alpetrus 29.09.02, 15:39 Dobre sa czy nie? Jak uzywacie tych drukarek, to napiszcie jakas opinie, albo moze znacie strone z testem, albo porownaniem Lexmarkow z innymi drukarkami. Thanks from the mountains. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Darek Re: Drukarki Lexmark IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.02, 16:33 Zależy do jakich celów potrzebujesz Lexmarka?Ja drukuje ok.200 stron miesięcznie i mam teraz Lexmarka Z13,jest to drukarka za 150zł i nie narzekam!Nie drukuje na niej żadnych skąplikowanych grafik!Jak kardridże padną kupię nową,ponieważ wymiana kosztuje ok.170zł! Link Zgłoś
alpetrus Re: Drukarki Lexmark 29.09.02, 17:26 Ja planuje X75 Print Trio i wlasnie sie zastanawiam, czy jest mozliwosc robienia refill do kardridza, czy trzeba kupowac od razu caly oryginalny. Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Drukarki Lexmark IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.09.02, 23:26 alpetrus napisał: > Dobre sa czy nie? Jak uzywacie tych drukarek, to napiszcie jakas opinie, albo m > oze znacie strone z testem, albo porownaniem Lexmarkow z innymi drukarkami. Tha > nks from the mountains. Ja ze swojego doświadczenia nie polecam. Jeśli w grę wchodzi cena, to lepiej wydać więcej na inną. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Drukarki Lexmark IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.02, 13:31 Chodzi o kase.Ja jak napisałem stosuje Lexmarka w biurze i spełna moje kryteria.Wydawać więcej kasy,po co? Link Zgłoś
alpetrus Re: Drukarki Lexmark 30.09.02, 23:40 X75 podoba mi sie, bo ma dodatkowo skaner i kopiarke i jest przy tym niewielka, tylko z tego co widzialem ma bardzo male kardridze i obawiam sie, ze po 200 wydrukowanych kartkach bede musial kupowac za 150 zl nowy kardridz. Wczesniej mialem prostego Canona, w ktorym moglem sobie robic refill, a w tej chyba tak sie nie da. Link Zgłoś
Gość: Gothmog LUDZIE!!! wiecie co to regeneracja? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 10:50 Wybaczcie ale az mnie sciska, jak slysze,ze ktos po wyczerpaniu kartridza kupuje nowy za 150 zł. To jest totalny bezsens. Owszem na poczatek trzeba sprawic sobie nowke, ale potem do kilku razy mozna z powodzeniem napelniac zuzyty kartridz odpowiednim tuszem. Wiele ludzi jest przekonanych, ze takie dzialanie wplywa niekorzystnie na jakosc wydruku, ale to brednie. Owszem moze roznice w jakosci sa ale ciezko je dostrzec golym okiem. Ja korzystam z uslug INK-POLu - kupuje u nich napelniona odpowiednim tuszem strzykawke za 20 zł - napelniam kartridz i mam spokoj. I pomyslec ze za ten sam efekt kiedys placilem 150 zł - o zgrozo!!! Link Zgłoś
alpetrus Re: LUDZIE!!! wiecie co to regeneracja? 01.10.02, 13:21 No tak, tylko trzeba jeszcze zrobic dziurke w kardridzu ;-)) W starym Cananonie mialem taki specjalny z zamykanym otworem, a w Lexmarku takiego cuda techniki brak, wiec trzeba brac sie za wiertarke... Link Zgłoś
Gość: Gothmog Re: LUDZIE!!! wiecie co to regeneracja? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 11:36 alpetrus napisał: > No tak, tylko trzeba jeszcze zrobic dziurke w kardridzu ;-)) W starym Cananonie > mialem taki specjalny z zamykanym otworem, a w Lexmarku takiego cuda techniki > brak, wiec trzeba brac sie za wiertarke... No nie wiem, sam korzystam z Lexmarka i otwor jest - w czarnym kartridzu zaden problem, w kolorowym kartridzu trzeba odkleic gorna czesc i rowniez wszystko jest tak zrobione zeby nie było problemu z napelnieniem - takze nie wiem skad pomysl na wiertarke ;-). Uzywam kartridzow z serii 12A1970 i 12A1980 - mozliwe ze ty miales kontakt z innymi. Pozdrawiam! Link Zgłoś
przemo_to_ja Re: Drukarki Lexmark 01.10.02, 10:54 Witam Może to śmieszne ale używam LEXMARKA 1020 (jeden z pierwszych modeli) od jakiś 5 lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Fakt drukuję tylko texty i praktycznie nic więcej. Jest oszczędna i mogę dolewać tuszu ile chcę i kiedy chcę. Wg mie jest to extra sprzęt na domowe potrzeby jezęli chodzi o texty i prostą grafikę. Myślę że ine drukarki tej firmy mogą z powodzeniem konkurowac do innych znanych marek. Pozdrawiam Link Zgłoś