kurdelebele 02.01.06, 20:50 Ja z takim prostym pytaniem: ściągnąłem to i owo, bo chcę np. posłuchać radia przez sieć, więc ściągnąłem instalkę, co się zowie RealPlayer10GOLD.bin czym ją otworzyć?? Z góry dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
test281 Re: rozpakowywanie instalek 02.01.06, 21:08 będąc pod X'ami w konsoli wejdz do katalogu w ktorym jest ten pliki wpisz ./RealPlayer10GOLD.bin i się program uruchomi Link Zgłoś
kurdelebele Re: rozpakowywanie instalek 02.01.06, 22:50 [root@localhost Desktop]# ./RealPlayer10GOLD.bin bash: ./RealPlayer10GOLD.bin: Brak dostępu :( Link Zgłoś
kurdelebele Re: rozpakowywanie instalek 03.01.06, 00:00 [root@localhost Desktop]# chmod 744 RealPlayer10GOLD.bin :) [root@localhost Desktop]# ./RealPlayer10GOLD.bin ./RealPlayer10GOLD.bin: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: ca nnot open shared object file: No such file or directory [root@localhost Desktop]# :( Link Zgłoś
test281 Re: rozpakowywanie instalek 03.01.06, 14:42 napisz jaki wynik da powyższy komenda u ciebie na kompie whereis libstdc++.so.5 Link Zgłoś
hanatol Re: rozpakowywanie instalek 03.01.06, 18:25 Pewnie masz nowszą wersję biblioteki. A realplayer skompilowano starszym g++. Na pewno masz w swojej dystrybucji też starszą wersję. Nazywa się stdc++ z jakimś numerkiem albo ze słowkiem compat albo coś. Zainstaluj i wiosna. Link Zgłoś
kurdelebele Re: rozpakowywanie instalek 04.01.06, 04:17 Dzięki za odp., RealPlayer już zainstalowany i powinien śmigać jak ta lala. A jednak! Kiedy próbuję odpalić stronę www.bbc.co.uk/radio/aod/mainframe.shtml?http://www.bbc.co.uk/radio/aod/radio4.shtml?fm pojawia się komunikat, że nic z tego, bo jakieś problemy z pluginami :( Link Zgłoś
test281 Re: rozpakowywanie instalek 04.01.06, 09:07 kliknij tutaj www.bbc.co.uk/radio4/realplayer/media/fmg2.ram to tenlink po lewej stronie "Listen using stand-alone Real Player" Link Zgłoś
hanatol Re: rozpakowywanie instalek 04.01.06, 18:25 Ja instalowałem z paczki. Ale mam tak: realplayer w /usr/lib/realplayer-wersja w /usr/bin jest dowiązanie (symbolic link) o nazwie realplay do /usr/lib/realplayer-wersja/realplay w /usr/lib/firefox/plugins są pliki: nphelix.so nphelix.xpt i działa. Zarówno w przeglądarce jak i samodzielnie. Link Zgłoś
owca_czarna Re: rozpakowywanie instalek 04.01.06, 11:59 kurdelebele napisał: > Ja z takim prostym pytaniem: > > ściągnąłem to i owo, bo chcę np. posłuchać radia przez sieć, więc ściągnąłem > instalkę, co się zowie > > RealPlayer10GOLD.bin > > czym ją otworzyć?? > > Z góry dzięki. Kurdelebele zerknij tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15430&w=32410137&a=33256073 w tym wątku jest wytłumaczone jak instalować RealPlayer. Niestety u mnie, po licznych próbach nic nie wyszło, ale na pewno nnie poddam się, gdy znajdę odrobina czasu, spróbuję raz jeszcze. Mam Mandrivę 2005 LE, na której non stop wystepują problemy instalacyjne. W poprzedniej wersji bez niczego zainstalowałam RealPlayera, a teraz niestety, coś się chrzani. Podobnie miałam za Skype. W Mandarynce 9.1 mogłam sobie gadać przez niego do woli, a teraz mikrofon milczy. Chyba zmienię Mandrivę na 2006, a Ty jakią masz dystrybucję? owca_czarna Link Zgłoś