swawolny.diabel 01.01.06, 23:16 szukam progrmu za pomoca którego będzie mozliwe ściagnięcie plików z witryny i stworzenie jej lustra na dysku. porgram MUSI: obsługiwać filtry nazw plików. Link Zgłoś Obserwuj wątek
swawolny.diabel Re: program , robot do pobierania plikow z siec 01.01.06, 23:20 za szybko poszło na razie próbuje winHTTrack i niestey nie obsługuje filtrów nazw plików. Moze ktoś jednak wie jak zmusic ten program do używania filtru nazwy *.pl.html testuje to na stronie www.debian.org/doc/manuals/reference/ ale ten zawzięty program ciagnie wszystko jak leci. Link Zgłoś
darekkr1 Re: program , robot do pobierania plikow z siec 02.01.06, 17:49 zobacz sobie wget users.ugent.be/~bpuype/wget/ Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: program , robot do pobierania plikow z siec 17.01.06, 15:07 No zostałem zmuszony so użycia tego narzedzia alernatywa było kliknięcie kilkanaście tysiecy razy w rozszerzeniu firefoxa . rzeczywiście potężne narzedzie i w dodatku niewielkie rozmiarem. kiedys używałem jigdo i on używał wgeta ale nie wiedziałem że sam wget jest tak funkcjonalny. wreszczie filtry działaja tak jak możne tego oczekiwać przecietny użytkownik. szkoda tylko wget nienajlepiej obsługuje połączenia http i przy małych plikach tranmsfer raczej umiarkowany. przydała by sie tez możliwość wiekszej kontroli nad tym jakie pliki mją byc parsowane podczas poszukiwania liniów. teraz sciaga i parsuje wsystkie *.html. Link Zgłoś