Gość: Aga IP: *.elsat.net.pl 21.12.05, 10:57 Jakie są wady i zalety tego systemu?? Mi przychodzi na myśl że wadą jest to że zostają pliki internetowe...cokie Link Zgłoś Obserwuj wątek
neder Re: wady i zalety Windowsa 21.12.05, 11:06 > > Mi przychodzi na myśl że wadą jest to że zostają pliki internetowe...cokie znowu wyczuwam jakiś żart.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=33512216&a=33512216 pzdr Link Zgłoś
Gość: ass Re: wady i zalety Windowsa IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.05, 12:20 neder - proponuje zmienic slownictwo. Nie wiem kogo (co chcesz) pouczac ale niektorym skojarzy sie to z inna strona. "Tak to ja. Wredna pouczająca suka. Nie podoba Ci się to nie czytaj." Link Zgłoś
neder Re: wady i zalety Windowsa 21.12.05, 12:48 a to niby z jaką inną stroną? jeśli ktoś odczytuje to inaczej to chyba nie moja wina? pzdr Link Zgłoś
Gość: suchyxxx Re: wady i zalety Windowsa IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 12:57 Lool cookie zostają przez internet explorera.W linuxie też jak nie czyścisz bufora i cache to zostają.Windows-łatwy,szybki ale nie do końca stabilny,niebezpieczny trochę-jak ktos nie ma antywirusa i firewalla to tragedia,brak wielu zaawansowanych ustawień,brak programów open source-kadu the best!!! Linux-bezpieczny bardzo,stabilny bardzo,średnio szybki-zalecane przy mandrivie 512 ram żeby system chodził bardzo szybko bo na 256 to chodzi tak sobie,super programy open source,wszystko można zainstalować z czego korzystamy,multimedia,komunikatory,przeglądarki oraz inne narzędzia,jedyny minus to gry-linux ma opengl a nie ma directx'a,trochę trudny czasami no ale zaawansowany-konsola rulez,reiser4 rulez Link Zgłoś
Gość: ass Re: wady i zalety Windowsa IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.05, 13:23 Moze "ktos" chcialby zobaczyc strone <suka>????-polecam Google. Post nie sponsorowany........... Link Zgłoś
neder Re: wady i zalety Windowsa 21.12.05, 13:29 a dlaczego nie 'wredna' czy 'pouczająca'? ;) mi w google jako pierwsza wyskoczyła całkiem ciekawa tematycznie strona. -- pzdr Link Zgłoś
arius5 Re: wady i zalety Windowsa 21.12.05, 21:49 A ja dostalem takie strony: Welcome to Singapore United Kingdom Association (SUKA) Online Langen Suka - Sydney Gamelan Association Suka: The Art of Power Meditation SUKA program, Specialundervisning for voksne Cos nie tak ? Link Zgłoś
krzysztofsf Re: wady i zalety Windowsa 21.12.05, 13:28 Gość portalu: Aga napisał(a): > Jakie są wady i zalety tego systemu?? > Mi przychodzi na myśl że wadą jest to że zostają pliki internetowe...cokie Windows jak Windows, ale np. IE sluzy do przegladania internetu z komputera i vice versa. Link Zgłoś
user0001 Re: wady i zalety Windowsa 21.12.05, 15:10 Zalety: Popularność, a co za tym idzie dostępność aplikacji. (błedne koło) Wady: Popularność, większość zautomatyzowanych form ataku (wirusy, robaki) jest tworzona z myślą o Windows, gdyż tam najłatwiej o niezaktualizowany system i nieświadomego użytkownika. Kolejna wada to programy które wymagają aby użytkownik należał do grupy administartorów. Ten problem dotyczy zwłaszcza gier. W rezultacie nieświadomy użytkownik siedzi na bombie zegarowej :-) Gdyby udało się doprowadzić do sytuacji w której podniesione uprawnienia są konieczne jedynie do instalacji programów i konfiguracji sprzętu/sieci, a bez nich można by normalnie pracować lub grać, to system miałby wiele zalet w domu i biurze (dziecko nie zainstaluje gry bez pozwolenia rodziców, pracownik nie wrzuci kazaa czy innego programu do ściągania bez wiedzy administratora). Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: wady i zalety Windowsa polemika IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.12.05, 01:06 user0001 napisał: Gdyby udało się doprowadzić do sytuacji w której podniesione uprawnienia są > konieczne jedynie do instalacji programów i konfiguracji sprzętu/sieci, a bez > nich można by normalnie pracować lub grać, to system miałby wiele zalet Moim zdaniem (ciekawy temat) masz sporo racji ale nie do końca. W przypadku NT (ntfs) jest także, bardzo rzadko wykorzystywana, możliwość zabezpieczenia najsłabszych punktów konta admina, np. cmd, wszystkie polecenia wsadowe itp. poprzez ustawienie dla systemu zakazu dostępu do nich, co automatycznie odcina i śmieci z sieci ale nie ogranicza uprawnień trybu chronionego. W przypadku Linuksa praca na wielu kontach w jednoosobowej (np. domowej) maszynie bywa potwornie uciążliwa. Wiem o czym piszę bo to już standard i nawyk: kompiluję i robię pakiet "na userze" i "z rozpędu" zwykle po "make" na moment głupieję, potem przelogowuję się co pochłania czas. Windows NT5 startuje w 15-30 sekund a Linuksom wciąż do takich czasów daleko :-( Nie uważam aby Linuks miał jakiekolwiek problemy z obsługą sprzętu. Kłopoty to natura owego sprzętu producentów którzy jak mogą "utajniają" swoje "arcydzieła" (przykład: NVidia, Creative) co stoi w sprzeczności z ideą O.S. Moim zdaniem to idiotyzm, bo producenci sprzętu nic nie straciliby na jawnej i szczegółowej jego specyfikacji. Ich interesy chronią skutecznie patenty przecież. Niestety już Einstein określił co jest absolutnie niezmierzone :-(... Wesołych Świąt Link Zgłoś
Gość: CRUX Re: wady i zalety Windowsa polemika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.05, 01:14 >Windows NT5 startuje w 15-30 sekund a Linuksom wciąż do takich >czasów daleko :-( Mój Linuks startuje w 15 sekund. >którzy jak mogą "utajniają" swoje "arcydzieła" (przykład: NVidia, Creative To prawda i dlatego często dostajemy sterowniki (np. stery nvidii), którym daleko do stabilności. Gdyby kod był otwarty, błędy dałoby się łatwo poprawić. A tak, mojemu Linuksowi zdarza się zawiesić raz na kilka tygodni. Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: wady i zalety Windowsa polemika IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.12.05, 01:43 Gość portalu: CRUX napisał(a): > Mój Linuks startuje w 15 sekund. Zazdroszczę Ci szczerze. Wprawdzie oskubałem kernel do minimum już dawno "z palca" ale skryptów nie mam wciąż czasu poprzerabiać, a to one "mielą" najdłużej. Zabiorę się chyba do tego w Święta wreszcie i spakuję je na trwałe przyporządkowując do sprzętu. Mi moja "home made" (jedna trzecia "Arch" kolejne tyle samo "Yoper" oraz reszta "Mandrake" muli szczególnie przy podmontowywaniu bardzo długo, około półtorej minuty - dokładnie nie mierzyłem - wyraźnie dłużej niż XP. Przyznaję jednak że także z mojej winy. > do stabilności. Gdyby kod był otwarty, błędy dałoby się łatwo poprawić. A tak, > mojemu Linuksowi zdarza się zawiesić raz na kilka tygodni. W przypadku "starszych" NVidii (używam 5600) jest już moim zdaniem OK. Ale te "pakiety prekompilowane" zamiast źródeł mnie irytują nadal. Przywykłem że w Windows płacę za to że ktoś myśli za mnie, w Linuksie nie płacę i chcę sam pomyśleć, przelistować, zmienić, wykreślić, dopisać. Niestety. O wiele gorzej mają nadal userzy kart ATI. Szkoda bo użytkowników Linuksa mniej dzięki takim zagraniom :(. Odezwałem się zgadzając się w zasadzie w stu procentach z tym co napisał tu Kolega, jedynie chcąc to uzupełnić o permissions które w NT ustawiam zawsze "po swojemu" (wywalenie "konta anonymous", "everyone" itd. Pozatym nic co w podsystemie wow (16 bit) pracuje nie może być dostępne systemowi (po co? przecież NT nawet w awaryjnym pracują w 32-bitach) - moim zdaniem. Nie spotkałem jeszcze w serwisie komputera którego użytkownik zadałby sobie trud zoptymalizowania jego bezpieczeństwa. Piszę w nadziei że może kiedyś... Pozdrawiam linuksową brać :) Wesołych Świąt Link Zgłoś
Gość: sekundnik Re: wady i zalety Windowsa polemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 07:38 Gość portalu: CRUX napisał(a): > Mój Linuks startuje w 15 sekund. To DŁUUUGO !!! Za długo jak na komputer :) Link Zgłoś
kell99 Re: wady i zalety Windowsa polemika 22.12.05, 01:56 > Moim zdaniem (ciekawy temat) masz sporo racji ale nie do końca. W przypadku NT > (ntfs) jest także, bardzo rzadko wykorzystywana, możliwość zabezpieczenia > najsłabszych punktów konta admina, np. cmd, wszystkie polecenia wsadowe itp. > poprzez ustawienie dla systemu zakazu dostępu do nich, co automatycznie > odcina i śmieci z sieci ale nie ogranicza uprawnień trybu chronionego. Serio? Jezeli smieci instaluja sie przez przegladarke, to zablokowanie cmd.exe cokolwiek pomoze? Twoje porady chronia uzytkownika przed samym soba, a nie przed czymkolwiek z zewnatrz. > W przypadku Linuksa praca na wielu kontach w jednoosobowej (np. domowej) > maszynie bywa potwornie uciążliwa. Wiele bzdur czytalem, ale to co napisales zakrawa na bzdure miesiaca! Tzn wpisanie sudo <program> czy program wyswietlajacy okienko z pytaniem o haslo to taka potworna uciazliwosc;) > Wiem o czym piszę bo to już standard i Nie wiesz o czym piszesz, w tym cala heca. > nawyk: kompiluję i robię pakiet "na userze" i "z rozpędu" zwykle po "make" > na moment głupieję, potem przelogowuję się co pochłania czas. Windows NT5 > startuje w 15-30 sekund a Linuksom wciąż do takich czasów daleko :-( bzdura nr2. jezeli sadzisz, ze glupieje to przy make to sie mylisz. masz na mysli o make install, ale tobie wybacze, bo widze, ze nie masz za duzo doczynienia z uniksami. Co do startu, to co z tego, ze system do ekranu logowania startuje 15 sekund, skoro potem mieli dyskiem przez prawie 2 minuty cos tam doczytujac. I te 2 minuty to czas zmarnowany, bo np klikajac na menu startowe bedzie sie zamykala bo jakis program sie wczytuje. 2.6.x + gnome 2.13 na dysku sata startuje troche ponad 30 sekund. I to startuje zawsze 30 sekund, no gora 31 gdy musi dyski sprawdzic;) > Nie uważam aby Linuks miał jakiekolwiek problemy z obsługą sprzętu. Kłopoty > to natura owego sprzętu producentów którzy jak mogą "utajniają" swoje > "arcydzieła" (przykład: NVidia, Creative) co stoi w sprzeczności z ideą O.S. Kolejna bzdura. System operacyjny jest OS, nie sterowniki. Jezeli komus przeszkadza binarny sterownik nvidii, to instaluje ten z x.org, bedzie miec wszystko procz 3d. Sterowniki creativa do sb sa w pakiecie alsa i gwarantuje ci, ze nie sa binarne. > Moim zdaniem to idiotyzm, bo producenci sprzętu nic nie straciliby na > jawnej i szczegółowej jego specyfikacji. Ich interesy chronią skutecznie > patenty przecież. Idiotyzm to to co wypisujesz, zakladajac, ze linuks nie ma prawa miec komercyjnego oprogramowania. Powiedz to firmom, ktore instaluja na linuksie bazy danych (oracle) czy pomniejsze serwery (np zamkniete SAP). Jak oni smia instalowac komerche. Podobnie jak granie w quake4 to przeklenstwo, bo to zamkniety, komercyjny produkt. Twoj argument jest zupelnie niezrozumialy. > Niestety już Einstein określił co jest absolutnie niezmierzone :-(... Nie trzaskaj drzwiami, bo kot sasiadki sie obudzi;) Podobny sens > Wesołych Świąt Daruj sobie na swieta trollowanie na forum, szczegolnie pisanie o rzeczach, o ktorych masz mierne pojecie. Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: wady i zalety Windowsa polemika IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.12.05, 02:38 Ależ poteżna dawka lamerskiego podszytego "wiedzą" jadu kolejnego "niedostrady" ;))) Przykłady: > Serio? Jezeli smieci instaluja sie przez przegladarke, to zablokowanie > cmd.exe cokolwiek pomoze? Twoje porady chronia uzytkownika przed samym > soba, a nie przed czymkolwiek z zewnatrz. O dziwo, od wielu lat nie spotkałem 32-bitowego "trolla" (informatycznego). 99% to zwykłe prymitywne skrypty, lub 16-bitowe hookery, które atakują właśnie tylko poprzez system 16-bitowy ("WOW", jeśli pojmiesz kiedykolwiek). Jeden procent to robale "przygotowujące" pliki 32-bit winsock32 do użycia ich znowu.. z 16-bitowego podsystemu. Łatwe do zablokowania zawsze. Tylko ilu użytkowników Windows to czyni? Windows NT nie jest taki niebezpieczny, ani Linuks taki "zawiły" jakby tego chcieli niektórzy przymuły Twojego, kolego pokroju, co jest przykre :-((( > bzdura nr2. jezeli sadzisz, ze glupieje to przy make to sie mylisz. > masz na mysli o make install, ale tobie wybacze, bo widze, ze nie masz > za duzo doczynienia z uniksami Dowartościowałeś się już wieczorowy studencie pol-japu (wstydziłbym się do takiej zawodówki chodzić) tymi "uniksami"? Jeśli tak to zauważ że myślisz dobrze ale wolno. Pisząc "make" pod Windows nie popełniam błędu większego niż pisząc "hdd1\etc\bla bla bla" (spójrz tylko na "/"<->"\") pod Linuksem. Po prostu mając do czynienia z dwoma systemami nie sposób "nie myśleć nimi". Chociaż jak widać, gdyby nie zaślepiła Cię chęć dokopania mi (jakiś śmieci dystrybutor?) za wszelką cenę to nawet widziałeś rozwiążzanie poprawne. ale kopać to przecież obowiązek (niektórych). > Idiotyzm to to co wypisujesz, zakladajac, ze linuks nie ma prawa miec > komercyjnego oprogramowania. Powiedz to firmom, ktore instaluja na > linuksie bazy Czyżby np. w PolJapie? ;-). Zauważ że w zapale nienawiści nawet logikę swą mizerną całkiem zgubiłeś. Bo gdzież JA piszę tu o oprogramowaniu? Sterowniki, czy jak kto woli warstwa kernela oprogramowaniem bowiem nijak nie są ani NIGDY nie były. Są zachętą producenta do kupienia jego sprzętu. Ile jest warta najlepsza karta bez sterowników? Przykład: chłamowate Audigy na świetnym procesorze skopanym prcedurami sterującymi napisanymi przez rehabilitantów klinik psychiatrycznych, jeśli mierzyć ich zerową funkcjonalnością, ogromną objętością, ilością "tapetek" oraz tragiczną wręcz niestabilnością. Powtarzam: złap czysty opis rozkazów, jawne deklaracje funkcji danej kości, nawet mikrodefinicje - napiszesz wspaniałe sterowniki w domu: krótkie, bezbłędne i ściśle dopasowane do Twoich potrzeb nawet gdy tylko zawodówkę ukończyć zdołałeś. Co zatem utajniają producenci? Oprogramowanie?.... > Nie trzaskaj drzwiami, bo kot sasiadki sie obudzi;) Podobny sens > Daruj sobie na swieta trollowanie na forum, szczegolnie pisanie o > rzeczach, o ktorych masz mierne pojecie. Przykro mi, lecz wyczerpujesz WSZYSTKIE kryteria bycia trollem. Nie masz pojęcia o tym o czym piszesz, swe lamerstwo kryjąc pod cienką butą. Innym pozostawiam zresztą ocenę. Moją już masz. "kell99"=Lama do n-tej potęgi+n Link Zgłoś
kell99 Re: wady i zalety Windowsa polemika 22.12.05, 03:14 > O dziwo, od wielu lat nie spotkałem 32-bitowego "trolla" (informatycznego). O tak, bo cmd.exe to odpala 16bitowe programy. O czym my piszemy w tym miejscu! > Windows NT nie jest taki niebezpieczny, ani Linuks taki "zawiły" jakby tego > chcieli niektórzy przymuły Twojego, kolego pokroju, co jest przykre :-((( Tia, na pewno. Sciagnij sobie analizator bezpieczenstwa malomiekkiego. Standardowa instalacja winxp sp2, ktory jest jedynym systemem biurkowym wspieranym przez ms potrzebuje min 1h pracy by przeszlo test bez wyrzucania krytycznych bledow. Tez mi "bezpieczenstwo"! > Jeśli tak to zauważ że myślisz dobrze ale wolno. Pisząc "make" pod Windows > nie popełniam błędu większego niż pisząc "hdd1\etc\bla bla bla" (spójrz > tylko na "/"<->"\") pod Linuksem. Po prostu mając do czynienia z dwoma > systemami nie sposób "nie myśleć nimi". Nie masz pojecia o czym piszesz. make install wywala bledy dostepu tylko gdy instalujesz program w katalogu w ktorym nie masz dostepu, ustaw sobie --prefix na katalog do ktorego user ma dostep i nie bedzie bledu. dalej nie wiem o czym piszesz, sam pewnie nie wiesz. oczywiscie cygwin, czy inne srodowisku gnu jest standardowo dostepne na tym twoim 'nt5' (wstyd nazywac rzeczy po imieniu?) > Dowartościowałeś się już wieczorowy studencie pol-japu (wstydziłbym się > do takiej zawodówki chodzić) tymi "uniksami"? burak jestes i tyle. nie warto z toba rozmawiac. o linuksie masz marne pojecie i wypisujesz na okraglo te same rzeczy. wystarczy poszukac w archiwum forum twoje wypowiedzi by sie przekonac czym sie dyskusja z toba konczy gdy (bardzo szybko) brakuje tobie argumentow. nie pozdrawiam i spadaj na drzewo;) Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: wady i zalety "Kelly99" truizm IP: HTTP1.* / *.tpnet.pl 23.12.05, 10:54 kell99 napisał: > burak jestes i tyle. Może zdecyduj się koleżko (celowe): "troll" czy "burak"? ;-) Brednie które wysmażyłeś wyzej komentują się zaś. Mogę prosić o więcej Twoich bezcennych (nie wątpię) idiotyzmów?..... Za leniwy jestem na ich szukanie. Przeczytaj sam co piszesz po kolku minutach od napisania. Zbaraniejesz, zapewniam. Aha, poza "nt5" oraz (kernel+wlasna dystrybucja) Linuksem używam jeszcze kilku systemów operacyjnych o których Ty nawet nie masz zapewne pojęcia. Poszukaj zatem swych własnych bredni wyszukiwarką GW - "Kelly99" > nie warto z toba rozmawiac. o linuksie masz marne pojecie i wypisujesz na > okraglo te same rzeczy. wystarczy poszukac w archiwum forum twoje wypowiedzi > by sie przekonac czym sie dyskusja z toba konczy gdy (bardzo szybko) brakuje > tobie argumentow. Oho, to chyba jednak nie PolJap! Muszę pomyśleć, która to będzie "uczelnia" dla "kellych" ciężko myślących. Dyskusja ZE MMĄ wymaga inteligencji argumentów i wiedzy (kulturę w internecie traktuję w obie strony po macoszemu). Tobie zaś ich, nie z mojej winy, brak :-( Czy warto z Tobą "rozmawiać"? > nie pozdrawiam i spadaj na drzewo;) Cóż, oto kulturka...... Wesołych Świąt, miły trollu ;-) [nie męcz swej półgłowki, nie odpisuj, na nartach w Austrii nie przeczytam] Link Zgłoś
b00g13 Re: wady i zalety "Kelly99" truizm 23.12.05, 11:21 > [nie męcz swej półgłowki, nie odpisuj, na nartach w Austrii nie przeczytam] to i lepiej, lżej będzie tu oddychać. Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: wady i zalety oddychania :) IP: HTTP1.* / *.tpnet.pl 23.12.05, 11:51 b00g13 napisał: > to i lepiej, lżej będzie tu oddychać Cyżbym komuś wadził? Czy to alter ego owego "kelly" nieszczęscia się ozwał? Nie wiedziałem tak pozatym, że paraliżuję czyjś układ oddechowy :)..... Dziekuję za gościnność - nie zapomnę na pewno. Wesołych Świąt! Link Zgłoś
Gość: b00g13 Re: wady i zalety oddychania :) IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.12.05, 12:32 wesołych i gorących :) Tak, bardzo często pojawiają się osoby którym jawimy się jako ktoś inny. Gray, kell, neder, czasem user, t-800, ja... wszystkim nam się czasem zdarza, że nagle zupełnie z nikąd wyskakuje ktoś kto stwierdzi, że jesteśmy tak na prawdę jedna osobą. Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: wady i zalety Windowsa IP: 83.238.210.* 21.12.05, 20:27 Wady np: - cena - zaduża automatyzacja sprawiająca że nigdy niewiadomo co sie ma w komputerze Zalety np: - duża ilość sterowników i mało problemów z tym związanych Link Zgłoś
arius5 Re: wady i zalety Windowsa 22.12.05, 03:12 no coz, to sprawa wzgledna moj Windows jest darmowy, a co do komputera, to zawsze wiem, co mam na dysku wystarczy zaopatrzyc sie w jakis program typu File Manager i wiedziec, co sie robi Link Zgłoś
Gość: robert Re: wady i zalety Windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:11 wady: - cena - kiepskie "wbudowane" bezpieczeństwo zalety: - prawie wszystkie programy są tworzone z myślą o Windowsie, urządzenia (starowniki) też jeśli chodzi o linuxa jest dokładnie odwrotnie :) Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wady i zalety Windowsa IP: *.elsat.net.pl 22.12.05, 01:19 Tak to zazwyczaj jest,instalujesz coś bo ktoś inny to ma...nie zastanawiasz sie co Ty wolisz...tak właśnie z Windowsem...większość ma Winde bo inni mają :) A tak to jeszcze jakie są wady i zalet ??? Pozdro Link Zgłoś
Gość: Grzmidupomir Re: wady i zalety Windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 07:33 Gość portalu: Aga napisał(a): > Jakie są wady Podstawową WADĄ jest to, że WSZYSCY go używają ! :( Dlatego jest aż tyle wirusów w sieci. > i zalety tego systemu?? Podstawową ZALETĄ jest to, że WSZYSCY go używają ! :) Dlatego wsparcie techniczne jest ZAJEB*STE - najwięcej stron w internecie jest o systemie Windows. Link Zgłoś
b00g13 Re: wady i zalety Windowsa 23.12.05, 11:22 > Dlatego wsparcie techniczne jest ZAJEB*STE - najwięcej stron w internecie jest > o systemie Windows. rotfl, ale wesoły poranek. Link Zgłoś
gobi03 Re: wady i zalety Windowsa 23.12.05, 21:30 Łatwo nauczyć się podstaw obsługi Windows. Jest duży wybór programów dla Windows. Najczęściej nie ma problemów ze sterownikami dla kupowanych nowych urządzeń. Administracja Windowsem na poziomie zaawansowanym to ciężki kawałek chleba. Skuteczne zabezpieczenie Windows przed zniszczeniem danych a nawet ich kradzieżą jest praktycznie niemożliwe, czego dowodzą wpadki wielkich firm amerykańskich. Ostatnie - Windows jest drogi, bo co kilka lat zmusza użytkownika do kupna aktualnej (nowej) wersji i wymiany sprzętu. Link Zgłoś
tymon99 Re: wady i zalety Windowsa 23.12.05, 22:55 Gość portalu: Aga napisał(a): > Jakie są wady i zalety tego systemu?? > Mi przychodzi na myśl że wadą jest to że zostają pliki internetowe...cokie cookies zostają też i u mnie na macintoshu ale z zalet: gry są głównie na windows wady: nie jest tak ładny jak MacOS nie jest tak tani jak linux nie jest tak bezpeczny jak FreeBSD nie jest tak łatwy do obsłużenia jak MacOS nie jest tak bogaty w oprogramowanie różne jak linux nie jest tak trendy jak FreeBSD Link Zgłoś
Gość: star_destroyer Re: wady i zalety Windowsa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.05, 15:02 >nie jest tak trendy jak FreeBSD Kpisz sobie? Jaki jest odsetek użytkowników korzystających z *BSD, skoro Windows ma 95% a reszta przypada na Linuksy ? Link Zgłoś
Gość: manhu Re: wady i zalety Windowsa IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.12.05, 15:33 > Kpisz sobie? Jaki jest odsetek użytkowników korzystających z *BSD, skoro Window > s ma 95% a reszta przypada na Linuksy ? No chyba przesadzasz z tą popularnością, bo z ankiet, które widziałem windę ma 98% osób. ZALETY Windowsa: jest kompatybilny z Windows WADY Linuxa: jest niekompatybilny z Windows I to wystarczy, by Windows rządził, jest standardem, jak powietrze:) i dlatego Microsoft będzie nas doił i doił setki lat:) dopóki ktoś nie wpdanie na to że podobnie jak nie można opatentować litery "a" tak prawa autorskie MS powinny być ograniczone, żeby już teraz konkurencja mogła tworzyć przeciwnika dla Viśta kompatybilnego z XP. Link Zgłoś
tymon99 Re: wady i zalety Windowsa 25.12.05, 21:05 Gość portalu: manhu napisał(a): > Microsoft będzie nas doił i doił setki lat:) nas? mów za siebie.. mnie już od dawna nie doi! i takich jak ja będzie coraz więcej. Link Zgłoś