kwiatek-822 02.12.05, 14:35 Witam , chcialam sie dowiedziec jak sprawdzic jakie programy mam ładowane przy starcie kompa i dlaczego czasem to tak dlugo trwa. wiem ze robi sie URUCHOM ale nie wiem co wpisac, jaka komende. z gory bardzo dziekuje. AGA Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Autostart-jak sprawdzic? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.12.05, 14:43 msconfig Link Zgłoś
arius5 hi hi hi 02.12.05, 21:31 Gość portalu: T-800 napisał(a): > msconfig widzisz pan, ale ludzie wola komplikowac sobie zycie, bo po co zrobic cos prosto w 2 minuty, skoro mozna na to stracic 2 dni :o)) Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: hi hi hi 02.12.05, 21:36 Ej no spoko, najpierw skorzystalam z propozycji podanej przez pana T-800 :) nie bój żaby, porobilam i tu i tam i mysle ze jest git :) Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Autostart-jak sprawdzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:44 Najpierw napisz jaki masz zainstalowany system? Jakie masz zabezpieczenia? Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: Autostart-jak sprawdzic? 02.12.05, 14:50 Mam org. MS XP Home Edition firewale systemowe, Avast antywir Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Autostart-jak sprawdzic? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.12.05, 20:12 www.sysinternals.com/Utilities/Autoruns.html Polecam: szybko, dokładnie i bez tabletek (tuczą:) Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: Autostart-jak sprawdzic? 02.12.05, 20:36 zainstalowalam uruchomilam i co teraz :) mozesz mi pomoc i kliknac na gg 5843778 AGA Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Autostart-jak sprawdzic? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.12.05, 20:50 Oj, nie mam komunikatora :(. Pozatym wbrew pozorom nie ja na tym sprzęcie rządzę (pociechy). Ja tutaj jestem tylko od płacenia, w tym za internet. Postanowiłem i ja coś wreszcie w wolne godziny coś z tego mieć. Spójrz na tytuły zakładek, to naprawdę bardzo łatwe. Popatrz, część to "Everything" (zawsze), część "services" ("usługi"), część "Logon" ("przy starcie") itd. Przyjrzyj się, są ikonki. Powinnaś skojarzyć programy z nimi. Zaznacz "hide signed Microsoft entries" i "verify code signatures" To co znajdziesz w zakładce "Image hijacks" jest i zbędne i niebezpieczne dla Twojego komputera. Dla pewności sprawdź przez Google "który program-proces jest do czego". Daruj mi brak komunikatora. Program nie wymaga instalacji. Po użyciu (wyłączyć dowolny start możesz "odptaszkowując" go (czyn odwracalny) i testując "czy coś zginęło") możesz go spokojnie skasować. Jest tam także help po angielsku. Pozdrawiam Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: Autostart-jak sprawdzic? 02.12.05, 21:03 Dziekuje :) postaram dac sobie jakos rade z tym :) Pozdrawiam AGA Link Zgłoś