Dodaj do ulubionych

trudny przypadek-problem z obrazem

IP: *.citinet.pl 25.11.05, 00:15
kupiłem dzisiaj kompa i gdy przeglądam strony i przesuwam myszką w dól na
pasku(tym z prawej strony na ekranie) obraz mi sie tak jakby ścina,szarpie
dobiero jk przestanę przesuwać stronę to obraz się nie szarpie , urywa,
wcześniej nie miałem tego problemu mimo że miałem kilka razy gorszego kompa
niż teraz, od czego to zależy? czy coś jest z kartą graficzną, brak
sterowników?
Obserwuj wątek
    • Gość: jestok1 Re: trudny przypadek-problem z obrazem IP: *.citinet.pl 25.11.05, 00:31
      i jeszcze jedno zauważyłem że obraz szarpie, zryw sie nie tylko przy
      przeglądaniu stro internetowtch ale również przy każdym przeglądaniu strony w
      dół podczas przesuwania
      • Gość: ass Re: trudny przypadek-problem z obrazem IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 00:53
        Zainstaluj (sprawdz)wszystkie podstawowe sterowniki.
        Zainstaluj DirectX i Visual Basic....np.5.
        • Gość: Grzegorz Re: trudny przypadek-problem z obrazem IP: *.phlapa.east.verizon.net 25.11.05, 03:07
          A mozesz mi laskawie powiedziec po co ma instalowac Visual Basic?
          Czy zdajesz sobie sprawe do czego sluzy ten program.
          Moim zdaniem wystarczy zainstalowac sterowniki do karty i sprawa bedzie rozwiazana.
          Pozdrawiam Grzegorz
          • Gość: tomek_ca Re: trudny przypadek-problem z obrazem IP: *.gtcust.grouptelecom.net 25.11.05, 03:26
            ohh Grzesiu !!! VB jest po to by sobie samemu napisac te brakujace sterowniki,
            ale osobiscie proponuje GW_BASIC lub COBOL do tego odpalone na SPARK'u z
            Solaris'em 10 pod emulacja 80186 he he he

A tak powaznie DirectX i aktualne stery powinny zalatwic sprawe. Moze trzeba
            ustawic pamiec karty i IQR=11 - jezeli nie zostana ustawione automatycznie.

pozdrowionka tomek
            • arius5 Re: trudny przypadek-problem z obrazem 25.11.05, 21:52
              A HA HA
              sluszna uwaga z tym VB, sami sobie piszmy sterowniki i po klopocie :o)
              tylko dlaczego akurat VB5 ???
              dlaczego nie 6, 7 lub 8 ?
              DirectX powinien zreszta byc razem ze sterownikami na CD do karty graficznej,
              moze po prostu kolega zapomnial zainstalowac ?
              • Gość: jestok1 Re: trudny przypadek-problem z obrazem IP: *.ds2-k.us.edu.pl 26.11.05, 15:14

mam kartę x power 9550 128,
                nie było płyty ze sterownikami,ściągnołem z netu i wydaje sie że jest ok, nie
                wiem czy wydajność tej karty jest ustawiona na 100procent, ale chodzi
                czy są dostępne jakies programy testujące , które pomogłyby mi sprawdzić, czy
                zainstalowane są wszystkie niezbedne sterowniki i czy ustawienia komputera są
                optymalne?
                • Gość: Grzegorz Re: trudny przypadek-problem z obrazem IP: *.phlapa.east.verizon.net 26.11.05, 15:38
                  downloads.guru3d.com/download.php?det=874
                  Ten program prawde Ci powie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka