Dodaj do ulubionych

formatowanie laptopa????

15.01.06, 11:51
kupiłem używanego laptopa, chciałbym go wyczyścić i wgrać swojego win xp, niestety komputer nie chce uruchomić się z płyty, nie mogę też wejść do BIOSa, co mam zrobić? może ktoś poradzi???
Obserwuj wątek
    • mbucz Re: formatowanie laptopa???? 15.01.06, 12:00
      Bez wejścia do BIOSA się chyba nie obejdzie, bo pewnie masz xle ustawina
      kolejnosc bootowania. Powiec dlaczego nie możesz wejść do BIOSA? Może złego
      klawisza uzywasz? W laptopach oprócz Del bywa F1, F2, F10, Esc, Ins.
      • tomekedyta Re: formatowanie laptopa???? 15.01.06, 14:53
        dzięki!!! pomogło, poprostu nie wiedziałem że do BIOSu można wejść innym przyciskiem a Del nie zadziałał, no i na szczęście nie ma hasła! dzięki za pomoc!!! :))
    • Gość: Laki_luke Re: formatowanie laptopa???? IP: 80.51.247.* 15.01.06, 12:04
      ze sie nie chce uruchomic z plyty to raczej normalka. Zapewne ma ustawione
      najpierw bootowanie z dysku z pozniej dopiero CD. Musisz to zmienic w BIOS w
      boot seqency. Tylko niby dlaczego nie mozesz wejsc do biosu? W roznych kompach
      jest roznie musisz sie patrzec tylko jak startuje komp i co pisze po Press (no
      wlasnie co?) to enter setup. Naciskasz to co tam jest napisane (przewaznie del)
      i juz jestes w biosie. No chyba ze na bios jest nalozone haslo to wtedy masz
      wiekszy problem. Najlepiej wowczas skontaktowac sie z poprzednim wlascicielem
      zeby to haslo podal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka