xemxija 10.09.05, 20:24 Zniknely jakis czas temu (nie wiem jakim sposobem) moze dlatego, ze uzywam wielu programow w wersji jezykowej angielskiej i "gryzly sie"?? Jak je odnalezc? XP mam w wersji polskiej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.09.05, 21:33 Odinstaluj Google Toolbar. Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 00:31 Szukalam, nie mam. Bo ja przedtem czujnie obszukalam wszystkie watki tutaj, tzn. te, ktore mi sie wyswietlily i korzystalam z rad. Ale nie pomoglo. I ja tych liter nie mam wcale, nie tak jak niektorzy szczesliwcy co w Wordzie maja, wszedzie maja, tylko w IE nie maja. Ja nie mam nigdzie. A jak przelacze na klawiature polska programisty to zamiast litery "y" jest w tym miejscu "z". Klawisza ALT uzywam, zeby wydobyc te litery ale jedynie podswietlaja sie funkcje przegladarki. Nie wiem co robic. I znam sie tez na komputerach jak wilk na gwiazdach... Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 10:25 Start [-> Ustawienia] -> Panel sterowania -> Opcje regionalne i językowe. Ustaw standardy i formaty na "polski". Przy zegarku powinna pojawić się ikonka do zmiany ustawień klawiatury (Pl/Eng). Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 12:00 Ja mam te ikonke PL/EN juz od dawna na pasku na dole ekranu, przelaczanie nic nie daje, nadal nie moge uzyskac polskich liter. A mialam je. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 12:40 Kliknij na tej ikonce prawym przyciskiem myszy, potem wybierz Ustawienia i zobacz, czy masz zainstalowaną klawiaturę z układem polskim programisty. Jeśli nie masz, dodaj. Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 14:57 mialam tak: EN klawiatura: Stany Zjednoczone PL klawiatura: polski 214 polski programisty Usunelam Polski 214, zostalo tylko polski programisty i nadal nic. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 15:50 Google Toolbara nie masz, ale może masz jakieś inne toolbary, searchbary, findbary itp. itd.? Jeśli masz, odinstaluj je. Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 16:25 Boze, jaki Ty jestes cierpliwy:)) Jedyny toolbar jaki odnalazlam (w dodaj/usun programy, ale zaraz jeszcze raz przeszukam dla spokojnosci) to byl ICQ Toolbar i usunelam jeszcze zanim tu zawolalam o pomoc. Zaraz jeszcze raz porzadnie przeszukam. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 16:41 Przyczyn takiego stanu może być wiele. Czasem przeszkadza jakiś program, sterownik, czasem może być winna np. uszkodzona klawiatura. Trudno określić, to trochę wróżenie z fusów. ;-] A może kojarzysz, kiedy zniknęły Ci polskie literki? Może przedtem coś zainstalowałaś? Możesz też wkleić loga z HT, może z niego da się coś wyczytać; szczegóły: mgregor.republika.pl Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 16:54 Wlasnie wcale nie kojarze kiedy zniknely, bo malo ich wowczas uzywalam i chyba nie zauwazylam. Pewnie cos zainstalowalam, ale nie mam pojecia kiedy i co... Moze to AOL?? AOL toolbar?? Ja sie lacze z internetem i uzywam ich oprogramowania. Ale jak usune to co sie stanie?? Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 19:29 Nie wiem czy to AOL, ale jest taka możliwość. Nie wiem co się stanie jeśli to zdezinstalujesz, nie wiem, co to za oprogramowanie i nie wiem jak się łączysz. Np. w przypadku Dial-up czy aDSL do prawidłowego działania usługi wymagany jest poprawnie zainstalowany modem, login i hasło do usługi oraz poprawnie skonfigurowane połączenie (w Panelu sterowania -> Połączenia sieciowe). Np. polska TP SA wraz z usunięciem jej oprogramowania usuwa (nie rozumiem dlaczego) z systemu połączenie i potem właśnie trzeba je konfigurować ręcznie. Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 22:16 To chyba nie ma dla mnie ratunku;) Dziekuje Ci bardzo za cierpliwe wysluchiwanie i pomoc:) Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 22:27 Czemu nie ma? Zadzwoń do helpdesku i spytaj czy można to odinstalować. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Chce miec z powrotem polskie litery IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 22:29 A może to coś innego? Wklej loga z HT: mgregor.republika.pl Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Log IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 23:49 Log wygląda czysto. Upewnij się, że masz ustawiony układ klawiatury polski programisty. Aby upewnić się, że to nie jest wina aplikacji AOL, proponuję ją na chwilę wyłączyć. Start -> Uruchom -> msconfig -> zakładka Uruchamianie. Wyłącz: [AOLDialer] C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLDial.exe [AOL Spyware Protection] "C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\AOLSPY~1\AOLSP Scheduler.exe" Jeśli pojawi się monit o ponowne uruchomienie systemu, anuluj. Z menu Start z autostartu przenieś na chwilę (np. na pulpit) skrót AOL 9.0 Tray Icon.lnk Uruchom ponownie system i sprawdź czy masz polskie literki (w tym momencie Internet nie będzie działał). Aby później przywrócić poprzednie ustawienia, uruchom ponownie msconifg, zaznacz, co trzeba, przywróć skrót w autostarcie i uruchom ponownie system. Link Zgłoś
kell99 Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 22:35 stanowczo dementuje by kiedykolwiek komputer, a tym bardziej program kogos pogryzl;) Link Zgłoś
eressea Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 22:38 kell99 napisał: > stanowczo dementuje by kiedykolwiek komputer, a tym bardziej program kogos pogryzl;) Mnie kopnął. Mój ukochany komputer oczywiście, do tej pory nie mogę mu tego zapomnieć ;))))) Link Zgłoś
xemxija Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 23:12 To bedzie moj drugi juz log wklejany bo kiedys mialam inny problem i pomogliscie mi:) Teraz tak. Caly czas mam ten folder (hijackthis) z poprzedniego razu, powinnam go usunac wraz z zawartoscia i zalozyc nowy na nowego loga? Czy usunac zawartosc tylko i dalej go uzywac do woli? Link Zgłoś
neder Re: Chce miec z powrotem polskie litery 11.09.05, 23:18 po prostu uruchom HijackThis.exe Link Zgłoś