Gość: Kris IP: mieszko.pl.u* 19.11.02, 13:04 Witam! Mam Athlona 1800+ i chcialbym zalozyc do niego jakis bardzo cichy wentylator. Czy ktos moze cos polecic? Zastanawiam sie nad CoolerMaster CP5-6J31C. Czy jest godny polecenia? Pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Re: Najcichszy wentylator do procesora IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 19.11.02, 13:16 Zalman Twoim przyjacielem. Sprawdz ich stronke internetowa. Sam mam, i innym polecam. Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Najcichszy wentylator do procesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 14:03 Ja przesiadlem sie z Cooler Mastera na Zalamana i jest spora roznica. Bardzo cichy. Jak polaczysz to jeszcze z cichym wiatrakiem w zasilaczu to bedzie cool :) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kris Jak przelacza sie tryby pracy Zalmana? IP: mieszko.pl.u* 19.11.02, 14:18 Ok, kupie Zalmana. Wiem, ze ma 2 tryby pracy - 5V oraz 12V. Jak sie przelacza miedzy nimi. Czy trzeba podlaczyc inaczej kable? Czy roznica miedzy CoolerMasterem jest w Zalmanie przy pracy na 12V czy na 5V? Link Zgłoś
Gość: Doki Nic nie wiem o trybach pracy IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 19.11.02, 15:54 Do mojego bylo dolaczone pudeleczko z ppokrecadlem o nazwie "Fan Mate", ktore pozwala na plynna regulacje obrotow. Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Nic nie wiem o trybach pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 17:14 na poczatku powiem jeszcze ze Zalman do twojego procka to wydatek okolo 150 - 160 zl. Wiec na to musisz byc przygotowany. Za ta cene dostajesz wiatraczek, ramiaczko do mocowania do obudowy, radiator, uchwyt mocujacy, paste do lepszego przewodzenia ciepla, i to "pudeleczko do regulacji obrotow". Ja tam nic o roznych napieciach nie wiedzialem. Poprostu wpialem sie z kabelkiem z pudelka pod plyte, a kabelek od wiatraczka do "pudelka". A potem metoda prob i bledow ustawilem temp. procka na okolo 47 C przy max obciazeniu. Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Nic nie wiem o trybach pracy IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 19.11.02, 18:08 U mnie podobnie. To pudeleczko podlaczylem, temp procka (zawsze jest w 100% obciazony) 43 stopnie, wiec nie chce mi sie wyciagac pudla i otwierac obudowy, zeby przy nim majstrowac. Link Zgłoś
Gość: Kris Ok IP: mieszko.pl.u* 20.11.02, 12:16 Znalazlem w sklepie Komputronik (www.komputronik.pl) Zalmana CNPS 6000AlCu w wersji OEM za 78zl. :) Starsze wersje zalmanow mialy kabelki z rezystorem (bez plynnej regulacji): www.zalman.co.kr/english/product/cnps3000P.htm A w 6000AlCu jest wlasnie pudeleczko z pokretlem do regulacji :) Jakiego masz proca? Jest moze podkrecony? Bo temperatura jest naprawde niska :) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Ok IP: 195.13.26.* 20.11.02, 13:03 U mnie Thunderbird 1.4 GHz. Wg programiku Fanspeed (dostepny via Tucows) najgoretszym teraz elementem jest Northbridge (53 stopnie). Link Zgłoś