Dodaj do ulubionych

Kompresja (?)

15.02.06, 19:20
Czy jest jakis program do kompresji takich plikow jak prezentacje power point
i pliki typu wave?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Kompresja (?) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:30
      Win RAR ?
      • frappe Re: Kompresja (?) 15.02.06, 19:43
        Hmm...Próbowałem,ale czy jest taka możliwość,żeby zrobić kompresję np z 25mb do
        jakis 5-10mb?
        • avekamil1 Re: Kompresja (?) 15.02.06, 19:57
          spróbuj komprezje WINACE .. jest troszkę wydajniejszy od win rara lecz wątpie zebyś zszedł poniżej tych 25MB jeżeli win rar nie dawał sobie z tym rady
          • bwv1004 Re: Kompresja (?) 15.02.06, 20:15
            wave raczej nie daje się spakować bezstratnie więcej niż do ok 50%, a i to przy
            użyciu odpowiednich algorytmów (RAR, FLAC, ape).
          • frappe Re: Kompresja (?) 15.02.06, 22:03
            Czyli jeżeli spakowałem prezentację power point w WINRARze i z 25mb zrobiło mi
            się 19mb, to to jest max możliwości?
            • avekamil1 Re: Kompresja (?) 15.02.06, 22:53
              teoretycznie tak ...

Jeżeli masz w tej prezentacji dzwiek w formie np: wav to mozesz go skonwertować np do mp3 i dopiero spakować ... może to coś da ..

ale na chwilę obecną jeżeli rar zmniejszył ci do 19MB to sądze że dużo więcej nie wuciągniejsz .. a już na pewno nie zejdziesz do upragnionych kilku MB. Jeżelichcesz to przesłać mailem .. ( bo chyba o to Ci chodzi ) to podziel plik na kilka czesci po 4mb i tak bez problemu wyslesz ... zrobisz to bez problemu win rarem

Pozdraiam.
              • frappe Re: Kompresja (?) 15.02.06, 23:17
                Sęk w tym,że do prezentacji nie mogę dodać dźwięku w mp3, bo pojawia się
                komunikat,że nie mogę dodać mp3. I tu się koło zamyka, bo specjalnie
                przerabiałem muzę z mp3 na wave :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka