Dodaj do ulubionych

LUDZISKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

23.01.06, 18:39
Kupiłem odtwarzacz dvd w USA. Wtyczka prądu jest zakończona dwoma płaskimi
bolcami jak to w usa..no i tam jest napiecie 115V czy jakos tak. Co zrobic
zeby ta wtyczka pasowala do naszych gniazdek. Z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: 195.116.211.* 23.01.06, 18:44
      Sprawdz w papierach czy mozna zasilic z 230V
    • Gość: werty Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.31.radom.pilicka.pl 23.01.06, 18:49
      1. Sprawdź na odtwarzaczu w jakim zakresie napięć może pracować, coraz częściej spotyka się zasilanie uniwersalne 110 - 240 V; wtedy ciach nożyczkami kabel i montujesz europejską wtyczkę - po problemie;
      2. Jeśli nie, to czeka Cię zakup przetwornicy 230/110 V.
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 23.01.06, 18:55
        Gość portalu: werty napisał(a):

> 1. Sprawdź na odtwarzaczu w jakim zakresie napięć może pracować, coraz
        częściej
        > spotyka się zasilanie uniwersalne 110 - 240 V; wtedy ciach nożyczkami kabel
        i
        > montujesz europejską wtyczkę - po problemie;

Ewentualnie mozna kupic europejska wtyczke, do ktorej wchodzi amerykanska i
        obejsc sie bez obcinania.

> 2. Jeśli nie, to czeka Cię zakup przetwornicy 230/110 V.
    • Gość: az Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.petrus.com.pl 23.01.06, 20:20
      Zasilanie to mały problem. Większym może być region czyli problemy z
      odtwarzaniem płyt europejskich!
      • arius5 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 24.01.06, 00:03
        wlasnie, region, dobrze zauwazyles

sprawdz na internecie, czy i jak ten odtwarzacz mozna zrobic "code free" albo
        "multi region"
        jak sie nie da, to go od razu wyslij do USA bo szkoda zachodu.
        • Gość: caroll Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 24.01.06, 01:04
          Też mam odtwarzacz dvd zakupiony w USA(sony). Z regionem też można sobie
          poradzić - mam instrukcje jak to zrobić. Nie używałem jeszcze tego sprzętu i
          pewnie jeszcze trochę postoi, ale jak nie rozwiążecie problemu, to jutro
          poszukam instrukcji (teraz za późno na to) i prześlę na adres gazetowy.
          • balak1_1990 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 11:55
            Caroll jakbys mógł to napisz mi jak obejść te regiony...tak dokładnie...z góry
            dzięki
            • mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 11:58
              Choćby programem AnyDVD
              • mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 12:00
                A poza tym:
                "W tytule postu podaj o co pytasz!"

I po co te wykrzykniki? Co Ci to pomoże?
              • balak1_1990 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 12:01
                Do mbucz: a moglbys mi wytlumaczyc jak ten programik sie obsluguje...z gory
                dzieki
                • mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 12:08
                  Krótki opis:
                  www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=3327141013

Program (sterownik), który pracując w tle, odszyfrowuje płyty DVD-Video
                  zabezpieczone przy pomocy CSS. Dzięki temu system Windows jak i zainstalowane
                  aplikacje rozpoznają tego typu płyty jako niezabezpieczone (również
                  zabezpieczenia regionalne)
                  Funkcje:
                  -Usuwa utajnianie (CSS) i kod programu regionu (RPC) od DVD
                  -Usuwa ochronę przed kopiowaniem analogu (Macrovision)
                  -Usuwa zakazane rozkazy użytkownika i inne ograniczenia
                  -Pracuje jako sterownik w tle
                  -Deszyfruje bez posiadania danych na dysku
                  -Deszyfruje (w locie)
                  -Pracuje z wszystkimi napędami DVD obojętnie, jaki jest kod regionu
                  -Pracuje z każdym oprogramowaniem do odtwarzania i nagrywania DVD (e.g. CloneDVD).

Niestety jest to wersja 21 dniowa.
                  • arius5 Przeciez to jest stacjonarny DVD 25.01.06, 23:06
                    A Ty tlumaczysz, jak to zrobic na kompie
          • arius5 I co z tego, ze jest kupiony w USA ? 25.01.06, 23:08
            Kazdy model odtwarzacza hakuje sie w inny sposob, co z tego, ze wyslesz
            instrukcje od swojego odtwarzacza, skoro u niego to nie bedzie dzialac.
    • balak1_1990 Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 24.01.06, 12:00
      Mam jeszcze jedno pytanie które dotyczy tego dvd...czy przez te regiony nie
      bede mógł nawet ogladac filmow ktore sam nagralem np. w formacie avi czy divx??
      prosze o szybkie odp poniewaz nie wiem czy oplaca mi sie kupowac te urzadzenie
      do redukowania napiecie??pozdro
      • mbucz Re: LUDZISKA POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 24.01.06, 12:10
        Dla Divx, Xvid ani avi kod regionalny nie ma żadnego znaczenia.
        • balak1_1990 widze ze zansz sie na rzeczy 24.01.06, 12:11
          moze popmozesz mi jeszcze??
          • mbucz Re: widze ze zansz sie na rzeczy 24.01.06, 12:13
            No dawaj...
            • balak1_1990 Re: widze ze zansz sie na rzeczy 24.01.06, 12:14
              w telewizorze mam tylko eurozłącze...moze wiesz czy mozna kupic jakis kabelek
              zeby mozna bylo podłaczyc moje dvd to tego telewizora
              • mbucz Re: widze ze zansz sie na rzeczy 24.01.06, 12:22
                Można przez kartę graficzną:
                www.allegro.pl/show_item.php?item=81293453
                • balak1_1990 A mozna tak... 24.01.06, 12:28
                  Bo kiedys kupilem kabel zeby podlaczyc tv z kompem, ale wrescie tego nie
                  zrobilem. Kabel ten wyglada nastepujaco: z jednej strony jest zakonczony scart
                  (euro) a z drugiej wtyczkami s-video...mini jack i cos tam jescze. Czy moglbym
                  nim podlaczyc dvd do tv????????
                  • mbucz Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:36
                    Jesli w laptopie masz wyjście s-video to oczywiście tak.
                    • balak1_1990 Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:39
                      Tylko mi chodzi zeby podlaczyc stacjonarne dvd do telewizora a nie kompa do
                      telewizora
                      • mbucz Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:41
                        Ech...
                        • balak1_1990 Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:42
                          heheh...poradzisz cos
                          • mbucz Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:49
                            Nie wiem, jakie masz złącza w stacjonarnym DVD. Najłatwiej po prostu spojrzeć na
                            jego tylną ściankę i sprawdzić. Na pewno masz euro, więc możesz podłączyć
                            euro-euro i to bym doradzał (na pewno dostałeś w komplecie odpowiedni kabel). Z
                            tego co wiem stacjonarne DVD mają też s-video, więc kabel o którym mówisz
                            powinien działać.
                            • balak1_1990 Re: A mozna tak... 24.01.06, 12:51
                              na moim dvd sa takie zlacza: Audio out, S-video, Video out, optical, Coaxial
                              • mbucz Re: A mozna tak... 24.01.06, 13:03
                                Powinno działać.
                                • balak1_1990 Dziex mbucz 24.01.06, 13:04
                                  sprobuje cos zdzialac...najwyzej jeszcze sie odezwe...pozdro
                                  • hrabia.mileyski Instrukcja 24.01.06, 15:32
                                    To ja, caroll, tyle że zalogowany. Podam Ci link do imageshack, bo przez tę
                                    pieprzoną pocztę nie mogę wysłać załącznika. Zmniejszyłem obrazek (bo to jest w
                                    takiej formie - napredce skanowałem), ale wszystko da się odczytać.
                                    Pamietaj, że nasz region ma nr2.
                                    Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia.
                                    img17.imageshack.us/my.php?image=crop0003600x4414ju.jpg
                                    • arius5 Madrzy jestescie ? 25.01.06, 23:13
                                      Przeciez nie podal, jaki ma model, a Twoja instrukcja jest od Sony.
                                      Kazdy model odblokowuje sie przeciez w inny sposob.
                                      Niech to poszuka na necie, moze znajdzie.
                                      A przez wpisywanie do odtwarzacza glupot w ten sposob mozna sobie zrobic kuku.
    • Gość: Tomi Re: LUDZISKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.ntvk.com.pl 25.01.06, 22:54
      Idż do elektryka on bedzie wiedział co zrobić :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka