Dodaj do ulubionych

Service Pack 2

11.12.05, 12:17
Ludzie,Pomóżcie.!!!
Mam windows XP, chce zainstalować sp2, gdy instaluje wyskakuje błąd że jest
problem z kodem>>@@ CO ROBIĆ??
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Service Pack 2 11.12.05, 12:24
      mietek91 napisał:

> Ludzie,Pomóżcie.!!!
      > Mam windows XP, chce zainstalować sp2, gdy instaluje wyskakuje błąd że jest
      > problem z kodem>>@@ CO ROBIĆ??

Kupic windowsa ?
      • nie_mam_czasu Re: Service Pack 2 11.12.05, 13:06
        oby znowu nie na stadionie :))))
        • Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 13:13
          Czyzby klucz FCKGW-...??:) Windowsa kupisz juz od 200zl.
          • nie_mam_czasu Re: Service Pack 2 11.12.05, 13:48
            irkm

powiedz gdzie mozna kupic tak tanio windowsa???

wezme kilka na wszelki wypadek :))

rozdam po znajomych, beda szczesliwi a i Microsoft tez urosnie w sile ;))))

a nie masz moze jakiegos pakietu Adoba Premiere za 400????
            • Gość: marcin_ktos Re: Service Pack 2 IP: *.pronet.lublin.pl 11.12.05, 13:55
              new.tovarkasoft.com/ na przykład ;)
              Spamu nie dostajesz? Tam takich ofert pełno ;)
              • Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 14:08
                A myslisz ze po ile OEMy w Microsofcie kupuja do preinstalacji takie firmy jak Optimus czy NTT? Po 400 zl? Raczej nie. Powtarzam wiec ze legalnego Windowsa (pelen komplet OEM) mozna zdobyc tanio. Na pewno taniej niz w sklepie.
                Nawer w ofercie niektorych firm OEM jest dostepny z nowym komputerem za 199 zl. To co, doplacają?
                A inna metoda to Allegro. Tez w granicach 250zl z faktura?
                • Gość: Uczciwy z ALLEGRO Re: Service Pack 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 14:39
                  Gość portalu: irkm napisał(a):

> > Nawer w ofercie niektorych firm OEM jest dostepny z nowym komputerem za 199
                  zl.
                  > To co, doplacają?

Sprzedają PIRACKIE wersje Windows !

> A inna metoda to Allegro. Tez w granicach 250zl z faktura?

Z fakturą firmy "KRZAK ZA ŁĄKĄ", której nie ma w żadnym Rejestrze
                  Gospodarczym :)

NIE BĄDŹ NAIWNY dziecinko !!!
                  Nie sikasz już w pieluszki i to już jest odpowiedni wiek żeby w takie BZDURY
                  nie wierzyć :)

ALLEGRO to kupa oszustów żerujących na takich jak ty właśnie NAIWNIACZKACH :)

• nie_mam_czasu Re: Service Pack 2 11.12.05, 14:10
                usmialem sie do lez :)))))

a jak bede chcial miec plytke to co????

zaniose dysk do Microsoftu i powiem zeby mi wypalili bo sobie sciagnalem za 49 $
                WinXp prof.. SP2 i moze mi go jeszcze przetlumacza bo my english isn`t fluently??

wybaczcie ale poturlam sie po podlodze :)))))))
                zaraz wracam./......
                • Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 17:28
                  Czy twoim zdaniem MaxData montowala pirackie Windowsy?
                  A czy faktura firmy krzak ma jakies znaczenie skoro Windows jest legalny, daje sie aktywowac, i zostal nabyty legalnie pzrez firme ktora montuje komputery, a potem odsprzedany?
                  To ja sie tez turlam ze smiechu kiedy niektorzy twierdza by kupowac Windowsa w sklepie za 400zl.
                  To jest jakas histeria.
                  Po jednej stronie wszyscy co twierdza, że na Windowsa ich nie stac i zebrza na forum o Cracki, klucze itp. A z drugiej "Maniacy legalnoci", ktorzy kupuja wszystko u partnerow Microsoftu (a moze nawet od samego Billa?) za kosmiczne pieniadze.
                  I tych ostatnich sie pytam czy lepiej naklonic kogos by kupil obojetnei skad Windowsa za 200 zl i mial go legalnego czy lepiej brnac w to dalej i kazac kupowac Windowsy po zawyzonych cenach tylko u partnerow MS? Strasznie dobra strategia by zwalczac piractwo, nie ma co:)
                  • Gość: serwisant Re: Service Pack 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 19:07

> Czy twoim zdaniem MaxData montowala pirackie Windowsy?

W sieci warszawskiej hipermarketów CAREFOUR sprzedawano komputery z pirackimi
                    wersjami Windows XP.
                    Sprawa trafiła do sądu i sieć CAREFOUR zapłaciła ładny grosz polskiemu
                    oddziałowi Microsoft.

Takich spraw w Polsce jest setki - nie jesteś widocznie na bieżąco w temacie :(

> A czy faktura firmy krzak ma jakies znaczenie skoro Windows jest legalny,daje
                    > sie aktywowac

Oto chodzi, że nie da się aktywować - nie ma takiej potrzeby.
                    Tak samo jak wszystkie pirackie Windows XP te wersje są przerobione i nie
                    potrzebują aktywacji.
                    Klient nie wie o tym, że ma piracką wersję :)
                    Do chwili jak chce coś uaktualnić ze strony Windowsupdate i wtedy następuje
                    sprawdzenie autentyczności systemu z wynikiem negatywnym.
                    Wtedy dopiero okazuje się, że system jest PIRACKI.

Niektórzy nie mają dostępu do internetu w ogóle i do tej pory nie wiedzą, że
                    korzystają z pirackiego systemu - kupionego "legalnie" w sklepie wraz z
                    komputerem :)
                    I nie będą o tym wiedzieli.
                    Są tacy co nawet nie wiedzą, że system (lub nawet programy) powinno się
                    uaktualniać we wszelkie poprawki :)
                  • Gość: Grzesiek Re: Service Pack 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 19:12

> Czy twoim zdaniem MaxData montowala pirackie Windowsy?

Nie oni pierwsi i nie ostatni !

• Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 19:26
                      Ja mowie o swiadomych uzytkownikach, ktorzy raczej wiedza co to aktywacja Windows. A ze ktos sprzedawal w Carrefourze piraty to nie znaczy ze wszedzie tak jest.
                    • m.gregor Re: Service Pack 2 11.12.05, 20:13
                      A MaxData sprzedawala? Hmmm...sadze raczej ze to sprzedawcy kupowali od MD
                      komputery bez systemu i wgrywali lewy...
                  • m.gregor Re: Service Pack 2 11.12.05, 20:09
                    1 - Zaraz, zaraz. Wersji OEM nie mozna odsprzedawac...
                    2 - nie wiem gdzie mozna kupic Windowsy XP HE OEM za 199 PLN. Pokaz taki sklep.
                    Nie mowie o badziewnych spamerskich sklepach internetowych.
                    • Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 20:43
                      Jakes pol roku temu w oficjalnym cenniku MaxData do zaupinego laptopa lub komputera mozna bylo dokupic Home za 229 zl. Nie posadzalbym dystrybutora tych komputerow o to ze sprzedawali piraty. Ludzi przestancie weszyc wszedzie spisek.

Co do odsprzedawania... To o czym wczesniej pisalem. Co jest lepsze nabycie OEMa za 199 zl od firmy ktora ma ich "za duzo" w porownaniu do skaldanych komputerow czy to ze instaluje sie pirata? Powtarzam Windowsa z ktorym wszystko jest ok, daje sie aktywowac, zarejestrowac, ma ksiazeczke naklejke i oryginalny nosnik. Zatem prosze ni piszczie juz o jakis przekretach, spiskach itp.

Ja dalem rade zakupu za 200 zl oryginalnego (i powtarzam dzialajacego = pelnowartosciowego) OEM Home, czlowiekowy ktory meczy sie z kluczem FCKGW...
                      Byloby o jednego pirata mniej. Ale oczywiscie znalezli sie na tym forum tacy, ktorym to nie pasuje i każa mu kupowac Windowsa za 400 zl. Smiechu warte...
                      • m.gregor Re: Service Pack 2 11.12.05, 20:48
                        Ale Ty nadal nie rozumiesz. Jesli kupi sie takiego Windowsa to owszem. On da sie
                        zainstalowac, zaktywowac, zaktualizowac ale legalny to on nie jest ani troche! A
                        my tu mowimy o legalnej wersji produktu.

Co do MaxDaty: moze miala umowe z MS ze jak biora od nich milion sztuk to
                        dostaja super cene? Nie zastanowiles sie nad tym? Jak moja firma kupuje 100
                        sztuk Windowsow u dystrybutora MS to tez jest taniej...
                      • m.gregor Re: Service Pack 2 11.12.05, 20:49
                        Aha. I nie wesze wszedzie spisku tylko czesto zdarza sie tak ze jakis
                        badziewiarski sklepik kupuje notki bez systemu za 400 PLN mniej, wgrywa lewy
                        soft i potem sprzedaje je w promocji.
                        • Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 21:06
                          Oczywiscie ze sie zdarza ze kantuja ludzi sprzedajac im lewego Windowsa jako oryginalnego.
                          No i widzisz skoro ktos kupuje duzo Windowsow to ma je taniej.
                          Nie wiem czy neiaktywowanych OEMow nie mozna odsprzedac, ale to jego problem.
                          I nie uwazam ze tak nabyty produkt jest nielegalny. Microsoft go sprzedal, ktos go kupil i tyle. I uwazam ze jest to dobra alternatywa dla piracenia.
                          Nie bronie tutaj handlujacych OEMami, ale uwazam za znacznie mniejsze zlo kupienie OEMa skadkolwiek, niz nie kupienie go wcale tylko sciagniecie Cracka.
                          • arius5 Re: Service Pack 2 11.12.05, 21:24
                            Dlaczego uwazacie, ze odsprzedanie OEM jest nielegalne ?
                            Czy polskie prawo mowi cos na ten temat ?
                            • m.gregor Re: Service Pack 2 11.12.05, 21:52
                              Prawo nie ale licencja OEM Microsoftu ktora kupujacy akceptuje rozpieczetowujac
                              pudelko z OEM'em mowi ze tego produktu nie mozna odsprzedac.
                              • krzysztofsf Re: Service Pack 2 11.12.05, 23:08
                                m.gregor napisał:

> Prawo nie ale licencja OEM Microsoftu ktora kupujacy akceptuje rozpieczetowujac
                                > pudelko z OEM'em mowi ze tego produktu nie mozna odsprzedac.

Zaraz, zaraz.. Ale chyba mozna sprzedac komputer lacznie z zainstalowanym na nim legalnym OEM?

Przy okazji ciekawostka z jednej z grup linuksowych. W jednej firmie gosciowi wlamali sie i pokradli komputery. Policja, protokoly, te sprawy...i gdy zwrocil sie do Mikrosoftu o duplikaty licencji do naklejenia na zakupione w miejsce skradzionych komputery (faktury i nosniki posiadal), okazalo sie, ze nie ma takiej mozliwosci - jedynie ponowny zakup, a jesli wgra z posiadanych nosnikow beda to kopie nielegalne. Wkurzyl sie i przeszedl na Linuksa.
                              • arius5 Re: Service Pack 2 12.12.05, 00:07
                                m.gregor napisał:

> Prawo nie ale licencja OEM Microsoftu ktora kupujacy akceptuje rozpieczetowujac
                                > pudelko z OEM'em mowi ze tego produktu nie mozna odsprzedac.

Nieprawda, licencja Microsoftu nie ma zadnej mocy prawnej.
                                Jezeli nie ma na ten temat przepisu w polskim prawie, to nie jest to zabronione.
                                A tym bardziej owo "akceptowanie przez rozpieczetowanie pudelka" - takze nie ma
                                czegos takiego w prawie.
                                W wiekszosci krajow EU ta tzw. "licencja" nie jest w ogole legalna, nie rozumiem
                                wiec, czemu sie na nia powoluja.
                                • m.gregor Re: Service Pack 2 12.12.05, 02:39
                                  Jest to najzwyklejsza w swiecie umowa cywilnoprawna kupna-sprzedazy. Kupujac
                                  jakas rzecz akceptujesz warunki na ktorych Ci sprzedaje ja sprzedawca. Byl tu
                                  juz kiedys watek o legalnosci/nielegalnosci EULA Microsoftu. Zeby Ci nie sklamac
                                  jakies 2 lata temu (cos w styczniu czy lutym).
                                  • Gość: caroll Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 04:30
                                    m.gregor napisał:

> Jest to najzwyklejsza w swiecie umowa cywilnoprawna kupna-sprzedazy.

To nie całkiem tak. Nie kupujesz systemu operacyjnego (z wszystkimi
                                    konsekwencjami prawa własności), a jedynie płacisz za prawo do jego legalnego
                                    użytkowania na zasadach podanych w licencji. Stąd też np. nie możesz skopiować
                                    nośnika z systemem, bo Microsoft uznaje, ze ta płytka już taka kopią jest.
                                    Niezrozumienie licencji i zasad dystrybucji Windowsa jest najczęstsza przyczyna
                                    nieporozumień. Cały czas mówimy oczywiście o OEM.
                                    System ten jest przypisany do konkretnego komputera, dlatego nie jest możliwa
                                    jego odsprzedaż. Za to możesz odsprzedać cały komputer z takim Windowsem i to
                                    już jest legalne.
                                  • arius5 Re: Service Pack 2 12.12.05, 18:08
                                    Wlasnie problem w tym, ze EULA nie jest umowa kupno-sprzedaz.
                                    Kraje EU uznaly EULA za nielegalna, gdyz jest niezgodna z prawem handlowym.
          • gray Re: Service Pack 2 11.12.05, 23:14

firma to firma a użytkownik końcowy to użytkownik końcowy. ja w firmie, w której
            pracuję mogę kupić dysk 2.5" 40GB za 190pln - zrób to prywatnie.
            • krzysztofsf Re: Service Pack 2 11.12.05, 23:29
              gray napisał:

>
              > firma to firma a użytkownik końcowy to użytkownik końcowy. ja w firmie, w które
              > j
              > pracuję mogę kupić dysk 2.5" 40GB za 190pln - zrób to prywatnie.
              >
              >
              Oczywiscie, ze ceny moga dawac rozne dla roznych odbiorcow. Wystarczy nawet spojrzec na promocje dla licencji edukacyjnych.
              Nie wiem, czy jest obecnie obowiazek podawania ceny OEM jako osobnej pozycji przy sprzedazy zestawu, czy wystarczy tylko wyszczegolnic, ze komputer z licencja OEM? Jesli nie ma tego obowiazku, to firmy moga rowniez twierdzic, ze OEM jest tanszy niz w rzeczywistosci, zeby sprawic wrazenie, ze wartosc komponentow samego sprzetu jest wyzsza niz w rzeczywistosci.
    • arius5 Re: Service Pack 2 11.12.05, 21:25
      zalatwiles sobie lewy Windows XP to teraz zalatw sobie lewy Windows XP SP2.
      Proste.
      • Gość: irkm Re: Service Pack 2 IP: *.toya.net.pl 11.12.05, 22:05
        Ale pudelko z reguly nie jest rozpieczetowane.
        • Gość: UR Re: Service Pack 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:42
          Ja mam nieorginalnego sp2 ale niedam ;) instaluje się na FCKGW na innym nie.
    • Gość: Irka Re: Service Pack 2 IP: *.cust-rtr.ameritech.net 16.12.05, 21:05
      No wlasnie panie Mietku moze juz pora wyjac telesfora i kupic w sklepie
      orginalna wersje. Panie Mietku i jeszcze jedno prosze nie dawac zlego przykladu
      swoim dzieciom. Chcialam tylko powiedziec ze takich zlodziei jak pan Mietek i
      kilku innych na tym forum to tylko za jaja i obciac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka