Dodaj do ulubionych

Win XP Titanium

16.10.05, 16:05
Proszę o wyjaśnienie,jakie są różnice w funkcjonalności pomiędzy Win XP Pro,a
Win XP Titanium.Czy są to różnice tylko kosmetyczne,czy też bardziej
znaczące.Oczywiście też,czy SP2 do Titanium jest taki sam,jak do pozostałych
wersji.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Win XP Titanium 16.10.05, 20:53
      A co to jest Windows XP Titanium?
      • bogulo Re: Win XP Titanium 17.10.05, 13:25
        bylo takie cos:
        1. Windows XP professional
        2. Windows XP media center edition
        3. Windows XP Titanium edition

media center bylo specjalnie dobawione do radia, tv, itd., ale o titanium to
        wiem jedynie ze bylo i na tym sie moja wiedza konczy.
        • amon-ra Re: Win XP Titanium 19.10.05, 23:05
          Ależ na stronach MS-u nie ma o tymże wytworze ani słowa! Czy przypadkiem WinXP T nie można wrzucić do jednego worka z pojawiającymi się od niedawna rewelacjami o już wydanym SP3?
          • bogulo Re: Win XP Titanium 20.10.05, 10:22
            sprawa faktycznie niejasna, ale francuzy i hiszpany nawet w niektorych sklepach
            to sprzedaja (no cos pod ta nazwa)
            • nessuno Re: Win XP Titanium 20.10.05, 20:24
              Moje pytanie wzięło się stąd,że dowiedziałem się od swojej siostry,iż zakupiła
              sobie laptopa właśnie z Win XP Titanium.Dodam jeszcze,że siostra przebywa we
              Włoszech,natomiast jest zupełnym laikiem,by wytłumaczyć mi,czym właśnie owe
              systemy się różnią.Pozdrawiam.
              • bogulo Re: Win XP Titanium 21.10.05, 18:30
                w polskim microsofcie zdebieli jak uslyszeli haslo titanium, ale poczekamy, to
                bedziemy mieli pelna wiedze z irlandii
                • emmett Re: Win XP Titanium 21.10.05, 19:30
                  Może, po prostu, przyjąć najprostsze wyjaśnienie podawane przez google (głównie
                  francusku).

Jest to, stworzona przez jakiegoś domorosłego "racjonalizatora", wersja
                  instalacyjna systemu XP Pro, "zoptymalizowanego" pod względem stabilnosci i
                  dostępu do sieci. Ta "optymalizacja" ma polegać na dodaniu poprawek,
                  sterowników, wstępnym skonfigurowaniu systemu i dodaniu najczęściej używanych
                  programów. Pewnie w założeniu miała to być wersja gotowa do użytku zaraz po
                  zainstalowaniu. Nazwa pochodzi prawdopodobie od dodanego stylu. Zdania na forach
                  co do jakości są podzielone, co do legalności raczej nie: to piracka wersja.

A tak na marginesie, jedyny związek microsoftu z nazwą Titanium jaki przychodzi
                  mi go głowy, to nazwa kodowa wersji testowej Microsoft Exchange Server 2003.
                  • bogulo Re: Win XP Titanium 24.10.05, 09:16
                    niestety zdania co do legalnosci, tez sa podzielone
                    dlatego czekam na odpowiedz z tzw. zrodla
                    • bogulo Re: Win XP Titanium 02.11.05, 12:13
                      Oficjalnie Microsoft twierdzi, ze nie wypuscil takiej edycji Windows'a
                      • amon-ra Re: Win XP Titanium 02.11.05, 19:44
                        No i ma rację. MS nigdy nie będzie honorował lub firmował produktów raz, że nie stworzonych przez nich, dwa, że nie dających cienia pewności swej niezawodności i wysokiej efektywności pracy.
                        Uznajmy zatem fakt ten za definitywny koniec dyskusji i spekulacji nt. nieistniejącego WinXP T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka