Dodaj do ulubionych

serwer www

IP: *.lanet.net.pl 01.10.05, 21:01
witam, jak postawic serwer www? na win xp
czy wystarczy tylko ftp z wgranym plikiem index.htm?
jak to jest?
Obserwuj wątek
    • karrambello Re: serwer www 02.10.05, 10:16
      Zapodaj Apache
      • Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 10:29
        Zainstalowalem indianina (wpisalem domene, itp) ale to nie dziala. Jakis tam
        blad ze nie moze sie polaczyc. wpisalem domene ktorej nie ma w necie (wiec
        bylem oryginalny).
        • gray Re: serwer www 02.10.05, 11:29

domen nie bierze się tak sobie. w tym momencie możesz łączyć się z serwerem
          wpisując nazwę lub adres IP twojego komputera, który dostałeś od swojego providera.
          • Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 11:37
            1. Czyli tam gdzie indianin pyta o domene itp powinienem wpisywac swoje ip?
            2. Czy mozna poprzez no-ip.com(pl) przypisac domene do ip i wtedy w apachu
            podac ta domene?
            • gray Re: serwer www 02.10.05, 11:49

1. tak

2. używanie serwisów typu no-ip czy dyndns powoduje właśnie stworzenie stałej
              domeny, przez którą można się łączyć z komputerem posiadającym dynamiczne
              (zmienne) IP - masz takie?

coś w rodzaju domeny, a tak naprawdę przekierowanie, można założyć sobie np. w
              serwisie afraid.org
              wystarczy założyć tam konto i utworzyć 'web forward'. minus jest taki, że można
              tam tworzyć jedynie subdomeny od określonych domen, którymi podzielili się ich
              właściciele.
              • Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 12:00
                Mam stale IP - wiec czy no-ip wchodzi w gre (bo moze to jest tylko dla
                zmiennych)?

Lepsze by bylo no-ip niz afraid bo ktorsza nazwa.
                • gray Re: serwer www 02.10.05, 12:07

nigdy nie próbowałem instalować no-ip na komputerze, który tego nie potrzebował
                  ale chyba nie powinno być problemów.

a tak poza tym - masz publiczne ip?
                  • Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 13:03
                    Tak, mam.
                  • Gość: konrad Re: serwer www IP: *.lanet.net.pl 02.10.05, 13:26
                    Skorzystalem z afraid i indianin i php dziala ladnie. Teraz jeszcze musze sie
                    nauczyc stawiania serwera poczty. Moze ktos poda mi jakies wskazowki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka