Gość: qwerty IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 10:18 Kupilem wlasnie w/w karte i mam zasadnicze problemy z uruchomieniem wspomnianych gier w jakiejs sensownej rozdzielczosci i grafice. Pomozcie!!!! (system Win 98) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sztur Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: 10.40.68.* 18.12.02, 15:02 Karta zabytek, jej miejsce jest w muzeum sprzętu komputerowego. Sprzedaj natychmiast jakiemuś naiwniakowi. A tak poważnie, to też mam Rive, i grałem na niej w Black and White przy 1027*768, teraz gram w Neverwinter przy 800*600. Nie jest to komfort, bo gry sa już pisane na inne układy ale zastanawiam się poważnie nad wymianą karty. Nie jestem nałogowcem i w sumie gram z ciekawości co też programiści wymyślą. Na Rivie działają wszyskie gry w znośnej rozdzielczości czyli do 1024*768. A jak chcesz wyżej, ładniej i szybciej to trzeba zainwestować. Riva tak naprawdę nadaj się do podstawowch zastosowań. Bez szaleńśtw. Link Zgłoś
Gość: merien Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 00:42 W testach voodoo3 wypada lepiej chociaz ma tylko 16mb, jesli to wersja m64 to jest najbardziej okrojona, bardzo wydajnymi katami TNT sa karty w wersji ultra Creative Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 00:52 Tak! To jest wersja M64, ale... mnie w zupelnosci wystarcza rozdzielczosc 640x480 ewentualnie 800x600 i mysle, ze do tych celow ta karta sie nadaje! Tak na marginesie to juz mi sie udalo wszystko dokonfigurowac! Poza tym na kompa mozna bez problemu wydac rownowartosc dobrego samochodu, ... a po kilkunastu miesiacach miec komp juz przestarzaly. Ja na szczescie jestem zwolennikiem komputerow starszych, ale takich, w ktorych znam osobiscie kazda jedna czesc i ktore sa stabilne i niezawodne. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: merien Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 16:31 ja tez wyznaje taka teze, uzywam voodoo3 8mb, z ktora zaplacilem 70zl, a jest ona wydajniejsza od rivy :) Link Zgłoś