Dodaj do ulubionych

Problem z Pen Drivem

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 13.11.05, 20:15
Witam. Mam taki problem.
Posiadam Pen Drive, jednak cos z nim jest nie tak: Po wlozeniu do gniazda USB
dioda na nim sie swieci, Windows XP go widzi jako dysk wymienny... i wszystko
gra. Menadzer urzadzen podaje ze "urzadzenie dziala poprawnie", jest wlaczone
itp.

Jednak kiedy probuje cokolwiek na niego nagrac, ba, w ogole kiedy probuje
go "eksplorowac" w Eksploratorze Windows wywala mi komunikat "Wloz dysk do
stacji dyskow H:" - We wlasciwosciach dysku jest napisane "Zajety obszar: 0
bajtow ; Wolny obszar: 0 bajtow"

Czy Pen jest spisany na straty, czy moze da sie jeszcze cos z nim zrobic?

PS. Nie jest juz na gwarancji:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Laki_luke Re: Problem z Pen Drivem IP: 80.51.247.* 13.11.05, 20:17
      a masz moze z boku przelacznik blokujacy pendruive przed zapisem ? Moze sobie
      zablokowales niechcacy
    • Gość: T-800 Re: Problem z Pen Drivem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.05, 20:54
      Nowy? Może niesformatowany?
      • Gość: T-800 Re: Problem z Pen Drivem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.05, 20:55
        Ojej. Nowy to on nie jest (nie doczytałem). Ale może wystarczy sformatować.
        • Gość: Mioda Re: Problem z Pen Drivem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.11.05, 12:01
          Pod windowsem nie moge go sformatowac, bo niejako nie ma na nim nic do
          sformatowania - windows nie widzi w tej "stacji dyskow" zadnego dysku:(
          Przy probie sformatowania wyskakuje komunikat o potrzebie wlozenia nosnika do
          stacji dyskow.
          Moze sprobuje zaniesc do kumpla z Linuksem - moze on to chwyci...?
          • Gość: Laki_luke Re: Problem z Pen Drivem IP: 80.51.247.* 15.11.05, 12:25
            raczej do serwisu jesli masz jeszcze gwarancje. Prawdopodobnie padl jakis
            bezpiecznik. Pamietaj ze przed wyjeciem pendrive z napdu trzeba najpierw za
            pomoca bezpiecznego usuwania sprzetu zatrzymac tegoz a dopiero pozniej wyjmowac.
            • m.gregor Re: Problem z Pen Drivem 15.11.05, 12:28
              > raczej do serwisu jesli masz jeszcze gwarancje. Prawdopodobnie padl jakis
              > bezpiecznik
              Ta...Bezpiecznik...Topikowy 12A...
              Gwarancji na niego juz nie ma. Jakbys przeczytal ze zrozumieniem to bys wiedzial.

A do autorki watku:
              wejdz na strone producenta i poszukaj programu do reformatowania pendrive'a. Ja
              mialem to samo ze swoim Kingstonem. Zreformatowalem i jest jak nowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka