Dodaj do ulubionych

Najcichszy wentylator do procesora

IP: mieszko.pl.u* 19.11.02, 13:04
Witam!
Mam Athlona 1800+ i chcialbym zalozyc do niego jakis bardzo cichy wentylator.
Czy ktos moze cos polecic?
Zastanawiam sie nad CoolerMaster CP5-6J31C.
Czy jest godny polecenia?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Najcichszy wentylator do procesora IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 19.11.02, 13:16
      Zalman Twoim przyjacielem. Sprawdz ich stronke internetowa. Sam mam, i innym polecam.
      • Gość: polokokt Re: Najcichszy wentylator do procesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 14:03
        Ja przesiadlem sie z Cooler Mastera na Zalamana i jest spora roznica. Bardzo
        cichy. Jak polaczysz to jeszcze z cichym wiatrakiem w zasilaczu to bedzie
        cool :)
        Pozdrawiam
        • Gość: Kris Jak przelacza sie tryby pracy Zalmana? IP: mieszko.pl.u* 19.11.02, 14:18
          Ok, kupie Zalmana.
          Wiem, ze ma 2 tryby pracy - 5V oraz 12V.
          Jak sie przelacza miedzy nimi. Czy trzeba podlaczyc inaczej kable?
          Czy roznica miedzy CoolerMasterem jest w Zalmanie przy pracy na 12V czy na 5V?
          • Gość: Doki Nic nie wiem o trybach pracy IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 19.11.02, 15:54
            Do mojego bylo dolaczone pudeleczko z ppokrecadlem o nazwie "Fan Mate", ktore pozwala na plynna regulacje obrotow.
            • Gość: polokokt Re: Nic nie wiem o trybach pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 17:14
              na poczatku powiem jeszcze ze Zalman do twojego procka to wydatek okolo 150 -
              160 zl. Wiec na to musisz byc przygotowany. Za ta cene dostajesz wiatraczek,
              ramiaczko do mocowania do obudowy, radiator, uchwyt mocujacy, paste do lepszego
              przewodzenia ciepla, i to "pudeleczko do regulacji obrotow". Ja tam nic o
              roznych napieciach nie wiedzialem. Poprostu wpialem sie z kabelkiem z pudelka
              pod plyte, a kabelek od wiatraczka do "pudelka". A potem metoda prob i bledow
              ustawilem temp. procka na okolo 47 C przy max obciazeniu.
              • Gość: Doki Re: Nic nie wiem o trybach pracy IP: *.51-136-217.adsl.skynet.be 19.11.02, 18:08
                U mnie podobnie. To pudeleczko podlaczylem, temp procka
                (zawsze jest w 100% obciazony) 43 stopnie, wiec nie chce
                mi sie wyciagac pudla i otwierac obudowy, zeby przy nim
                majstrowac.
              • Gość: Kris Ok IP: mieszko.pl.u* 20.11.02, 12:16
                Znalazlem w sklepie Komputronik (www.komputronik.pl) Zalmana CNPS 6000AlCu w
                wersji OEM za 78zl. :)
                Starsze wersje zalmanow mialy kabelki z rezystorem (bez plynnej regulacji):
                www.zalman.co.kr/english/product/cnps3000P.htm
                A w 6000AlCu jest wlasnie pudeleczko z pokretlem do regulacji :)
                Jakiego masz proca? Jest moze podkrecony? Bo temperatura jest naprawde niska :)
                Pozdrawiam
                • Gość: Doki Re: Ok IP: 195.13.26.* 20.11.02, 13:03
                  U mnie Thunderbird 1.4 GHz. Wg programiku Fanspeed (dostepny via Tucows) najgoretszym teraz elementem jest Northbridge (53 stopnie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka