qosek1 24.10.05, 21:52 Problem jest spory . Korzystam z ff 1.7 i nie wiem jak zrobic zeby mi to cos obslugiwalo shockwave'a . Na stronie nie ma tego czegos pod linuxa . Wie ktos jak to obejsc , zna jakis reczny sposob lub odpowiednik tego plugina ?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mrowkolew Re: ShockWave Flash ??? JAK ??? 24.10.05, 23:44 flash player do otwierania plików z rozszerzeniem .swf jest normalnie pod linuksa na stronie macromedia-co wiecej-tak jak w windows domyślnie odczytuje z jakiego systemu korzystamy i po wybraniu downloadu flash playera otwiera się strona z pobraniami dla tego systemu którego się używa podobno w niektórych dystrybucjach flash player i java są już w paczkach na płytkach instalacyjnych ja pamiętam że zdaje się,po rozpakowaniu paczki z flash playerem miałam problem z instalacją bo plik flash player miał źle ustalone prawa czy tez przypisanego chyba jakiegoś własciciela pliku-trzeba było zmienić albo prawa do uruchamiania albo nazwę właściciela pliku(chmod lub chown)-jak rozpakujesz paczkę z flashem to przejdź użyj w katalogu do którego go rozpakujesz polecenia ls -l żeby sprawdzić jakiego plik ma użytkownika i czy prawa do pliku są o.k. mnie otwiera sie od razu ta strona-jest tam opisane jak zainstalować flash playera www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&promoid=BIOW acha,i chyba za pierwszym razem zanim pozwolą Ci pobrac plik instalacyjny,wyswietli się licencja programu(jak w instalacji programów w windows-trzeba zaakceptować) jak już zainstalujesz,jak lubisz kotki to możesz sie pobawić ;) www.thecatarena.com/maukie.swf Link Zgłoś
qosek1 Re: ShockWave Flash ??? JAK ??? 28.10.05, 15:36 Dobra w zasadzie zwyklego flasha mam chodzilo mi o Shockwave flash to jest bardziej zaawansowane i na stronie producenta nie ma wersji pod linuxa jest tylko pod winde i mac'a ; chodzilo mi o to czy ktos nie zna jakiegos pluginu nie koniecznie firmy marcomedia ktory takie cos otwiera :) . PS wole takie kotki www.funny-games.biz/kitten-cannon.html :D:D Link Zgłoś
mmkkll Re: ShockWave Flash ??? JAK ??? 28.10.05, 15:45 Nie istnieje shockwave player dla Linuksa, o czym świadczy np. obecność w necie takiej petycji: www.petitiononline.com/linuxswp/petition.html Link Zgłoś
qosek1 Re: ShockWave Flash ??? JAK ??? 28.10.05, 16:58 O i tu problem zakonczony :] niestety :] // ale dzieki :) Link Zgłoś