frappe 15.02.06, 19:20 Czy jest jakis program do kompresji takich plikow jak prezentacje power point i pliki typu wave? Link Zgłoś Obserwuj wątek
frappe Re: Kompresja (?) 15.02.06, 19:43 Hmm...Próbowałem,ale czy jest taka możliwość,żeby zrobić kompresję np z 25mb do jakis 5-10mb? Link Zgłoś
avekamil1 Re: Kompresja (?) 15.02.06, 19:57 spróbuj komprezje WINACE .. jest troszkę wydajniejszy od win rara lecz wątpie zebyś zszedł poniżej tych 25MB jeżeli win rar nie dawał sobie z tym rady Link Zgłoś
bwv1004 Re: Kompresja (?) 15.02.06, 20:15 wave raczej nie daje się spakować bezstratnie więcej niż do ok 50%, a i to przy użyciu odpowiednich algorytmów (RAR, FLAC, ape). Link Zgłoś
frappe Re: Kompresja (?) 15.02.06, 22:03 Czyli jeżeli spakowałem prezentację power point w WINRARze i z 25mb zrobiło mi się 19mb, to to jest max możliwości? Link Zgłoś
avekamil1 Re: Kompresja (?) 15.02.06, 22:53 teoretycznie tak ... Jeżeli masz w tej prezentacji dzwiek w formie np: wav to mozesz go skonwertować np do mp3 i dopiero spakować ... może to coś da .. ale na chwilę obecną jeżeli rar zmniejszył ci do 19MB to sądze że dużo więcej nie wuciągniejsz .. a już na pewno nie zejdziesz do upragnionych kilku MB. Jeżelichcesz to przesłać mailem .. ( bo chyba o to Ci chodzi ) to podziel plik na kilka czesci po 4mb i tak bez problemu wyslesz ... zrobisz to bez problemu win rarem Pozdraiam. Link Zgłoś
frappe Re: Kompresja (?) 15.02.06, 23:17 Sęk w tym,że do prezentacji nie mogę dodać dźwięku w mp3, bo pojawia się komunikat,że nie mogę dodać mp3. I tu się koło zamyka, bo specjalnie przerabiałem muzę z mp3 na wave :/ Link Zgłoś