Dodaj do ulubionych

szpieg na klawiaturze

28.02.06, 09:24
jak się nazywa program, czy też cała grupa programów, co szpiegują,
podgladają loginy i hasła wklepywane klawiaturą ?
czy to są programy tylko do szpiegowania zdalnego, czy też działają bez
połaczeć netowych i gdzieś we wnetrzu kompa przechowują te "wykradzione"
dane ?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 09:48
      1 - keyloggery
      2 - przechowuja lokalnie. Moga logi wysylac zdalnie na zadany adres email.
    • Gość: Laki_luke Re: szpieg na klawiaturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:48
      keyloger, rejestruja w specjalnych, dobrze ukrytych plikach kazde nacisnienie
      klawisza na klawiaturze
      • Gość: kroolik Re: szpieg na klawiaturze IP: *.chello.pl 28.02.06, 10:00
        Jak rozumiem, używanie takich programów ma niewiele wspólnego z uczciwością !
        • jolajola1 Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 11:29
          czy istnieją jakies strony polskie, opisujace dokładnie sposób działania takich
          programów ?
          i skąd można takiego keyloggera wziąć/ściągnąć ? czy one, nie daj bosze, są
          jakoś ogólnodostępne ?
          • Gość: Reader Re: szpieg na klawiaturze IP: *.ericsson.net 28.02.06, 11:43
            > i skąd można takiego keyloggera wziąć/ściągnąć ?

www.google.pl

> czy one, nie daj bosze, są > jakoś ogólnodostępne ?

tak. jest tego mnostwo.
            • Gość: ah Re: szpieg na klawiaturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:07
              O cholera! A jak sprawdzić, czy ktoś już mi nie zainstalował tego draństwa?
              Wiem, że mój facet /stary zazdrośnik / jest bardzo ciekaw mojej korespondencji/
              mam konto w Gazecie/. Interesował się czymś do łamania haseł - Revelation 2.0
              PL, może już to mam na kompie? Jak to znależć? Póki co zmieniłam konto,a teraz
              na bieżąco czyszczę Historię, czy to coś daje?
              Mam gdzieś szpiegów globalnych, mogą czytać, jak ich intreresuje moja mailowa
              korespondencja, ale wystarczy mi "szpieg lokalny" - domowy, żeby moje życie
              legło w gruzach;)
              • Gość: Laki_luke Re: szpieg na klawiaturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:00
                programy antywirusowe z reguly wykrywaja tego typu aplikacje.
              • wulfila Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 13:11
                Gość portalu: ah napisał(a):

> Póki co zmieniłam konto,a teraz
                > na bieżąco czyszczę Historię, czy to coś daje?

To nic nie daje ;)
                Keylogger pokazuje wszsytko to co "weszło" z klawiatury
                jesli wyczyscisz historię odwiedzanych stron to w raporcie keyloggera
                i tak będzie widoczne ze wchodziłać np na www.gazeta.pl/forum ... itd
                a tekże ten tekst ktory napisalas na tym forum.
                Zmiana konta nic nie daje bo i nick i haslo znajda sie w raporcie key loggera.

Jak to znalezc ? Mysle ze malo komu chce sie inwestowac w
                platna "profesjonalna" wersje (tzn taka ktore sie uruchamia po uruchomieniu
                systemu a nie można tego zobaczyc np w menedżerze zadan itp) raczej wiekszosc
                uzywa wersji darmowej a ta jest do wykrycia
                Zainstaluj sobie Spybot albo Spysubstract moze tez Hijack a najlepiej sprobój
                na sam początek poszukac wyszukiwarką na dysku C "keylogger" (jesli
                wyszukiwarka tego nie pokaze to wcale nie znaczy ze tego tam nie ma;)

• Gość: ah Re: szpieg na klawiaturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:55
                  oooo! Wulfila jesteś suuuper! Choć nie powiem, żeby mnie to ucieszyło:(
                  Ale moja wiedza komputerowa dzięki Tobie się rozszerzyła:))) Nigdy nie wiadomo
                  co się człowiekowi w życiu przyda;) Dzięki!
                  Wracając do tematu - sprawdziłam dysk C, wrzuciłam w wyszukiwarkę /pliki i
                  foldery/ i żadnego keylogger'a nie znalazło, ale to żadne pocieszenie, prawda?
                  A tego keyloggera, to każdy może sobie ściągnąć, ot tak? I zainstalować?
                  A tak wogóle, to ja w życiu niczego nie instalowałam a gdybym chciała tego
                  Spy...coś tam, to jak to zrobić?
                  • wulfila Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 18:33
                    każdy może sciągnąć i zainstalować ;) i keyloggera i spybota i hijacka i
                    tysiące innych (warto tylko wiedziec co i jak sie z tym obchodzic bo inaczej
                    smietnik sie robi)
                    A instalacja najczęściej wygląda tak że jak już się "to coś" ściągnie to się
                    to klika i wykonuje polecenie podane przez instalatora - najczęściej wystarczy
                    "przytakiwać" klikając "yes" wzgl "tak" ;)
                    • Gość: one more q Re: szpieg na klawiaturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:55
                      ja mam jeszcze jedno pytanie: czy takiego keyloggera trzeba zainstalowac
                      bezposrednio na komputerze osoby, ktorej kroki chcemy sledzic, czy mozna to
                      zrobic "zdalnie"? np z drugiego konca swiata?

pytam, bo w domu raczej nikt mi tego nie zainstaluje...
                      • wulfila Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 19:10
                        Gość portalu: one more q napisał(a):

> ja mam jeszcze jedno pytanie: czy takiego keyloggera trzeba zainstalowac
                        > bezposrednio na komputerze osoby, ktorej kroki chcemy sledzic

najłatwiej

, czy mozna to
                        > zrobic "zdalnie"? np z drugiego konca swiata?

wszsytko można;) tyle ze ci ktorzy takie rzeczy robia "z drugiego konca swiata"
                        zainsatluja ci raczej co innego - aczkolwiek w tym samym celu ;)

• Gość: one more q Re: szpieg na klawiaturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:14
                          a co np moga zainstalowac? czy do ochrony przed tym wystarczy zwykly spybot?

wybacz, ze tyle pytan ale mam uzasadnione obawy, ze ktos "z drugiego konca
                          swiata" bedzie probowal sledzic kazdy moj krok
                          • neder Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 19:16
                            nie wystarczy zwykły spybot. Nim skanujesz co jakiś czas, a poza tym radzi sobie
                            tylko ze zwykłymi spyware. Najlepiej mieć firewalla, żeby zapobiegać a nie tylko
                            usuwać. Zajrzyj do FAQ, znajdziesz tam wiele rad jak sie zabezpieczyć.
                            pzdr
                            • jolajola1 Re: szpieg na klawiaturze 28.02.06, 22:47
                              czy jeśli zainstaluję na własnych kompie takiego keyloggera, tam sie chyba
                              hasło wprowadza, to dane zebrane w pliku wynikowym będą dostęne tylko dla
                              posiadacza tego hasła ? znaczy czy mi samodzielnie nie wysle tego w świat ?

i drugie pytanie:
                              miałam okropne kłopoty, żeby mój (oryginalny) Norton przepuścił. teraz się
                              zastanawiam, czy po zainstalowaniu jakąś opcję nortonową będę musiała wyłączyć
                              na stałe ?

i trzecie pytanie:
                              ściągnęlam advanced_keylogger oraz Keylogger_lite. który lepszy ? to znaczy
                              prostszy w obsłudze ?
                              czy te programy zapisują WSZYSTKIE klawerkowe kliknięcia, czy też mogę wybrać,
                              np, jakieś adresy internetowe, na wejście do których bedzie się taki logger
                              uruchamiał ?
                              • jolajola1 Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 09:44
                                podnoszę do góry, bo (bardzo) chciałabym uzyskać odpowiedzi na zadane powyżej
                                pytania
                              • neder Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 10:09
                                ale cwaniara jesteś. Wyglądało na to, że obawiasz się, że to ktoś tobie to
                                zainstalował, a ty chcesz sama kogoś szpiegować. nieładnie.

pzdr
                                • jolajola1 Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 10:22
                                  nigdzie nie napisałam, że się obawiam szpiegowania, więc proszę nie rzucać we
                                  mnie epitetami.
                                  Takiego keyloggera chcę na trochę zainstalować na moim osobistym kompie i mam
                                  takie nieodparte wrażenie, ze mogę w tym przypadku zrobić, co chcę.
                                  • neder Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 10:26
                                    hmmm a gdzie ja użyłam jakiegokolwiek epitetu?
                                    Pewnie, że możesz sobie robić co chcesz... oststnio jeden gościu chciał się
                                    włamać dziewczynie na skrzynkę. Dodam, że na jego komputerze... Powodzenia.

pzdr
                                    • Gość: keylogger Re: szpieg na klawiaturze IP: 213.139.45.* 01.03.06, 12:35
                                      neder napisała:

> hmmm a gdzie ja użyłam jakiegokolwiek epitetu?
                                      > Pewnie, że możesz sobie robić co chcesz... oststnio jeden gościu chciał się
                                      > włamać dziewczynie na skrzynkę. Dodam, że na jego komputerze... Powodzenia.
                                      >
                                      Jak Jola pisala na tym portalu to ty jeszcze uzywalas pampersa.
                                      Nic nie wnioslas do tego watku poza chamskimi insynuacjami.
                                      Co do historyjek to ja tez ci jedna opowiem.
                                      Znalem taka ktora ciagle klapala dziobem. Pewnego razu znajomy koles w koncu
                                      sie wkurzyl i go jej zatkal.
                                      Zgadnij czym ?
                                      • wulfila Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 13:15
                                        każdy może sobie robic ze swoim kompem co chce - ja na swoim na przyklad nie
                                        instaluję keyloggera bo po co mi to ? Przecież wiem co piszę i gdzie wchodzę ;)
                                      • neder Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 13:47
                                        Niestety muszę przyznać Wam rację. Moje prostactwo, buractwo, no i oczywiście
                                        chamstwo ogranicza mnie na tyle, że neistety nie umiem odnieść się do tego co
                                        napisałeś. Zostałam porażona Twoją Kulturą (przez duże K) i muszę jakoś z tym żyć.

pzdr
                                        • jolajola1 Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 17:19
                                          poprosze jednak o pomoc znawców keyloggerów
                                          zainstalowalam perfect keylogger
                                          i on mi tylko widzi texty pisane w wordzie, notatniku, excelu, , na forach

a nie widzi wpisywanych przecież klawerką loginów i hasel ??? czemu ?
                                          a poza tym plik z danymi otwiera mi się "dla kazdego", mimo iz przy instalacji
                                          wpisaam kod, którego powinien żądać

pomoże ktoś ?
                                          • neder Re: szpieg na klawiaturze 01.03.06, 18:08
                                            na żadnej ze stron z opisem tego programu nie jest napisane, że przechwytuje on
                                            hasła i loginy.

pzdr
                                          • beata_ Jola... proszę Cię... 01.03.06, 23:37
                                            :((

Buziaki!
                                            • jolajola1 Beatko 02.03.06, 14:32
                                              przecież wiesz, dlaczego
                                              a poza tym chcę się nauczyć o WSZYSTKIM jak najwięcej, póki jeszcze mogę
                                              keyloggery, taniec, pisanie bezwzrokowe, posanie w htmlu, rowerowy downhil..
                                              • beata_ Wiem, Jolu... i dlatego właśnie... 02.03.06, 22:58
                                                Wszystko jeszcze możesz... keyloggery Ci na plaster, wierz mi... wiem, że
                                                trudno, ale uwierz.
    • Gość: iso A może to IP: *.acn.waw.pl 02.03.06, 10:52
      Po Polsku
      www.okoszefa.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka