Dodaj do ulubionych

darmowy odpowiednik Excela

IP: 213.199.193.* 03.04.06, 21:51
szukam darmowego programu który obsługiwałby tabele przestawne Excela. nie
musi mieć możliwości edycji, wystarczy sam odczyt. czy ktoś z was zna coś
takiego? próbowalem arkusza kalkulacyjnego w open office ale on widzi tabele
przestawną jako zwykły arkusz.
Obserwuj wątek
    • Gość: asdfg Re: darmowy odpowiednik Excela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:11
      moze Excel Viewer Z Microsoftu, skoro tylko odczyt ?
      • Gość: qwerty Re: darmowy odpowiednik Excela IP: 213.199.193.* 03.04.06, 22:26
        Excel Viewer też niestety widzi tabelę przestawną jako zwykły arkusz
        • piotrpenar Re: darmowy odpowiednik Excela 03.04.06, 22:55
          open office 2.0 a dokladniej spreadsheet
          Pozdro
          • Gość: qwerty Re: darmowy odpowiednik Excela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:32
            o co chodzi z tym spreadsheet? patrzyłem w najnowszym open office ale tam czegoś
            takiego nie ma a Calc dalej widzi tabelę przestawną jak zwykły arkusz. gdybyś
            mógł mi rozjaśnić trochę temat byłbym wdzięczny.

pzdr
            • piotrpenar Re: darmowy odpowiednik Excela 04.04.06, 13:41
              ja nie mam calc tylko spreedsheet. Moze roznica w wersji. Ja mam open office 2.0
              a probowales star office na 90 dni jest za darmo z tego co mi sie wydaje.
              • Gość: qwerty Re: darmowy odpowiednik Excela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:25
                ja mam 2.0.2 PL a ciągnąłem z www.openoffice.pl. ale z tego co pamiętam to tam
                zawsze arkuszem kalkulacyjnym był Calc. podaj mi skąd masz swojego, może
                faktycznie jakaś inna wersja? star offica próbowałem ze 4 miesiące temu. efekt
                taki sam jak w Calcu.
                • piotrpenar Re: darmowy odpowiednik Excela 05.04.06, 00:37
                  to nie sadze ze bedzie dzialal inaczej niz twoj. Ja mam wersje dolaczana do
                  linuxa fedora core 5. wersja angielska.
                • mmkkll Próbowałeś tego? 05.04.06, 01:26
                  www.gnome.org/projects/gnumeric/
                  • Gość: qwerty Re: Próbowałeś tego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:23
                    właśnie spróbowałem. niestety to samo co w przypadku innych zamienników. tabela
                    przestawna jest otwierana bez problemu ale jako jedna strona. Listę pola strony
                    traktuje jako zwykłą komórkę w związku z tym nie ma możliwości zmieniania
                    podsumowania danych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka