Gość: konrad IP: *.lanet.net.pl 01.10.05, 21:01 witam, jak postawic serwer www? na win xp czy wystarczy tylko ftp z wgranym plikiem index.htm? jak to jest? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 10:29 Zainstalowalem indianina (wpisalem domene, itp) ale to nie dziala. Jakis tam blad ze nie moze sie polaczyc. wpisalem domene ktorej nie ma w necie (wiec bylem oryginalny). Link Zgłoś
gray Re: serwer www 02.10.05, 11:29 domen nie bierze się tak sobie. w tym momencie możesz łączyć się z serwerem wpisując nazwę lub adres IP twojego komputera, który dostałeś od swojego providera. Link Zgłoś
Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 11:37 1. Czyli tam gdzie indianin pyta o domene itp powinienem wpisywac swoje ip? 2. Czy mozna poprzez no-ip.com(pl) przypisac domene do ip i wtedy w apachu podac ta domene? Link Zgłoś
gray Re: serwer www 02.10.05, 11:49 1. tak 2. używanie serwisów typu no-ip czy dyndns powoduje właśnie stworzenie stałej domeny, przez którą można się łączyć z komputerem posiadającym dynamiczne (zmienne) IP - masz takie? coś w rodzaju domeny, a tak naprawdę przekierowanie, można założyć sobie np. w serwisie afraid.org wystarczy założyć tam konto i utworzyć 'web forward'. minus jest taki, że można tam tworzyć jedynie subdomeny od określonych domen, którymi podzielili się ich właściciele. Link Zgłoś
Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 12:00 Mam stale IP - wiec czy no-ip wchodzi w gre (bo moze to jest tylko dla zmiennych)? Lepsze by bylo no-ip niz afraid bo ktorsza nazwa. Link Zgłoś
gray Re: serwer www 02.10.05, 12:07 nigdy nie próbowałem instalować no-ip na komputerze, który tego nie potrzebował ale chyba nie powinno być problemów. a tak poza tym - masz publiczne ip? Link Zgłoś
Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 13:26 Skorzystalem z afraid i indianin i php dziala ladnie. Teraz jeszcze musze sie nauczyc stawiania serwera poczty. Moze ktos poda mi jakies wskazowki? Link Zgłoś