użytkownika z listy dany film będzie się ściągał
najszybciej?
Pozdrawiam serdecznie i czekam
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Do użytkowników DC++ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 19:28
      • Gość: wavestorm Re: Do użytkowników DC++ IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:32
        Witam, jestem użytkownikiem wspomnianego programu od dobrych kilku lat. Jedyną
        jego wadą jest fakt, że czasami wcale nie udaje się dociagnąć do końca
        ściąganego pliku, gdyż osoba od której ściągamy bezpowrotnie zmienia hub na
        inny i tylko wtedy możemy "dociagnąć" brakujący kawałek, gdy spotkamy się z nią
        na jednym hubie ponownie, co niestety może się nie udać.
        Co do ściągania plików, to zależy. Przede wszystkim od tego jakie mamy łacze i
        jakie parametry ma osoba od której ściągamy (tak zwane prędkości wysyłania).
        Czyli jeśli ktoś ma neostradę 128/32 kbps a my mamy nawet łacze typu mbit, to i
        tak nie ściągniemy od tej osoby szybciej, aniżeli jej max prędkość wysyłania,
        która w większości operatorów internetowych (patrz dostawców) jest spowolniona
        do maximum! Osobiście pobieram pliki ze szwedzkich hubów, które znajdują się na
        bardzo szybkich serwerach (patrz mbit). Przykładowo ściągam listę (patrz get
        the file list) od osoby która ma przed nickiem przedrostek "mbit" (np. 8mbit,
        12 mbit, 24 mbit). Zazwyczaj udaje mi się wtedy pobierać z max prędkością
        mojego łacza, ale niestey czasami te "mbit" to wielka lipa.
        Niewątpliwie bardzo ważne jest mieć stałe IP zewnetrzne i wprowadzić je w
        ustawienia dc++ a status ustawić na aktywny, wtedy mamy lepsze mozliwości.
        Jest wiel rzeczy bardzo cennych dla nowych uzytkowników dc++, które mogą
        przyspieszyć ściągania plików (patrz pobieranie), ale nie mam czasu ich teraz
        wszystkich tutaj wypisywać. Myślę, że to krótkie wprowadzenie rozbudzi w Tobie
        zmysł myslenia i z pewnością skorzystasz z uniwersalnej przeglądarki Google....
        • asiek101 Re: Do użytkowników DC++ 28.08.05, 13:05
          Bardzo mi pomogłeś, właśnie ściągam film 50 kB/s od użytkownika, który miał
          przed nickiem 10mBit. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka