Dodaj do ulubionych

Riva TNT2, a Unreal i Quake II

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 10:18
Kupilem wlasnie w/w karte
i mam zasadnicze problemy z uruchomieniem
wspomnianych gier w jakiejs sensownej rozdzielczosci
i grafice. Pomozcie!!!! (system Win 98)
Obserwuj wątek
    • Gość: sztur Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: 10.40.68.* 18.12.02, 15:02
      Karta zabytek, jej miejsce jest w muzeum sprzętu komputerowego. Sprzedaj
      natychmiast jakiemuś naiwniakowi.
      A tak poważnie, to też mam Rive, i grałem na niej w Black and White przy
      1027*768, teraz gram w Neverwinter przy 800*600. Nie jest to komfort, bo gry sa
      już pisane na inne układy ale zastanawiam się poważnie nad wymianą karty. Nie
      jestem nałogowcem i w sumie gram z ciekawości co też programiści wymyślą.
      Na Rivie działają wszyskie gry w znośnej rozdzielczości czyli do 1024*768.
      A jak chcesz wyżej, ładniej i szybciej to trzeba zainwestować.
      Riva tak naprawdę nadaj się do podstawowch zastosowań. Bez szaleńśtw.
    • Gość: merien Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 00:42
      W testach voodoo3 wypada lepiej chociaz ma tylko 16mb, jesli to wersja m64 to jest najbardziej okrojona, bardzo wydajnymi katami TNT sa karty w wersji ultra Creative
      • Gość: qwerty Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 00:52
        Tak! To jest wersja M64, ale... mnie w zupelnosci wystarcza rozdzielczosc
        640x480 ewentualnie 800x600 i mysle, ze do tych celow ta karta sie nadaje!
        Tak na marginesie to juz mi sie udalo wszystko dokonfigurowac!

Poza tym na kompa mozna bez problemu wydac rownowartosc dobrego samochodu,
        ... a po kilkunastu miesiacach miec komp juz przestarzaly.
        Ja na szczescie jestem zwolennikiem komputerow starszych,
        ale takich, w ktorych znam osobiscie kazda jedna czesc
        i ktore sa stabilne i niezawodne. Pozdrawiam!
        • Gość: merien Re: Riva TNT2, a Unreal i Quake II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 16:31
          ja tez wyznaje taka teze, uzywam voodoo3 8mb, z ktora zaplacilem 70zl, a jest ona wydajniejsza od rivy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka