Dodaj do ulubionych

WINDOWS XP american edition

02.11.05, 00:19
Widziałem kiedyś podobny temat, ale nie mogieee odnaleść....

Może ktoś mi pomoże z tym dziwnym programem???

Chciałbym zmienić w końńńpiuterze język angielski, na polski.
Niestety , gdy wchodzę przez START,LANGUIGE..... i zaznaczam POLAND, to
wszystko zostaje po angielsku, jedynie czas jest poprawny(zmieniony).
Czy jest jakiś sposób z tym problemem, czy muszę kupić Europejskiego
Windows'a???
Obserwuj wątek
    • sendto Re: WINDOWS XP american edition 02.11.05, 01:02
      Ostatnio ktoś pytał o to samo. Nie ma możliwości zmiany języka w Windows Xp.
      Mozesz najwyżej zmienić obłożenie klawiatury.
      • w357 Re: WINDOWS XP american edition 02.11.05, 01:28
        sendto napisał:

>
        > Mozesz najwyżej zmienić obłożenie klawiatury.
    • randybvain Re: WINDOWS XP american edition 02.11.05, 11:52
      XPHome nie ma możliwości zmiany języka menu na polski. Ja mam angielski i tak
      samo. W Professionalu jest Multilanguage Pack dostępny, który podobno umożliwia.

Control Panel/Date, Time and Language Options/Regional and Language Options -
      zakładka Languages - button Details: pojawi się okienko Text Services and Input
      Languages. Button Add... wyrzuci ci okienko, w którym będziesz mógł wybrać język
      i rodzaj klawiatury (Polski, Polski Programisty). Ów język pojawi się w ramce
      okienka Text~ Zajrzyj jeszcze co się ukrywa pod buttonem Key Settings. Jest tam
      informacja, jaka sekwencja klawiszy zmieni ci układ klawiatury i język - czasami
      zdarza się, że gdy szybko piszesz, naciśniesz przez pomyłkę tę sekwencję (np.
      Lewy Alt-Shift) i ci się klawiatura zmienia (Y i Z się miejscami zamieniają, @ i
      " też). Button Language Bar odeśle cię do okienka z możliwością pokazania ikonki
      aktualnego języka na pasku zadań.
    • slawomir.wroblewski Re: WINDOWS XP american edition 01.03.06, 10:32
      Potrzebujesz zainstalować polskie MUI (Multilingual user Interface), i wtedy po
      przestawieniu w "Regional and Language Options" w Control panely zmienić na
      polski. I to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka