Dodaj do ulubionych

kupilem linuksa za 84pln i wyrzucilem. ani jedno..

10.10.05, 11:15
urzadzenie nie dzialalo normalnie pod tym systemem...internet jako tako...
lepiej wydac 350pln za WindowsaXP i nie byc ubogim krewnym...
Obserwuj wątek
    • rysiek.muller Re: kupilem linuksa za 84pln i wyrzucilem. ani je 10.10.05, 12:05
      1) trzeba było zassać z sieci za darmo
      2) wystarczyło poświęcić jedno popołudnie na konfigurację sprzętu
    • zenek68 komputer nie jest moja pasja tylko narzedziem... 10.10.05, 15:36
      jak lopata,kilof,taczka...trzeba byc pasjonatem zeby uczyc sie wszystkiego od
      nowa i wysluchiwac w firmie producenta jakim sie jest glabem...
      • adamw8 Re: komputer nie jest moja pasja tylko narzedziem 10.10.05, 17:34
        > jak lopata,kilof,taczka...trzeba byc pasjonatem zeby uczyc sie wszystkiego od
        > nowa i wysluchiwac w firmie producenta jakim sie jest glabem...

linux nie jest łatwy i nikt tego nie ukrywa
        i nie nadaje się do wszystkiego (ale to już wina twórców programów i urządzeń zewnętrznych np.skanerów)
        ale istnieje dużo różnych dystrybucji darmowych i płatnych
        stopień trudności ich obsługi także jest różny
        nie wiem z jakim "linuxsem" masz złe doświadczenia (wart podać tu co jest takie "paskudne")
        ja od jakiegoś czasu śmiało mogę polecić Fedorę - ja ją kupiłem co prawda ale tylko z lenistwa (nie chciało mi się ściągać z sieci)
      • meteor.storm Re: komputer nie jest moja pasja tylko narzedziem 10.10.05, 19:20
        To kup sobie windowsa i nie jęcz więcej. Chcesz mieć "zawsze sucho, zawsze
        czysto, zawsze pewnie" to płacisz; chcesz mieć za darmo/tanio - musisz poświęcić
        trochę czasu na skonfigurowanie systemu (przy okazji nauczysz się co nieco i jak
        coś będzie nie tak, to sam sobie poradzisz, a nie będziesz zdany na łaskę lamera
        z call-center)
        A skoro traktujesz komputer jako narzędzie, to raczej nie traktuj go jak młotek,
        a jako skomplikowaną obrabiarkę (metalu, czy danych - nie ważne). Myślisz, że
        pierwszy lepszy człowiek z ulicy poradzi sobie z nowoczesną obrabiarką? Takie
        narzędzie trzeba jednak poznać choć w podstawowym stopniu.
      • kinemator Re: komputer nie jest moja pasja tylko narzedziem 10.10.05, 22:12
        > nowa
        To normalne, ze jak poznajesz nowy system to uczysz sie nowych rzeczy.

• smutas Re: komputer nie jest moja pasja tylko narzedziem 13.10.05, 17:32
        zenek68 napisała:

> nowa i wysluchiwac w firmie producenta jakim sie jest glabem...

Przykro to czytac :-( pomysl choc troszke ile czasu zajela ci nauka obslugi
        mlotka - ile razy paluszki sobie poobijales by poraz pierwszy w swoim zyciu
        powiesic na wlasnej scianie orazek ulubionego bohatera kresowki (Krecik,
        Bolek.i.Lolek ??)
        A komputerem gnoju sie nie wozi jak na taczce .:-)
    • qosek1 Re: kupilem linuksa za 84pln i wyrzucilem. ani je 10.10.05, 21:55
      KRUTKO : Linux to poprostu ambitny system w przeciwienstwie do windy :) - i
      dobrze :D
    • lukierek Re: kupilem linuksa za 84pln i wyrzucilem. ani je 13.10.05, 01:16
      Tobie po prostu linux nie jest potrzebny. Bez dwóch zdań: winda to najlepszy OS
      dla większości osób korzystających z komputerów PC. Jeżeli nie wymagasz od kompa
      nic więcej poza umożliwieniem Ci napisania czegoś w wordzie (tak na marginesie:
      dokument nie spełnia podstawowych norm typograficznych – wygląda po prostu
      PASKUDNIE) to Ci linux nie jest absolutnie potrzebny. Jak nie znasz np. potęgi
      basha czy awk'a czy vima – to również nie masz potrzeby używania linuxa – zostań
      przy windzie. Ale proszę nie oceniaj OS'a nie mając bladego o nim pojęcia.
      Robisz przykrość ludziom pracującym za darmo, często po nocach, abyś np. Ty mógł
      korzystać z darmowych serwisów w necie !!! Istnieją one często tylko dzięki
      temu, że istnieje linux czy freebsd i masa innego doskonałego otwartego
      oprogramowania jak apache czy php, mysql, postgresql. Pomyśl o tym !!
      • kell99 Re: kupilem linuksa za 84pln i wyrzucilem. ani je 14.10.05, 04:15
        > Bez dwóch zdań: winda to najlepszy OS
        > dla większości osób korzystających z komputerów PC.

huh?!

> . Jak nie znasz np. potęgi
        > basha czy awk'a czy vima – to również nie masz potrzeby używania linuxa

co ty nie powiesz. ja nie uzywam jakiegokolwiek z wymienionych przez ciebie
        programow i zyje. a znajduje 1001 innych zastosowan ktore sa po prostu
        wygodniejsze niz na innym systemie operacyjnym.
        twoj argument przypomina cos co uslyszales 10 lat temu.
        imho kto musi koniecznie uzywac vima skoro jest 1001 innych programow poczawszy
        od nano a skonczywszy gdzies w okolicach gedita. podobnie z bashem i awkiem, to
        sa potezne narzedzia, ktore sa po to by ulatwiac zycie, a nie po to bys musial
        je uzywac czy nie mogl bez nich zyc. one po prostu ulatwiaja zycie tym ktorzy
        chca je poznac. np jezeli musisz zamienic nazwe 1000 plikow (np zmienic
        numeracje, wielkosc liter) bash moze zalatwic to za ciebie w 2 sekundy.
        oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzi bys zmienial im recznie nazwe klikajac na
        kazdy plik w nautilusie. slyszales o wolnosci wyboru?

> Istnieją one często tylko dzięki
        > temu, że istnieje linux czy freebsd i masa innego doskonałego otwartego
        > oprogramowania jak apache czy php, mysql, postgresql. Pomyśl o tym !!

A mnie jest przykro, ze nie zauwazasz calej masy masy programow okienkowych.

czyzbys znal linuksa tylko z pozycji serwera?
    • koktajl_molotowa TROLOWAĆ PRZYSZEDŁEŚ? 17.10.05, 21:24
      Mnie do windy nie przekonasz, u mnie wszystkie urządzenia śmigają, ja nie mam
      problemów
      To tyle ode mnie.
      Acha, jeszcze jedno: SPADAJ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka