Dodaj do ulubionych

Chce miec z powrotem polskie litery

10.09.05, 20:24
Zniknely jakis czas temu (nie wiem jakim sposobem) moze dlatego, ze uzywam
wielu programow w wersji jezykowej angielskiej i "gryzly sie"?? Jak je
odnalezc? XP mam w wersji polskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.09.05, 21:33
      Odinstaluj Google Toolbar.
      • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 00:31
        Szukalam, nie mam. Bo ja przedtem czujnie obszukalam wszystkie watki tutaj,
        tzn. te, ktore mi sie wyswietlily i korzystalam z rad. Ale nie pomoglo. I ja
        tych liter nie mam wcale, nie tak jak niektorzy szczesliwcy co w Wordzie maja,
        wszedzie maja, tylko w IE nie maja. Ja nie mam nigdzie. A jak przelacze na
        klawiature polska programisty to zamiast litery "y" jest w tym miejscu "z".
        Klawisza ALT uzywam, zeby wydobyc te litery ale jedynie podswietlaja sie
        funkcje przegladarki.
        Nie wiem co robic. I znam sie tez na komputerach jak wilk na gwiazdach...
        • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 10:25
          Start [-> Ustawienia] -> Panel sterowania -> Opcje regionalne i językowe. Ustaw
          standardy i formaty na "polski". Przy zegarku powinna pojawić się ikonka do
          zmiany ustawień klawiatury (Pl/Eng).
          • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 12:00
            Ja mam te ikonke PL/EN juz od dawna na pasku na dole ekranu, przelaczanie nic
            nie daje, nadal nie moge uzyskac polskich liter. A mialam je.
            • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 12:40
              Kliknij na tej ikonce prawym przyciskiem myszy, potem wybierz Ustawienia i
              zobacz, czy masz zainstalowaną klawiaturę z układem polskim programisty. Jeśli
              nie masz, dodaj.
              • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 14:57
                mialam tak:
                EN klawiatura:
                Stany Zjednoczone

PL klawiatura:
                polski 214
                polski programisty

Usunelam Polski 214, zostalo tylko polski programisty i nadal nic.
                • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 15:50
                  Google Toolbara nie masz, ale może masz jakieś inne toolbary, searchbary,
                  findbary itp. itd.? Jeśli masz, odinstaluj je.
                  • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 16:25
                    Boze, jaki Ty jestes cierpliwy:))
                    Jedyny toolbar jaki odnalazlam (w dodaj/usun programy, ale zaraz jeszcze raz
                    przeszukam dla spokojnosci) to byl ICQ Toolbar i usunelam jeszcze zanim tu
                    zawolalam o pomoc. Zaraz jeszcze raz porzadnie przeszukam.
                    • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 16:41
                      Przyczyn takiego stanu może być wiele. Czasem przeszkadza jakiś program,
                      sterownik, czasem może być winna np. uszkodzona klawiatura. Trudno określić, to
                      trochę wróżenie z fusów. ;-]

A może kojarzysz, kiedy zniknęły Ci polskie literki? Może przedtem coś
                      zainstalowałaś?

Możesz też wkleić loga z HT, może z niego da się coś wyczytać; szczegóły:
                      mgregor.republika.pl
                      • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 16:54
                        Wlasnie wcale nie kojarze kiedy zniknely, bo malo ich wowczas uzywalam i chyba
                        nie zauwazylam. Pewnie cos zainstalowalam, ale nie mam pojecia kiedy i co...
                        Moze to AOL?? AOL toolbar?? Ja sie lacze z internetem i uzywam ich
                        oprogramowania. Ale jak usune to co sie stanie??
                        • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 19:29
                          Nie wiem czy to AOL, ale jest taka możliwość.

Nie wiem co się stanie jeśli to zdezinstalujesz, nie wiem, co to za
                          oprogramowanie i nie wiem jak się łączysz. Np. w przypadku Dial-up czy aDSL do
                          prawidłowego działania usługi wymagany jest poprawnie zainstalowany modem,
                          login i hasło do usługi oraz poprawnie skonfigurowane połączenie (w Panelu
                          sterowania -> Połączenia sieciowe).

Np. polska TP SA wraz z usunięciem jej oprogramowania usuwa (nie rozumiem
                          dlaczego) z systemu połączenie i potem właśnie trzeba je konfigurować ręcznie.
                          • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 22:16
                            To chyba nie ma dla mnie ratunku;)
                            Dziekuje Ci bardzo za cierpliwe wysluchiwanie i pomoc:)
                            • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 22:27
                              Czemu nie ma? Zadzwoń do helpdesku i spytaj czy można to odinstalować.
                            • Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 22:29
                              A może to coś innego? Wklej loga z HT: mgregor.republika.pl
                              • xemxija Re: Log 11.09.05, 23:29
                                • Gość: T-800 Re: Log IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 23:49
                                  Log wygląda czysto.

Upewnij się, że masz ustawiony układ klawiatury polski programisty.

Aby upewnić się, że to nie jest wina aplikacji AOL, proponuję ją na chwilę
                                  wyłączyć.

Start -> Uruchom -> msconfig -> zakładka Uruchamianie.

Wyłącz:

[AOLDialer] C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLDial.exe
                                  [AOL Spyware Protection] "C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\AOLSPY~1\AOLSP Scheduler.exe"

Jeśli pojawi się monit o ponowne uruchomienie systemu, anuluj.

Z menu Start z autostartu przenieś na chwilę (np. na pulpit) skrót
                                  AOL 9.0 Tray Icon.lnk

Uruchom ponownie system i sprawdź czy masz polskie literki (w tym momencie
                                  Internet nie będzie działał).

Aby później przywrócić poprzednie ustawienia, uruchom ponownie msconifg,
                                  zaznacz, co trzeba, przywróć skrót w autostarcie i uruchom ponownie system.
    • kell99 Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 22:35
      stanowczo dementuje by kiedykolwiek komputer, a tym bardziej program kogos pogryzl;)
      • eressea Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 22:38
        kell99 napisał:

> stanowczo dementuje by kiedykolwiek komputer, a tym bardziej program kogos
        pogryzl;)

Mnie kopnął. Mój ukochany komputer oczywiście, do tej pory nie mogę mu tego
        zapomnieć ;)))))
        • xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 23:12
          To bedzie moj drugi juz log wklejany bo kiedys mialam inny problem i
          pomogliscie mi:)
          Teraz tak. Caly czas mam ten folder (hijackthis) z poprzedniego razu, powinnam
          go usunac wraz z zawartoscia i zalozyc nowy na nowego loga? Czy usunac
          zawartosc tylko i dalej go uzywac do woli?
          • neder Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 23:18
            po prostu uruchom HijackThis.exe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka