Dodaj do ulubionych

Fujitsu Amilo PRO V2060

IP: *.is.net.pl 08.02.06, 23:50
witam serdecznie,

wlasnie staram sie wybrac jakis notebook i tak jakos wpadl mi w oko ten
brzydal Fujitsu Amilo PRO V2060
w2.sirius.pl/towar_karta.php?MainPubKategorieId=6&PubKategorieId=178&PageId=0&TowarId=22833,
czy ktos z Was moglby mi go doradzic / odradzic?
Generalnie nie musi byc piekny ale funkcjonalny: jest / nie jest?

z gory dziekuje za pomocne uwagi :)
Obserwuj wątek
    • hanatol Re: Fujitsu Amilo PRO V2060 08.02.06, 23:52
      Kiepska klawiatura - nie ma klawiszy Home/End.
      • Gość: ewa Re: Fujitsu Amilo PRO V2060 IP: *.is.net.pl 08.02.06, 23:54
        dzieki, czy to jedyne wady jakie rzucily ci sie na mysl?

• hanatol Re: Fujitsu Amilo PRO V2060 08.02.06, 23:59
          Pentium M 735 - Fujitsu opróznia magazyny ze staroci ?
          • Gość: ewa Re: Fujitsu Amilo PRO V2060 IP: *.is.net.pl 09.02.06, 00:03
            no dobra :)

mam 4k na notbooka, wszystko czego szukam do notbook ze slotem na PC Bus II, no
            i jeszcze zebym mogla na nim np. morrowinda odpalic

jakies sugestie?
            • hanatol Re: Fujitsu Amilo PRO V2060 09.02.06, 00:13
              Gość portalu: ewa napisał(a):

PC Card Type II - to chyba mają prawie wszystkie - z wyjatkiem niektórych
              Fujitsu-Siemens z serii Amilo NiePro (które maja tylko nowsze Express Card).
              Ale te serie i tak nie są oficjalnie sprzedawane w Polsce - są tylko w Vobisie,
              Karen i hipermarketach.

Ja bym na Twoim miejscu rozważył jeszcze Toshibę np. m70-129 z ekranem 15.4
              Widziałem za 4070zł brutto.
              • Gość: ewa Re: Fujitsu Amilo PRO V2060 IP: *.is.net.pl 09.02.06, 00:17
                dobra, zaraz "obadam" te toshibe

mysle ze te 70 zeta nie nadwyrezy mojego budzetu,

dzieki za pomoc

ewa
                • Gość: ewa toshiba hmmmmm IP: *.is.net.pl 09.02.06, 00:32
                  to znowu ja :(, wiem, wiem ze zawracam dusze ale potrzebuje pomocy :)

oki, mam wybrana np. TOSHIBA Satellite M70-190 z prockiem Intel Pentium 4 M-750,
                  tylko dlaczego odradzales notbooka z Intel Pentium 4 M-735? az tak duza roznica???
                  • hanatol Re: toshiba hmmmmm 09.02.06, 01:08
                    Nie ma dużej róznicy - ale jak chcesz minusy to się czepiam.

Róznica jest w FSB 400MHz kontra 533MHz
                    i NX-bit (bit Non Execute) - czyli wsparcie antywirusowe.

Sam sie zastanawiam nad moim notkiem i m70 rozwazam jako jedna z opcji.

Fujitsu tez rozwazalem (ale v2045) ale odpadl ze wzgledu na klawiature.
                    I nie chodzi tylko o Home/End. Macalem go troche w sklepie i zauwazylem, ze
                    klawiatura dosc wyraznie sie uginala.

Proponuje wybrac sie do jakiegos sklepu i sprawdzic organoleptycznie jak rozne
                    notki sie prezentuja.
                    • Gość: ewa Re: toshiba hmmmmm IP: *.is.net.pl 09.02.06, 09:16
                      dziekuje za cene info,

zycze udanych zakupow :)
                      • m.gregor Re: toshiba hmmmmm 09.02.06, 09:30
                        Wlasnie wypakowalem go z pudelka. Popatrzylem na niego i faktycznie nie ma
                        oddzielnych klaiwszy home/end. Ale po kombinacji Fn+strzałka uzyskujemy to
                        home/end. Wiec nie wiem czy to duzy problem.
                      • m.gregor Re: toshiba hmmmmm 09.02.06, 09:47
                        Trzeba pamietac ze ta Toshiba ma roczna gwarancje i beznadziejny wyswietlacz
                        TruBrite w ktorym widac wszystko poza tym co jest na ekranie. Czy widzialas
                        kiedys taki wyswietlacz w akcji? Jak nie to idz do jakiegos salonu i popros o
                        wystartowanie takiego notebooka. Zobaczysz jaka tragedia. Tu na forum bylo juz
                        pare watkow o TruBrite i innych blyszczacych matrycach (uzyj wyszukiwarki).

Ja na Twoim miejscu wybralbym tego F-S.

Ta Toshiba M70-190 ma roczna gwarancje, naped Combo i dysk 40 GB. A w Karenie
                        kosztuje prawie 4400. Wg. mnie nie warto.
                        www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=undefined&KatItemCId=3232
                        • Gość: ewa Re: toshiba hmmmmm IP: *.is.net.pl 09.02.06, 13:06
                          >Ja na Twoim miejscu wybralbym tego F-S.

a ktory to byl, bo nie kumam tego skrotu?
                          • Gość: ewa Re: toshiba hmmmmm IP: *.is.net.pl 09.02.06, 13:08
                            khm, czy chodzi o fujitsu siemens? :)
                            • Gość: ewa moze ten? IP: *.is.net.pl 09.02.06, 13:34
                              jeszcze jeden notebook: HEWLETT PACKARD Compaq nx6110, opis tu:
                              www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=22&KatItemCId=2726

co myslicie?
                              • m.gregor Re: moze ten? 09.02.06, 15:33
                                Tak. Chodzi o Fujitsu-Siemens. A co do tego HP: po pierwsze to po polaczeniu z
                                Compaq obie firmy stracily wiele na jakosci. Po drugie w porownaniu do tego F-S:
                                rok gwarancji, dysk 40 GB ATA (60 GB SATA - szybszy w F-S), 256 MB RAM DDR333
                                (512 MB DDR2533 w F-S), FreeDOS (w F-S Windows XP HE). Ja bym go nie bral (tego
                                HP). No i ta cena...Jak dla mnie to tragedia. Co z tego ze ma P4 1.73/533 MHz
                                jak reszta to przestarzale badziewie? Pamieci i dysk to sprzed roku albo 1,5 sa.
                                Ci to dopiero wsadzaja do notkow co im zostalo w magazynach. Pamietaj ze juz
                                dzisiaj pamieci DDR333 odchodza do lamusa. A co bedzie za rok albo 1,5? Tego F-S
                                bedziesz mogla jakos jeszcze rozszerzyc (wymienic dysk na wiekszy, dolozyc
                                pamieci) za rozsadne pieniadze a w HP to beda tragiczne koszty.
                                • Gość: ewa Re: moze ten? / eot IP: *.is.net.pl 09.02.06, 16:10
                                  wielkie dzieki,

pozdrawiam

ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka