Dodaj do ulubionych

Nadtaktowanie FSB

28.02.06, 12:40
Witam serdecznie

Niebawem nabywam Celerona Tualatin 1300 FSB100 i mam zamiar podkręcić go na
płycie Gigabyte GA-6VX7-4X

(jeśli mieliście doświadczenie z którymś z powyższych podzespołów w zakresie
podkręcania, proszę o rady)

Szukam najlepszeych i najbezpieczych programów pozwalających na zmianę
taktowania szyny z poziomu Windowsa, gdyż mój BIOS nie pozwala mi na zbyt
wiele.

Pozdrawiam

Sławek
Obserwuj wątek
    • Gość: nie chce mi sie lo Re: Nadtaktowanie FSB IP: *.gazeta.pl / *.live-servers.net 28.02.06, 13:20
      1300 do podkręcania? Bez sensu.
      • Gość: slawwek Re: Nadtaktowanie FSB IP: 150.254.80.* 28.02.06, 14:54
        moze jakieś wytłumaczenie?
    • kosmos_b Re: Nadtaktowanie FSB 28.02.06, 20:25
      A o ile planujesz przetaktować ten procesor? Bo chyba nie sądzisz że puścisz
      celka 1,3 na FSB 133 i że to będzie działać? Co do programów to też nie wiem czy
      to w ogóle się uda skoro, jak zrozumiałem, bios nie pozwala na bezzworkowe
      ustawianie FSB. Raz tylko użyłem takiego programu na płycie MSI, w której można
      było ustawiac w setupie dowolne FSB i efekt był taki że ten program bardzo
      skutecznie wieszał kompa i w dodatku po resecie działy się przykre rzeczy.
      • Gość: slawwek Re: Nadtaktowanie FSB IP: *.am.poznan.pl 01.03.06, 09:12
        owszem, sądzę tak. sądzę że pójdzie na 133 albo więcej. to ponoć najlepsze
        procki do kręcenia!
        a wiesz to bardzo ciekawe, że komp ci sie wieszal, moze plyte miales tandetną?
        ja obecnie pracuje na podkręconym P3 z 133 do 140 wyzej sie nie da bo PCI mi
        prawdopodobnie siada.
        • kosmos_b Re: Nadtaktowanie FSB 01.03.06, 09:56
          Gość portalu: slawwek napisał(a):

> owszem, sądzę tak. sądzę że pójdzie na 133 albo więcej. to ponoć najlepsze
          > procki do kręcenia!

mnożnik 13 x 133FSB to ponad 1,7 ghz. Szanse raczej minimalne, ale życzę powodzenia.

> a wiesz to bardzo ciekawe, że komp ci sie wieszal, moze plyte miales tandetną?

Wieszał ją ten program do przestawiania FSB z poziomu Windows (dołączony do
          płyty zresztą) normalne podkręcanie z setupu działało ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka