doopa_wolowa 23.02.06, 14:08 Czy ktoś ma linki omawiające temat wdrożenia Linixa w Monachium? Interesuje mnie jak się to zakończyło i jakie są końcowe osiągnięcia. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tymon99 Re: Wdrożenie Linuxa w Monachium 25.02.06, 21:08 doopa_wolowa napisała: > Czy ktoś ma linki omawiające temat wdrożenia Linixa w Monachium? > Interesuje mnie jak się to zakończyło i jakie są końcowe osiągnięcia. Aktualny stan prac można łatwo znaleźć na stronach miasta, np. www.muenchen.de/Rathaus/referate/dir/limux/89256/ Link Zgłoś
kurtho Re: Wdrożenie Linuxa w Monachium 01.03.06, 09:58 tymon99 napisał: >Aktualny stan prac można łatwo znaleźć na stronach miasta Czy pisza tam o tym, ze projekt kosztuje znacznie (ostatnio czytalem o tym ze 3x) wiecej niz kosztowalyby wyroby MS, albo o tym, ze w ubieglym roku trzeba bylo zainstalowac komercyjne emulatory widowsa? To oczywiscie wiadomosci z czasopism komputerowych, a nie ze stron opisujacych dzialalnosc wlasna ratusza. Link Zgłoś
wojna71 Re: Wdrożenie Linuxa w Monachium 01.03.06, 13:41 I co podobno polscy informatycy są tak dobrzy więc niech zaproponuj a swoją pomoc. Tylko nie wiem kto ich zechce. Stronę ratusza można czytać po chińsku, japońsku, rosyjsku, tylko nie po polsku. To co tu dużo mówić. Wracając do linuksa może niemcy to podobno malo inteligętny naród, dlatego nie umieją poslugiwać się w/w systemem. Link Zgłoś
kell99 Re: Wdrożenie Linuxa w Monachium 01.03.06, 14:40 tam chodzi o zyski dlugofalowe, a nie tylko o kupno licencji na kolejne 3lata. jezeli bedziesz tak porownywac, to okaze sie, ze najtaniej to nic nie zmieniac;) Link Zgłoś
juhas2 Re: Wdrożenie Linuxa w Monachium 01.03.06, 15:25 Taaa...polscy informatycy. Niemcy sa malo inteligentni. Polacy przewyzszaja wszystkie narody w kazdej dziedzinie. Wystarczy popatrzec na osiagniecia w technice, sztuce, sporcie czy gospodarce. A Linuxa w Warszawie wdrozyli by w dwa dni, w czym problem? Link Zgłoś
gobi03 cała zmiana była zaplanowana 01.03.06, 17:54 Od początku było wiadaomo, że tak będzie. Gwarancję na przyszłość daje licencja GNU. Link Zgłoś