Dodaj do ulubionych

Jakim programem skopiowac DVD double layer

09.03.06, 22:00
Mam double layer wypalarke oraz kilka czystych plyt DVD o pojemnosci 8.7 G.
Chcialbym je w koncu uzyc.

Jakim programem moge skopiowac filmowe DVD. Chodzi mi o dokladna kopie bez redukcji czy zmian - ma byc wierny klon.

Zaczalem z cloneDVD ale widze, ze tu nawet nie ma mozliwosci by kopiowac na czyms wiekszym niz 4.7 G.

Obserwuj wątek
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jakim programem skopiowac DVD double layer 09.03.06, 22:09
      artur737 napisał:

> Mam double layer wypalarke oraz kilka czystych plyt DVD o pojemnosci 8.7 G.
      > Chcialbym je w koncu uzyc.
      >
      > Jakim programem moge skopiowac filmowe DVD. Chodzi mi o dokladna kopie bez
      redu
      > kcji czy zmian - ma byc wierny klon.
      >
      > Zaczalem z cloneDVD ale widze, ze tu nawet nie ma mozliwosci by kopiowac na
      czy
      > ms wiekszym niz 4.7 G.

ww2.nero.com/enu/index.html
      • artur737 Re: Jakim programem skopiowac DVD double layer 09.03.06, 23:53
        Rzeczywiscie skopiowalem film DVD programem Nero Burning Rom 6
      • Gość: a.s.s. Re: Jakim programem skopiowac DVD double layer IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.06, 23:53
        Zeby sklonowac to uzyj CloneDVD ale tez kosztuje.
        Polecam CDBurnerXP Pro3 jest za darmo.
        Nie sklonuje ale zmiesci caly film na 4,7G bez utraty jakosci.
        • artur737 Re: Jakim programem skopiowac DVD double layer 10.03.06, 00:16
          Jak jest dobrze upchany film na DVD to bez utraty jakosci sie nie obejdzie.

A chyba tylko najnowszy CloneDVD 2 copiuje na double density. Ja mam niestesty starszego.

Na codzien uzywam Shrink DVD, ktory mi w miare dobrze sluzy jak kopiuje na 4.7 G. Tez jest za darmo. Trzeba wszakze dbac by sam film nie byl skurczony za bardzo. Jeszcze tak 74% bedzie prawie OK, ale zejdziesz do 54% i wyglada jak VHS. Troche pomaga wykasowac dodatki, podpisy, czolowke i liste plac na koncu.

I ciekawe kto wymyslil ta nazwe dla softa - Nero Burning Rom. Przeciez po polsku to znaczy "Neron- Plonacy Cygan".

• gray Re: Jakim programem skopiowac DVD double layer 10.03.06, 08:17

jest taki progzik 'decrypter', którym można zrzucić zawartość płyty DVD na dysk
            a stamtąd można to spalić za pomocą nero.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka