Dodaj do ulubionych

wieża + laptop

01.12.05, 17:26
Witam,

Czy ktoś z was próbował połączyć laptopa z głośnikami od wieży. Tak aby mp3 z
laptopa można było słuchać i radyjko z wieży, nie jednocześnie oczywiście :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Laptopowiec Re: wieża + laptop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:30
      > Czy ktoś z was próbował połączyć laptopa z głośnikami od wieży.
      No, próbowałem. Najprościej kupić przejściówkę z minijakiem na 2 cinche i
      podłączyć gniazdo słuchawkowe do wejść na wieży. A jak masz wypasionego laptopa
      z wyjsciami liniowymi audio to łączysz te wyjscia z wieżą.
      • ppaszko Re: wieża + laptop 02.12.05, 11:57
        Wypasionego aż tak laptiopa nie mam :) zostaje więc wejście słuchawkowe. Jaka
        jest jakość dzwięku przy takim połączeniu ?
        Słyszałem coś o głośnikach podłączanych do USB, może z tym coś by się dało
        zakombinować.
        • polokokt Re: wieża + laptop 02.12.05, 13:32
          moim zdaniem podlaczenie do wiezy praktycznie w 100% przypadkow (jesli jest
          zrobione poprawnie) da lepszy efekt niz na takich malych, komputerowych
          glosnikach. oczywiscie wieza tez muszi byc jakas w miare OK. Bo mozna znalezc
          takie glosniki i taka wieze, ze ta druga bedzie gorsza od glosnikow
          komputerowych.
          Ja jak podlaczylem, mimo ze tez przez wejscie sluchawkowe, to slysze i czuje
          roznice. Jak ogladam film i strzelaja z armaty to ten strzal czuc na lozku a
          nie tylko slychac :) Poprostu zupelnie inne pasmo dziewkow odtwarzane przez
          wize.
          Pozdrawiam
          • bwv1004 Re: wieża + laptop 02.12.05, 15:10
            Aczkolwiek karty dźwiękowe w laptopach bywają paskudne. Jeśli chcesz mieć dobry
            dźwięk, warto dołożyć kartę na PCMCIA (np Echo Indigo) lub USB (np M-Audio
            Transit, Edirol UA-1EX)
            • kell99 Re: wieża + laptop 02.12.05, 17:12
              mysle, ze cokolwiek co bedzie mialo cyfrowe wyjscie (o ile wieza ma wejscie)
              bedzie super. laptopy maja taka mila ceche, ze jak wlaczy sie cd, czy
              intensywnie uzywane jest hdd, to slychac to w glosnikach;)
              • bwv1004 Re: wieża + laptop 02.12.05, 20:13
                Może być z wyjściem analogowym, ale coś porządnego. Np przykłady z listy
                powyżej.
              • Gość: Bart Re: wieża + laptop IP: *.mnc.pl 04.12.05, 01:10
                Nie tylko one;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka